Αποδεχόμενος τον χαρακτηρισμό "καρδιτσιώτικο πουλάκι" (όπως ειπε κι ο Κωσταντάρας σε μια ταινία του: σαν τι πουλάκι να ήσουν και συ καημένε, καμιά καρακάξα θα ήσουν...

), θα μπορούσα να γράφω πάρα πολλά για τον δάσκαλό μου, και να ανεβάσω πολύ υλικό από τις κασέτες του, αλλά δεν το θέλει ο ίδιος (προσπαθώ, αλλά δεν επιμένω και πολύ, είναι εξαιρετικά ευαίσθητος και χαμηλών τόνων άνθρωπος).
Δυο - τρεις κουβέντες θα πω μόνο:
1) το όνομα Ευθυμιάδης στην Καρδίτσα είναι συνυφασμένο με τη μουσική: ο κύριος Κώστας ψάλει από το 1946, ο γιος του ο Νίκος έχει Ωδείο εδώ και 25 τουλάχιστον χρόνια και διοργανώνει το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας με χορωδίες από όλο τον κόσμο, η κόρη του Σοφία είναι καθηγήτρια μουσικής σε σχολείο της πόλης, για τον αδελφό του κύριο Στέφανο και τον Νίκο μίλησε ο κ. Μακρής (και ο κ. Στέφανος έχει κόρη Σοφία, καθηγήτρια μουσικής σε σχολείο) και έπεται νέα γενιά Ευθυμιάδηδων :wink:.
2) το πόσο σπουδαίος ψάλτης σε πανελλαδικό επίπεδο είναι ο κύριος Κώστας, το καταλάβαινα από μικρό παιδάκι, τη δεκαετία του 80, που ανέβαινα στο αναλόγιο μαζί με άλλα παιδάκια που μαθητεύαμε κοντά του (αλλά ακόμα και τώρα, όποτε μπορώ), από τον τρόπο που αντιδρούσανε (και αντιδρούνε) Ιεράρχες άλλων Μητροπόλεων μετέχοντες σε Αρχιερατικά Συλλείτουργα, όταν έψελνε: εν ώρα Θ. Λειτουργίας του δίνανε συγχαρητήρια για τη φωνή του!!! Σε επίπεδο Πρωτοψαλτών Μητροπολιτικών Ναών ανά τη Ελλάδι, πρέπει να είναι στο τοπ 10. Το ξαναλέω, δεν έχω ακούσει όλους τους ψάλτες της Ελλάδας, αλλά βγάζω έμμεσα συμπέρασμα, κρίνοντας από τις αντιδράσεις Μητροπολιτών όταν έρχονται στην Καρδίτσα (κι ας μην είναι ό,τι πιο αξιόπιστο ως μουσική κριτική ικανότητα).
υ.γ. Νεκτάριε, μίλησα σήμερα με τον κ. Κώστα, μου είπε για σένα ότι είσαι άριστος στο ισοκράτημα, και να σου διαβιβάσω για ακόμα μια φορά τις ευχαριστίες του.