"Επάγγελμα Ιεροψάλτης"

tsak77

Χρῆστος Τσακίρογλου
Αλέξη, υποθέτω σωστά ότι το θέμα είναι προς χλευασμό και όχι προς σχολιασμό;
Εγώ πάντως θα προσπαθήσω ένα σχολιασμό: Τα τυχερά που αναφέρουν μου φαίνονται μάλλον υπερβολικά.
 

π. Μάξιμος

Γενικός Συντονιστής
Αὐτή εἶναι ἡ παραπληροφόρηση τῶν μέσων δυστυχῶς.
Κλεῖστε τίς τηλεοράσεις (πού ἔλεγε καί ὁ μακαριστός Καντιώτης)!!!
Ἀπό ποῦ ἔβγαλαν αὐτά τά τυχερά;
Ἄ, ρέ Εὐαγγελᾶτο... Γιά τήν τηλεθέαση καί παραπληροφόρηση...
Καί ὄχι μόνον ἐσύ... Δυστυχῶς!

ΥΓ. Πάντως οἱ ἀφοί Παπαεμμανουήλ εἶναι σπουδαῖοι.​
 

stapaman

Εφησυχάζων & ενίοτε προξενών αλγεινάς εντυπώσεις δ
Αλέξη, υποθέτω σωστά ότι το θέμα είναι προς χλευασμό και όχι προς σχολιασμό;
Εγώ πάντως θα προσπαθήσω ένα σχολιασμό: Τα τυχερά που αναφέρουν μου φαίνονται μάλλον υπερβολικά.

Τα τυχερά είναι όντως "φουσκωμένα", ιδίως τις ημέρες που διανύουμε... Εμένα όμως με προβληματίζει το όψιμο ενδιαφέρον των δημοσιογράφων για την τάξη των ιεροψαλτών και τα οικονομικά της. Πείτε με προκατειλημμένο αλλά μόνο για καλό δε μου φαίνεται, από τη στιγμή μάλιστα που γίνονται εύκολες συγκρίσεις και εξάγονται εξίσου εύκολα συμπεράσματα... :confused:
 

π. Μάξιμος

Γενικός Συντονιστής

Τά παιδιά μιά χαρά ἀπάνταγαν. Πόσα ἄλλα θά εἶπαν καί τά κόβουν... Στό τέλος βγάζουν τά δικά τους συμπεράσματα...

Μέ θέματα κλοπῶν καί ἄλλα στό ναό τά ξέρω... Ὅ,τι θέλουν δείχνουν...
Γι᾿ αὐτό στό Εὐαγγελᾶτο μόνον ζωντανά στό τηλέφωνο δέχτηκα μιά φορά, πού δέν μποροῦσε νά τά μαγειρέψει...
Στόν Παυλόπουλο ἀρνήθηκα, ἄν καί μέ πίεζε πολύ!

Μακρυά...


 

ΦΩΤΙΟΣ ΚΕΡΜΕΛΙΔΗΣ

Παλαιό Μέλος
Δεν έχουν καταλάβει ακόμη μερικοί ανόητοι δημοσιογράφοι ότι είναι ευλογία αυτό που δίδεται στον ιεροψάλτη και όχι μισθός.Ευλογία διότι είναι λειτούργημα.Και ως λειτούργημα είμαστε επί ποδός όλην την ημέρα.Ξεχνούμε την οικογένειά μας κάθε σαββατοκύριακο για την ευρυθμία του ναού που υπηρετούμε.Δεν μπορούμε να πάρουμε την οικογένειά μας και να πάμε ταξιδάκι ή κάποια βόλτα όπως κάνουνε οι περισσότεροι συνάνθρωποί μας.Στα μυστήρια πρέπει να είμαστε παρόντες καθημερινές και σαββατοκύριακα με αντίτιμο το 10% των εσόδων των.Πρέπει να τους πει κάποιος ότι κανείς ιεροψάλτης δεν ακολούθησε αυτόν τον δρόμο μόνον για τα ευρουλάκια.Ο έρωτας για την Θεία μουσική είναι η αιτία.
 

