Ηχογραφήσεις του Κωνσταντίνου Μαφίδη από την εκπομπή του Λυκούργου Αγγελόπουλου

ybulbu

Μπουλμπουτζής Ιωάννης
#1
Έπεσαν στα χέρια μου παλαιές ηχογραφήσεις της εκπομπής του Λυκούργου Αγγελόπουλου από το αρχείο του Βασίλη του Ζάχαρη. Αφού λοιπόν πήρα την έγκριση από τον έχοντα την επιμέλεια των αρχείων, ξεκίνησα να κόβω κομμάτια που ενδιαφέρουν, δηλαδή ηχογραφήσεις που έγιναν για λογαριασμό της εκπομπής. Έτσι ανεβάζω αυτά που βρήκα από τον Κωνσταντίνο Μαφίδη. Τα αρχεία τα αναβάθμισα σε ποιότητα 192 kbps διότι, από τη στιγμή που επεξεργάζομαι ήδη συμπιεσμένο, δε θέλω η συμπίεση της συμπίεσης να είναι αισθητή...

Τώρα, κάποιες παρατηρήσεις για τα αρχεία:
-Το Β' Εωθινό είναι από mp3 του forum μας, από περσινή αν δεν απατώμαι εκπομπή.
-Το Γ' Εωθινό υπενθυμίζω πως ανέβηκε εδώ από τον κ. Βαγγέλη Λιναρδάκη σε παρόμοια ποιότητα ήχου.
-Οι Καταβασίες και η Θ' Ωδή της Υπαπαντής είναι άλλη ηχογράφηση από αυτή του δίσκου που ανέβηκε παλαιότερα. Στην καταβασία της Η' Ωδής, επειδή τελείωσε η πλευρά της κασέτας (διότι από κασέτες έγιναν οι μεταφορές) υπήρχε ένα κενό. Βέβαια, υπήρχαν και σε άλλη εκπομπή οι Καταβασίες, αλλά σε χειρότερο ήχο. Έτσι, έβαλα εμβόλιμα ένα απόσπασμα από άλλη εκπομπή στο σημείο που είχε κενό.
-Ανεβάζω και δύο κομμάτια με μέλη της Πεντηκοστής όπου ψάλλει του δεξιού ο Παναγιώτης Κωνσταντινίδης, αξιολογότατος Κωνσταντινουπολίτης Πρωτοψάλτης, και μέλη του αριστερού ο Κωνσταντίνος Μαφίδης.

ΥΓ: Όποιος έχει εντοπίσει κι άλλο υλικό από εκπομπές που έχουν ήδη ανεβεί, ας απομονώσει τα σχετικά κομμάτια ή, αν δεν του είναι εύκολο, ας μας παραπέμψει για να κάνουμε εμείς τη δουλειά αυτή.
 

Attachments

Dimitri

Δημήτρης Κουμπαρούλης, Administrator
Staff member
#2
Νά'σαι καλά Γιάννη. Θεός'χωρέσει. Και τον «αρχειοφύλαξ» και τον άρχοντα Λυκούργο Αγγελόπουλο που μετέδωσε και μεταδίδει απλόχερα τέτοια ακούσματα.
 

ybulbu

Μπουλμπουτζής Ιωάννης
#3
-Το Γ' Εωθινό υπενθυμίζω πως ανέβηκε εδώ από τον κ. Βαγγέλη Λιναρδάκη σε παρόμοια ποιότητα ήχου.
Επειδή το «εδώ» δεν ανοίγει (ίσως είναι από απεσυρμένο θέμα), ξανανεβάζω το αρχείο. Βέβαια, το έχω μετονομάσει, αλλά τίποτε άλλο δεν πείραξα.

View attachment Κωνσταντίνος Μαφίδης - Γ' Εωθινόν.mp3

Επίσης, βλέπω στον φάκελό μου άλλα δύο αρχεία από Μαφίδη που προφανώς τα κατέβασα από εδώ, όμως δεν βρήκα τις παραπομπές. Πάντως τα αρχεία δημιουργήθηκαν στον υπολογιστή μου το Σάββατο 23 Ιανουαρίου, οπότε λογικά κάπου τότε ανέβηκαν. Τα ξανανεβάζω, ώστε να υπάρχουν συγκεντρωμένα. Ενδιαφέρον είναι ότι αριθμούνται σαν tracks 4 και 5, άραγε από ποιο CD; Πάντως τα βρήκα στο φάκελο με τις ηχογραφήσεις του Μαφίδη από τον Αγγελόπουλο, οπότε κάτι θα ήξερα για να τα βάλω εκεί.

View attachment Παντοκρατωρ Κυριε .. Πλ.Δος.mp3
View attachment Βεβαρημενων των οφθαλμων μου ..Πλ.Αος.mp3
 
Last edited:

ybulbu

Μπουλμπουτζής Ιωάννης
#4
Από την εκπομπή του κ. Λυκούργου Αγγελόπουλου της εβδομάδος αυτής. Ο κ. Αγγελόπουλος ανέφερε για τον πρώτο ύμνο πως ηχογραφήθηκε το 1982. Λογικά και τα λοιπά μέλη της εγγραφής αυτής θα ηχογραφήθηκαν τότε. Εικάζω πως και το «Παντοκράτορ Κύριε» και το «Βεβαρημένων των οφθαλμών μου» που είναι στο παραπάνω μήνυμα και αποτελούν τα δοξαστικά των Εσπερίων και των Αποστίχων αντιστοίχως της Κυριακής αυτής ηχογραφήθηκαν στα πλαίσια της εγγραφής αυτής.
 

