Ζωντανή ραδιοφωνική ψαλτική εκπομπή

petrosgrc

Πέτρος Γαλάνης
Αγαπητοί φίλοι,

Σκέφτηκα να προτείνω σε όσους έχουν τη δυνατότητα και τις προσβάσεις να εισηγηθούν την πραγματοποίηση ζωντανής εκπομπής σε κάποιο εκκλησιαστικό ραδιοφωνικό σταθμό με θέμα την ψαλτική.

Συγκεκριμένα, θα μπορούσε να υπάρχει μια τηλεφωνική γραμμή ώστε να μπορούν οι απανταχού μουσικόφιλοι να καταθέτουν τα σχόλιά τους επικοινωνώντας ζωντανά ή στέλνοντας τα μηνύματά τους. Επίσης, θα ήταν ωραίο να υπήρχε διεύθυνση e-mail στην οποία ο καθένας θα στέλνει μουσικά αρχεία τα οποία προτείνει να ακουστούν ούτως ώστε να ακούγεται όλο το φάσμα της ιεροψαλτικής παράδοσης.

Ακόμα θα μπορούσαν να διοργανώνονται εκπομπές στις οποίες θα συζητούνται θέματα που αφορούν τους ψάλτες (τυπικό, θεωρητικά, συνδικαλιστικά) με καλεσμένους είτε γνώστες των θεμάτων είτε απλά μέλη του forum (χωρίς να αποκλείονται βέβαια άλλοι φίλοι της βυζαντινής μουσικής).

Με λίγα λόγια, προτείνω, όλη αυτή τη συζήτηση που γίνεται στο forum αλλά και το αξιολογώτατο μουσικό υλικό που έχει μαζευθεί να γίνει ευρύτερα γνωστό, με σκοπό βέβαια να έλθει ο απλός κόσμος σε καλύτερη επαφή με την ψαλτική τέχνη, αλλά και να υπάρξει σύσφιξη των σχέσεων των ιεροψαλτών και αυτών ακόμα που δεν έχουν πρόσβαση στην τεχνολογία των υπολογιστών όπως εμείς που γράφουμε εδώ.

Πώς σας φαίνεται;
 
Top