Nikolaos Giannoukakis

Παλαιό Μέλος
Ο Ευαγγελάτος, και κάθε Ευαγγελάτος, μπορούνε να πούνε ΠΩΣΕΣ ΒΙΛΛΕΣ κατέχουν, και πόσους μισθούς και απο πόσα ΔΗΜΟΣΙΑ ταμεία πληρώνωνται, και ΤΙ ΕΡΓΑ ΠΑΡΑΓΟΥΝ;

Έστω και εαν κάποιος ιεροψάλτης παίρνει 800 ευρώ, ο Ευαγγελάτος και ΚΑΘΕ Ευαγγελάτος, πόσα ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ παίρνουν;

Τα 800 ευρώ τον πείραξαν;

Μάλλον, απο αλλού ήρθε η έμπνευση για το σχόλιο (με κάθε τρόπο να χλευαστεί ό,τι έχει σχέση με την εκκλησία). Ο Ευαγγελάτος απλά οδηγίες ακολούθησε......

ΝΓ
 

e-socratis

Μέλος
"tsak77 : Εγώ πάντως θα προσπαθήσω ένα σχολιασμό: Τα τυχερά που αναφέρουν μου φαίνονται μάλλον υπερβολικά.""""


O υπολογισμός από τη δημοσιογράφο μου θύμισε τους λογαριασμούς του Θανάση Βέγγου στην ταινία "Θα σε κάνω Βασίλισσα" ιδού :


http://www.youtube.com/watch?v=FtP1ZfmRJF0
 

DiamantopoylosT

Παλαιό Μέλος

Κλεῖστε τίς τηλεοράσεις (πού ἔλεγε καί ὁ μακαριστός Καντιώτης)!!!


συμφωνῶ καὶ ἐπαυξάνω


\ /
\ /
\ /
\ /
____________________________
|-┌-------------H-----------┐-|
|-|--------ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ------|-|
|-|-----------EINAI---------|-|
|-|-------ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ-----|-|
|-└-------------------------┘-|
¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯--------¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
/______\


 

souldatos

Στέφανος Σουλδάτος
Και τα νούμερα που προσθέτουν αποδεικνύουν τη χαμηλή νοημοσύνη τους. Ενώ στην αρχή γράφει ότι ο αρχάριος (αν μπορείς να πεις αρχάριο κάποιον που ήδη ξέρει μουσική) παίρνει 150 ευρώ, στο τέλος χρησιμοποιεί μισθό 300-450 ευρώ για να τον συγκρίνει με μισθό πρωτοδιόριστου στο δημόσιο.

Αφενός συγκρίνει ανόμιες θέσεις (καλλιτέχνη με γραμματέα) και αφετέρου συγκρίνει μισθό έμπειρου με μισθό πρωτοδιόριστου.

Ή είναι ανόητοι ή απευθύνονται σε τέτοιους...
 

PetrosEfesios

Μέλος
είναι γελοία κι ανοήτη , τέτοιου είδους ισοπέδωση... αλλά αυτά είναι τα κανάλια... δεν μπαίνουν καν στην διαδικασία να εξηγήσουν , να αποσαφηνίσουν , να διευκρινίσουν ότι το ποσοστό του πληθυσμού που μπορεί να κάνει τον "γραμματέα" ας πούμε στο δημόσιο είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό το ποσοστό που μπορεί να κάνει τον ψάλτη... και οτι το να εισαι ψαλτης , σημαινει κατι πολυ ειδικό -αν μιλησουμε με ορους μονο αγορασ εργασιασ.. το επιπεδο εξειδικευσης του να εισαι ψαλτης ειναι ηδη πολυ υψηλο και γιαυτο θα πρεπει να πληρωθεις! και γιαυτο δεν μπορει να το κανει ο καθενασ... τι να λεμε τωρα ομωσ... εδω καμια φορά και ανθρωποι του χωρου δεν το καταλαβαινουν αυτο... θυμηθηκα τωρα οταν εψαλλα σε εναν ναο (πριν 5 χρονια) την κουβεντα που μου ειπε τοτε ο παπασ... "δεν μπορω να σου δωσω 300 ευρω που μου ζητασ, εδω η καθαριστρια που ειναι καθε μερα την δινω 250... εσυ με δεκα ακολουθιες το μηνα ζητασ τοσα λεφτα... ειναι σκανδαλο...!" .... χαχαχαχα! νομιζω στις συμφωνιες μασ πρεπει να βαζουμε και σφουγγαρισμα! πιο πολλά θα μας δίνουν!!!! :D:D:D
 