Attachments

Last edited:

filomousos

Παλαιό Μέλος
#5
Υπάρχει μήπως διαθέσιμο το κείμενο του δοξαστικού ''Κύριε το παράλυτον'' του Θεοδοσίου Γεωργιάδη που ακούγεται παραπάνω ;
 

ybulbu

Μπουλμπουτζής Ιωάννης
#6
Τα πρώτα 3 ή 4 κομμάτια αποτελούν συνέντευξη στον Φάνη Σουλακέλλη σχετική με την τέλεση του Μ. Αγιασμού στην Πόλη.

Όλα τα μέλη που ανεβάζω, καθώς και του επομένου μηνύματος, αποτελούν ηχογραφήσεις από την εκπομπή του Λυκούργου Αγγελόπουλου και είναι από κασέτα του δασκάλου μου Μιλτιάδη Παππά, τον οποίο και ευχαριστώ θερμά!
 

Attachments

ybulbu

Μπουλμπουτζής Ιωάννης
#7
Ο Πρωτοψάλτης Παναγιώτης Κωνσταντινίδης τυγχάνει, όπως ο ίδιος λέει, άρχων Πρωτοψάλτης της Αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως. Αξιόλογος Πρωτοψάλτης, λιτός στο ύφος του. Κάποια φορά που πήγε στην Αθήνα, ο φίλος του Κωνσταντίνος Μαφίδης τον συνέστησε στον Λυκούργο Αγγελόπουλο κι έτσι πραγματοποιήθηκαν δύο εκπομπές, τις οποίες και ανεβάζω. Ήταν Πρωτοψάλτης στον Ι. Ν. Εισοδίων Πέραν. Αναφέρεται η χρονολογία 1985 στην εξιστόρηση του βιογραφικού του, οπότε είναι μεταγενένεστερη η εκπομπή της χρονιάς αυτής. Πρώτα ο Θεός, θα καταγράψω και το βιογραφικό του όπως ο ίδιος το διηγείται και θα το ανεβάσω.

Στις εκπομπές είναι καλεσμένοι του Λυκούργου Αγγελόπουλου ο Παναγιώτης Κωνσταντινίδης και ο Κωνσταντίνος Μαφίδης. Οι δυο τους ήταν δομέστιχοι στο ναό που έψαλλε ο Παλάσης, ο μεν Κωνσταντινίδης α' δομέστιχος, δίπλα στον Παλάση, ο δε Μαφίδης β' δομέστιχος, δίπλα στο Μαγούρη. Κουβεντιάζουν για πολλά θέματα, κυρίως όμως για το πώς μεταδιδόταν η ψαλτική τέχνη στην Πόλη.

Ανεβάζω τις εκπομπές αυτούσιες. Από κάτω προσθέτω και απομονωμένα τα ψαλλόμενα. Δυστυχώς, είναι σχεδόν αλλα όχι πλήρεις οι εκπομπές. Έτσι, το αρχείο:
Π. Κωνσταντινίδης, Κ. Μαφίδης - Θ' Ωδή Πεντηκοστής.mp3,
που ανέβασα στο παρελθόν, το οποίο λογικά προέρχεται από τις εκπομπές αυτές, δεν ακούγεται στα αποσπάσματα που ανεβάζω.

Οι ευχαριστίες ανήκουν στο δάσκαλό μου Μιλτιάδη Παππά, από του οποίου το αρχείο προέρχεται η ηχογράφηση της εκπομπής.
 

Attachments

Last edited:

Dimitri

Δημήτρης Κουμπαρούλης, Administrator
Staff member
#8
Αφού ευχαριστήσω ξανά το Γιάννη, το Λυκούργο Αγγελόπουλο και το Μιλτιάδη Παππά, αντέγραψα τα σχετικά μηνύματα για τον Παναγιώτη Κωνσταντινίδη σε νέο θέμα Κωνσταντινίδης Παναγιώτης ώστε να υπάρχουν και αυτόνομα με την ελπίδα οτι θα προστεθούν και άλλα στο μέλλον για τον Κωνσταντινοπολίτη αυτό πρωτοψάλτη.
 

ybulbu

Μπουλμπουτζής Ιωάννης
#9
Από εκπομπές του 2008 που δεν έχουν ανεβεί. Δυστυχώς, έχουν πολύ θόρυβο και δεν μπόρεσα να τον καθαρίσω λόγω προβλήματος του Audition...
 

Attachments

ybulbu

Μπουλμπουτζής Ιωάννης
#10
Άλλο ένα μέλος από τον Κωνσταντίνο Μαφίδη έπαιξε σήμερα ο κ. Αγγελόπουλος από το αρχείο του. Πρόκειται για τις αργές καραβασίες «Βοηθός και σκεπαστής» που ψάλλονται τις Κυριακές του Τελώνου και Φαρισαίου και της Απόκρεω. Ανεβάζω την εν λόγω ηχογράφηση.
 

Attachments

Top