Θεία Λειτουργία στον Ι. Ν. Παναγίας της Εκατονταπυλιανής, 29 Μαρτίου 2009, Κυριακή Δ' τών Νηστειών

Ch. Zagoras

Νέο μέλος
#1
Ανεβάζω την ηχογράφηση από τον Ι. Ν. Παναγίας της Εκατονταπυλιανής, 29 Μαρτίου 2009, Κυριακή Δ' των Νηστειών. Είναι η Θεία Λειτουργία του Μεγ. Βασιλείου, κατά την οποια έψαλε ο Ψαλτικός Χορός του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου υπό την δ/νση του Σπ. Ασπιώτη.

Ορισμένα στοιχεια:
Η ηχογράφηση έγινε με ψηφιακό μικρόφωνο του πανεπιστημίου.
Το "βάθος" που ακούγεται ειναι η φυσική ακουστική του Ναού. Δεν εγινε καμία επέμβαση στο ηχητικό υλικό πέρα απο τον διαχωρισμό σε tracks.
Την ευθύνη της ηχογράφησης και της βιντεοσκόπησης είχε η Χριστίνα Αμανατοπούλου.

Προϊστάμενος του Ναού, ο και λειτουργός στην εν λόγω Θ. Λειτουργία είναι ο π. Σπυρίδων Φωκιανός. Διετέλεσε επι πενταετία Διάκονος στον Άγιο Δημήτριο Αμπελοκήπων επί Πρωτοψαλτίας Θρ. Στανίτσα.
Ο Διάκονος ονομάζεται Θωμάς Κυδωνιεύς και είναι "τρακαρισμένος" γιατί δεν γνωρίζει μουσική. Τα πήγε όμως πάρα πολύ καλά!

Τον Ψαλτικό Χορό του Τ.Μ.Σ. του Ι.Π. στην αποστολή της Πάρου αποτελουσαν οι:
1) Μεταλληνός Δημήτριος, 2) Αθηνοδώρου Βύρων, 3) Ανδρουτσόπουλος Πέτρος, 4) Γιαννόπουλος Χαράλαμπος, 5) Δραγανίγος Γρηγόριος, 6) Ζάγορας Θεοχάρης, 7) Ησαΐας Ηλίας, 8) Θεοδωρόπουλος Χρήστος, 9) Καρκατσέλας Θεόδωρος, 10) Κουγκούνη Ειρήνη, 11) Μανιάτης Κωνσταντίνος, 12) Μήτσιος Άγγελος, 13) Παπαδημητρίου Παναγιώτης, 14) Πογρεβνόης Αλέξιος, 15) Πονηρός Αδαμάντιος, 16) Τσεντούρου Μαρία, 17) Τσιότσιου Ελένη, 18) Χρυσοστόμου Κωνσταντίνα.
19) Ασπιώτης Σπυρίδων

Σχόλια για τα tracks:
για το 06 ΑΠΟΛΥΤΙΚΙΑ: Μάλλον ξεχάστηκε ο ιερεύς και προηγήθηκε το Απολυτίκιον του Ναού, του "Μνήσθητι Κύριε".
για το 07 ΤΗ ΥΠΕΡΜΑΧΩ: Η βάση του "Τη Υπερμάχω" είναι δύο με δυόμισι τόνους πιο πάνω από το κανονικό! Ακούστε όμως το αποτέλεσμα...
για το 09 ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΝ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ: Αποστολάριος ο Πέτρος Ανδρουτσόπουλος, φοιτητής του Τμήματος Ιστορίας του Ι.Π.
για το 11: Το "Δόξα σοι Κύριε" ο Σπ. Ασπιώτης.
 

Attachments

Ch. Zagoras

Νέο μέλος
#2
συνεχίζω...

για το track 13: Ο Χερουβικός Ύμνος υπό Πέτρου Πελοποννησίου. Απήχημα από τον Σπ. Ασπιώτη, μονοφωνάρης για την εισαγωγή στον Ήχο ο Χάρης Ζάγορας (εγώ δηλαδή).
για το 14: Ακούστε υποδειγματική μνημόνευση από τον παπαΣπύρο, αν και λέει δύο φορές "των δι' ευλόγους αιτίας". Αναφέρει για τον Ψαλτικό Χορό: "Σπυρίδωνος και της συνοδίας αυτού, των ψαλλόντων...". Ακούστε και ποιούς μνημονεύει μετα τους κτίτορες "πασών των Αγίων του Θεού Εκκλησιών"! Ιουστινιανού και Θεοδώρας!!!!
για το 19: "Ο Επινίκιος Ύμνος" και το "Σε υμνούμεν", φυσικά τα κλασσικά μαθήματα, τα υπό Ιω. του Γλυκέος, σε σύντμηση Ιω. Τραπεζουντίου.
για το 20: Μονοφωνάρης στο "Επί σοι χαίρει" ο Πέτρος Ανδρουτσόπουλος. Το υπό Ξένου του Κορώνη (σε πλ. Δ'), σε σύντμηση Ιω. Τραπεζουντίου (αυτό που γνωρίζουμε ως σε Α' τετράφωνο).
 

Attachments

Ch. Zagoras

Νέο μέλος
#3
τελευταίο...

για το 23: Ο Κοινωνικός Ύμνος υπό Ιω. Κουκουζέλους σε πλ. Α'. Ο καλοφωνισμός από τον Άγγελο Μήτσιο (Α'ετής ΤΜΣ).
για το 24: Η -κακώς- επικράτηση του κηρύγματος την ώρα του Κοινωνικού! Το κήρυγμα όμως ειναι υπέροχο! Προτείνω στους θεολόγους να το ακούσουν.
για το 25: Μερικά λόγια από τον αγαπητό π. Σπυρίδωνα Φωκιανό για τον Ψαλτικό Χορό.
για το 26: Συνέχεια του Κοινωνικού Ύμνου για την Μετάληψη των πιστών.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο Πρωτοψάλτης του Ναού κ. Ζαχαρίας Ραγκούσης, εκτός από πολύ καλός ψάλτης είναι και πολύ καλός άνθρωπος!!!
 

Attachments

Helena

Νέο μέλος
#6
προσπαθώ να ανεβάσω και κάποιες άλλες, αλλά δεν γίνεται. λίγο υπομονη.
 
Top