Βεροιεύς

Παλαιό Μέλος
PetrosEfesios
[... θυμηθηκα τωρα οταν εψαλλα σε εναν ναο (πριν 5 χρονια) την κουβεντα που μου ειπε τοτε ο παπασ... "δεν μπορω να σου δωσω 300 ευρω που μου ζητασ, εδω η καθαριστρια που ειναι καθε μερα την δινω 250... εσυ με δεκα ακολουθιες το μηνα ζητασ τοσα λεφτα... ειναι σκανδαλο...!" .... χαχαχαχα! νομιζω στις συμφωνιες μασ πρεπει να βαζουμε και σφουγγαρισμα! πιο πολλά θα μας δίνουν!!!! :D:D:D[/QUOTE]

Φαίνεται η καθαρίστρια έχει "ΠΤΥΧΙΟ&ΔΙΠΛΩΜΑ"καθαρίστριας όπως π.χ.κάποιος Ιεροψάλτης.
 
Last edited:

ilias nektarios

Παλιο-μέλος... και μισό!
Ηθελα να ηξερα,προς τι,τετοιο ενδιαφερον για τους ψαλτες απο τα Μ.Μ.Ε και ποιο μηνυμα θελουν να περασουν στον κοσμο...
1.Να,οριστε κοι τηλεθεατες,η Εκκλησια εχει χρημα και μπορει να δινει ''χοντρες'' αμοιβες(κατα το δικο τους συμπερασμα) στους ιεροψαλτες,για να σκεφτει ο κοσμος:''πω πω τζαμπα λεφτα ξοδευονται απο δω και απο κει''
2.Να,κοι τηλεθεατες,ποιοι περνουν ''χοντρο'' χρημα: η ψαλτες-αφου βρισκονται δηλ. στους κολπους της Εκκλησιας-περισσοτερα μαλιστα απο τα παιδια που σπουδαζουν στα Πανεπιστιμια και στα ΤΕΙ-ΑΕΙ.
3.Βεβαια,να παροτρυνουν τη νεολαια να ακολουθησει την ψαλτικη δεν νομιζω...:D
Αρα,ποιο ειναι το συμπερασμα;...
Τα γνωστα κολπα των Μ.Μ.Ε: Συκοφαντισμος και δολος κατα της Εκκλησιας!...:(
 

evangelos

Ευάγγελος Σολδάτος
Η ελληνική μουσική παράδοση έχει σωθεί από λίγους ρομαντικούς ψάλτες που την αγαπήσαμε από παιδιά χωρίς να έχουμε τότε στόχο ούτε τα χιλιάρικα ούτε τα ευρώ. Κανονικά θα πρέπει να μας έχουν είδος υπό προστασία και να μας προσέχουν περισσότερο κι από τα μάρμαρα του Παρθενώνα!!!
Ντροπή σου Ευαγγελάτε που παρουσιάζεις τους λίγους εναπομείναντες εκφραστές αυθεντικής ελληνικής παράδοσης αιώνων σαν να κάνεις έρευνα αγοράς σε σούπερ μάρκετ.

Λυκούργε Αγγελόπουλε σε αυτούς να κάνεις μήνυση που ενώ σου πήραν συνέντευξη τάχα μου για την ψαλτική σε ξεφτιλίζουν όπως και όλον τον ψαλτικό κόσμο.

ΥΓ Η ψαλτική παράδοση ήταν είναι και θα είναι είναι αδιάκοπη όσο θα υπάρχουν δάσκαλοι ψάλτες όπως ο κύριος Παϊκόπουλος και μαθητές που ξέρουν να εκτιμήσουν το φορτίο που τους έχει παραδοθεί.
 
Last edited:

NKontis

Παλαιό Μέλος
Ας πούμε και μερικά πραγματικά νούμερα που ισχύουν εδώ στην επαρχία (μιλάω βασισμένος σε πραγματικά γεγονότα και πραγματικά άτομα!!!)

