Η Θεραπευτική της Παραδοσιακής Μουσικής

mousikos

Παλαιό Μέλος
#1
Η κρίση των τελευταίων ετών έχει οδηγήσει πολλούς Έλληνες στην επιστροφή στις ρίζες μας και αυτό περιλαμβάνει επίσης την Μουσική.

Όταν αλλάξουν οι νόμοι της Μουσικής αλλάζουν και οι νόμοι της Πολιτείας, όπως είναι γνωστό ακόμη και από την Αρχαία Ελλάδα αλλά στην εποχή του life style που περάσαμε, αυτά ούτε καν που αναφέρονταν για να δούμε τη δύναμη και επίδραση που έχει η μουσική πάνω στον άνθρωπο.
Είναι γνωστή όμως η επίδραση της μουσικής στον άνθρωπο ως ψυχοσωματική μονάδα. Με τρόπο μυστηριακό που έχει να κάνει με παραμέτρους της Δημιουργίας του σύμπαντος, η μουσική αποτελεί ένα παράλληλο σύμπαν που εναρμονίζεται πλήρως με τη φυσιολογία του συμπαντικού κόσμου. Αν δούμε τις σχέσεις και τις αναλογίες των ουρανίων σωμάτων αλλά και του μελών ανθρωπίνου σώματος και τις συγκρίνουμε με τις θεωρητικές βάσεις που διέπουν την παραδοσιακή μας μουσική και την λειτουργία της, θα καταλάβουμε την αξία της στην θεραπεία του ανθρώπου τόσο σε επίπεδο πρόληψης ασθενειών όσο και σε άμεση θεραπευτική επέμβαση.
Κάνοντας πολύχρονες μελέτες και έρευνες, ο Γιώργος Λυκούρας-καθηγητής στη σχολή του Σίμωνα Καρά- και ο γιατρός, πρωτοψάλτης Γιώργος Ναούμ-διευθυντής της παθολογικής κλινικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών και πρόεδρος της σχολής παραδοσιακής μουσικής Τέττιξ- καταλήγουν σε επιστημονικά συμπεράσματα που αναδεικνύουν την παραδοσιακή μας μουσική ως το μοναδικό εργαλείο για την ίαση και την καλλιέργεια των Ελλήνων.
Μάλιστα τα πορίσματα αυτά έχουν εφαρμογή και στην υπόλοιπη ανθρωπότητα δεδομένου ότι ο ελληνικός πολιτισμός είναι οικουμενικός, μιας και είναι πρωτίστως πολιτισμός ψυχής.
https://hellasforce.com/2017/04/17/%ce%b7-%ce%b8%ce%b5%cf%81%ce%b1%cf%80%ce%b5%cf%85%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%b9%ce%ba%ce%b1%ce%bd%cf%8c%cf%84%ce%b7%cf%84%ce%b1-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ae/
 

Attachments

Top