Εκτύπωση εξ αποστάσεως

EIRYK EMNOSHELE

Qu'est-ce que je ferais sans toi?
Ένα θέμα που απ’ ότι βλέπω δε πρέπει να έχει θιχθεί εδώ στην κοινότητα είναι αυτό της εκτύπωσης από απόσταση.

Θα ήταν εξαιρετικά πιο εύκολα τα πράγματα εάν οι ενοριακοί ναοί μας ήταν εφοδιασμένοι με εκτυπωτές οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να εκτυπώνουν από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου. Ως ψάλτες γνωρίζουμε πολύ καλά πόσες φορές έχουμε χρειαστεί κάποιο μουσικό κείμενο στο χώρο μας ας έχουμε τυπώσει δικά μας βιβλία. Πάντα χρειάζεται κάτι παραπάνω. Μπορεί κάποια μουσικά κείμενα να μην επιθυμούμε να βρίσκονται αναγκαστικά αποθηκευμένα στον υπολογιστή, αλλά ταυτόχρονα θα θέλαμε να τα είχαμε σε Α4 κόλα για να τα δώσουμε στον ενδιαφερόμενο. Ή μπορεί να συναντηθήκαμε με κάποιον γνωστό μας έξω, ο οποίος μας δείχνει μέσα από τη φορητή του συσκευή ένα κείμενο που θα θέλαμε να το ψάλλουμε αύριο. Όμως δεν έχουμε τη δυνατότητα της άμεσης εκτύπωσής του. Υπάρχουν ακόμα και οι περιπτώσεις που κάποιος ψάλλει μακριά από τον τόπο του για διαφόρους λόγους, επειδή μπορεί να εκτελεί τη στρατιωτική του θητεία ή λόγω σπουδών. Σε αυτές μάλιστα τις περιπτώσεις είναι συχνό το φαινόμενο να μην υπάρχει προσωπικός εκτυπωτής.
Μια επίσκεψη σε ένα internet cafe ή ένα email, αν διαθέτουμε φορητή σύνδεση, θα ήταν αρκετά για να εκτυπώσουμε τα κείμενα που θα ψάλλουμε την επομένη, κατευθείαν στον εκτυπωτή του ναού στον οποίο ψάλλουμε. Το ίδιο θα μπορούσε να γίνει και με ακολουθίες αγίων, στην μνήμη των οποίων τελούμαι αγρυπνία και δεν έχουμε ολοκληρωμένη φυλλάδα όμως θα μπορούσε κάποιος να μας τη στείλει έτοιμη εκτυπωμένη στη στιγμή.

Υπάρχουν εκτυπωτές που μας δίνουν τη δυνατότητα να εκτυπώνουμε οτιδήποτε θέλουμε από απόσταση από όποιο μέρος του κόσμου κι αν βρισκόμαστε σε έναν συγκεκριμένο εκτυπωτή. Κάθε εκτυπωτής έχει δική του διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, έτσι όταν στέλνουμε ένα email στην διεύθυνση του εκτυπωτή αμέσως εκτυπώνεται τόσο το μήνυμά μας όσο και τα συνημμένα αρχεία που μπορεί να είναι pdf, word, φωτογραφίες και άλλα. Η τιμή πλέον ενός τέτοιου εκτυπωτή δε διαφέρει από των υπολοίπων. Έτσι αφού υπάρχει ήδη τουλάχιστον ένας εκτυπωτής στα γραφεία των ναών γιατί να μην διαθέτει αυτή την τεχνολογία; Καθώς το προϊόν δεν είναι καινούργιο, αφού έχει έρθει τουλάχιστον ενάμιση χρόνο στην Ελλάδα, μπορεί να βρει κανείς και λόγω αλλαγής stock σε εξαιρετικά χαμηλή τιμή.
Με τη χρήση της ίδιας τεχνολογίας θα μπορούσαν τα μέλη του ψαλτολογίου να έστελναν μεταξύ τους εκτυπωμένα διάφορα κείμενα ανταλλάσσοντας με π.μ. τις διευθύνσεις email των εκτυπωτών τους .
 
Top