Ψάλτης στο δεξιό αναλόγιο με άριστη φωνή (αυτό δεν είναι δικό μου συμπέρασμα αλλά ανθρώπων όπως π.χ. ο κ. Παϊκόπουλος), με άψογες γνώσεις μουσικής βυζαντινής και ευρωπαϊκής, με διπλώματα -φυσικά- και στις δύο μουσικές (αν και τα χαρτιά είναι το λιγότερο, αλλά απλώς εδώ το αναφέρω για αυτούς που θα σταθούν και στα «τυπικά» προσόντα), με δίπλωμα λοιπόν βυζαντινής και αρμονίας και αντίστοιξης στην ευρωπαϊκή, με υπηρεσία στον συγκεκριμένο ναό πάνω από 20 χρόνια (εκτός τους άλλους ναούς που είχε πάει πριν) παίρνει 280 ευρώ, χωρίς να έχει καθόλου τυχερά. Μία φορά το μήνα ΕΑΝ τύχει κάποιο μνημόσυνο την Κυριακή θα του δώσουν το πολύ 15 ευρώ. Άντε δηλ. τα 280 να τα κάνει 300. Μέχρι εκεί φτάνει. Αυτές είναι οι τιμές που κυκλοφορούν εδώ στην επαρχία. Φυσικά δεν ισχύει ούτε το 10% που λένε για τα μυστήρια (εγώ για παράδειγμα ποτέ δεν είδα πόσα έδωσαν στον ναό που ψάλλω για ένα μυστήριο για να υπολογίσω πόσο είναι το 10%, απλώς βλέπω τον ιερέα να του δίνει η επιτροπή 50 ευρώ για ένα γάμο και στον ψάλτη 15 ή 20). Το ανώτερο που μπορεί να σου δώσουν είναι 20 ευρώ. Δεν γίνεται λόγος φυσικά για κάτι επιπλέον στο πανηγύρι του ναού ή κάτι ανάλογο σε δεκαπενταύγουστο ή σαρανταλείτουργο τα Χριστούγεννα.
Αυτά να δεί ο Ευαγγελάτος που τολμάει να πουλάει την τηλεοπτική τρομοκρατία του ακόμα και στα ψαλτήρια. Πού τις βρήκε αυτές τις τιμές που αναφέρει; στο Κολωνάκι όπου πίνει τον καφέ του; εκεί οι ψάλτες μπορεί να παίρνουν τόσα και περισσότερα, εδώ πάντως στον πλανήτη γη αυτά παίρνουμε!!!

Συγγνώμη για το «τσαντισμένο» ύφος μου, αλλά κάτι τέτοια δημοσιεύματα ή εκπομπές πραγματικά με κάνουν έξαλλο.

Νεκτάριος Κόντης

ΥΓ. όπως αναφέρω και στην αρχή, τα γεγονότα, τα πρόσωπα και οι τιμές είναι αληθινά όλα. Απλώς δεν θα ήθελα να αναφέρω ονόματα ψαλτών ή εκκλησιών για να μην δημιουργήσω πρόβλημα στους ψάλτες αυτούς.
 
Last edited:

tzo

Δροσάκης Γεώργιος
παίρνει 280 ευρώ, χωρίς να έχει καθόλου τυχερά. Μία φορά το μήνα ΕΑΝ τύχει κάποιο μνημόσυνο την Κυριακή θα του δώσουν το πολύ 15 ευρώ. Άντε δηλ. τα 280 να τα κάνει 300. Μέχρι εκεί φτάνει. Αυτές είναι οι τιμές που κυκλοφορούν εδώ στην επαρχία. Φυσικά δεν ισχύει ούτε το 10% που λένε για τα μυστήρια (εγώ για παράδειγμα ποτέ δεν είδα πόσα έδωσαν στον ναό που ψάλλω για ένα μυστήριο για να υπολογίσω πόσο είναι το 10%, απλώς βλέπω τον ιερέα να του δίνει η επιτροπή 50 ευρώ για ένα γάμο και στον ψάλτη 15 ή 20). Το ανώτερο που μπορεί να σου δώσουν είναι 20 ευρώ. Δεν γίνεται λόγος φυσικά για κάτι επιπλέον στο πανηγύρι του ναού ή κάτι ανάλογο σε δεκαπενταύγουστο ή σαρανταλείτουργο τα Χριστούγεννα.


Μήν μιλάτε στο διαδίκτυο για τιμές...
1) είναι πολλά τα λεφτά(ειδικά στην επαρχία), οι βίλες και οι πισίνες που αποκτήσαμε από το "επάγγελμα" του Ευαγγελάτου.
2) Το Υπ. Οικονομικών και Ληστρικών επιδρομών παρακολουθεί....
ΥΓ: Να εκφράσω την συμπάθεια μου στον τηλεπαρουσιαστή γιατί (λόγω της κρίσης) όλοι στην οικογένεια ήταν άνεργοι όλο το καλοκαίρι και οι υποχρεώσεις τρέχουν....
 

Nikos L.

Παλαιό Μέλος
Ηθελα να ηξερα,προς τι,τετοιο ενδιαφερον για τους ψαλτες απο τα Μ.Μ.Ε και ποιο μηνυμα θελουν να περασουν στον κοσμο...
1.Να,οριστε κοι τηλεθεατες,η Εκκλησια εχει χρημα και μπορει να δινει ''χοντρες'' αμοιβες(κατα το δικο τους συμπερασμα) στους ιεροψαλτες,για να σκεφτει ο κοσμος:''πω πω τζαμπα λεφτα ξοδευονται απο δω και απο κει''
2.Να,κοι τηλεθεατες,ποιοι περνουν ''χοντρο'' χρημα: η ψαλτες-αφου βρισκονται δηλ. στους κολπους της Εκκλησιας-περισσοτερα μαλιστα απο τα παιδια που σπουδαζουν στα Πανεπιστιμια και στα ΤΕΙ-ΑΕΙ.
3.Βεβαια,να παροτρυνουν τη νεολαια να ακολουθησει την ψαλτικη δεν νομιζω...:D
Αρα,ποιο ειναι το συμπερασμα;...
Τα γνωστα κολπα των Μ.Μ.Ε: Συκοφαντισμος και δολος κατα της Εκκλησιας!...:(

δε νομιζω αγαπητε ότι εχουν κ τόση πρεμούρα τα ΜΜΕ για το πόσα παίρνει ο Ψάλτης της α΄ ή β΄ ενορίας. σκοπός τους είναι η πρωτοπορία κ πρωτοτυπία στην είδηση. εκει ίσως εντάσσεται κ το "ρεπορτάζ" που αναφερεται στο 1ο μήνυμα.
βέβαια, γνωρίζουμε όλοι μας ότι όλοι οι ψάλτες δεν πάνε με το σταυρό στο χέρι (παράδειγμα: κάποιος που μετά το "ειη το ονομα" δεν ψάλλει στο μνημοσυνο γιατί δεν πληρωνεται γι αυτο.).
αυτό που επιχειρείται τον τελευταίο καιρό από τα ΜΜΕ είναι να οδηγήσουν τη μια κοινωνική ή εργατική ομάδα εναντίον της άλλης (όσοι μπαίνουν σε διάφορα blogs έχουν δεί, φαντάζομαι, τις κοκορομαχίες κ τις κατηγορίες της μιας ομάδας εναντίον της άλλης........
για να τσιγκλίσω λίγο: μήπως κάποιοι μετά απ αυτό θα ζητήσουν μείωση των αντιμισθίων των ψαλτών για να μην προκαλείται το κοινόν αίσθημα;;;;;;;;;
όπως κ να 'χει το πράγμα, μη δίνετε σημασία. ο λαός εχει πιο σημαντικά θέματα να ασχοληθεί από τους ψάλτες.....:wink:
υγ: σαν κομήτης του Χάλεϋ εμφανίστηκα πάλι.
απολογια: μπαινω, βλέπω, αλλά δεν παίρνω μέρος σε συζητήσεις για λόγους που δεν έχουν να κάνουν με το σάιτ ή με κάποιον από εσάς.
συγνώμη, αν σας κούρασα.
 
P

PANROUST

Guest
Παιδιά όπως και να έχει το πράγμα από αυτό που είδαμε,δεν πήγε χαμένη η συνέντευξη.Διαφημίστηκε η Βυζαντινή Παραδοσιακή μουσική μας.
 

ioan

Μέλος
Οχι μόνο δεν διαφημίστηκε αγαπητέ η Βυζαντινη μουσική αλλά δυσφημίστηκε και ο ρόλος του ψάλτη!
Πομφόλυγες δημοσιοκάφρων
 
Top