Εκδήλωση για την Αγιοκατάταξη του Οσίου Μελετίου του εν Υψενή

Απόστολος Χριστοφής

Απόστολος Χριστοφής
Ἀπολυτίκιον. Ἦχος α΄. Τῆς ἐρήμου πολίτης.
Τὸν φωστῆρα τῆς Λάρδου, Ῥοδονήσου τὸ καύχημα, καὶ τῆς Ὑψενῆς τοῦ σεμνείου, θεοφόρον δομήτορα, Μελέτιον τιμήσωμεν πιστοί, ὡς σκεῦος οὐρανίων ἀρετῶν· πρυτανεύει γὰρ θαυμάτων τὰς δωρεάς, τοῖς πόθῳ ἀναβοῶσι· Δόξα τῷ σέ δοξάσαντι Χριστῷ, δόξα τῷ σὲ θαυμαστώσαντι, δόξα τῷ ἐνεργοῦντι διὰ σοῦ, πᾶσιν ἰάματα.
Στις 10 Φεβρουαρίου ξεκίνησε ο τριήμερος εορτασμός της Αγιοκατατάξεως του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός Ημών Μελετίου του εν Υψενή της Ρόδου. Την Δευτέρα το απόγευμα στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με κεντρικό ομιλητή τον διδάκτορα θεολογίας και καθηγητή στην Ανωτάτη Εκκλησιαστική Σχολή Κρήτης κ. Ιωάννη Λίλη, ο οποίος αναφέρθηκε διεξοδικά στη ζωή και στα θαύματα του Οσίου Μελετίου. Αρχικό χαιρετισμό απηύθυνε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλλος και η Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Παναγίας Υψενής Αδελφή Μαριάμ, ενώ η χορωδία του Συλλόγου μας υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτη του Καθεδρικού Ναού κ. Εμμανουήλ Θεουλάκη, απέδωσε ύμνους από την ακολουθία του Οσίου, την οποία συνέγραψε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλλος. Τον συντονισμό της όλης εκδήλωσης είχε ο Αρχιμ. Νεκτάριος Πόκιας.
Στην εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ. Παΐσιος. ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος και ο καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Σταυρονικήτα του Αγίου Όρους Γέροντας Τύχων, οι οποίοι θα συμμετέχουν και στον αυριανό πανηγυρικό Εσπερινό και στην μεθαυριανή πανηγυρική πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Υψενής. Επίσης με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Μάνος Κόνσολας, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης, ο Δήμαρχος Ρόδου Στάθης Κουσουρνάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Φώτης Χατζηδιάκος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιάννης Γιαννακάκης, εκπρόσωπος του Στρατηγού, πολλοί Ιερείς, μοναχές και πλήθος κόσμου από την πόλη και τα γύρω χωριά.
Ευχόμαστε η απόφαση αυτή του Οικομενικού Πατριαρχείου, της αγιοκατατάξεως του Οσίου Μελετίου του εν Υψενή στο Αγιολόγιο της Ορθοδόξου εκκλησίας μας που ελήφθη την 27η Νοεμβρίου 2013, να στείλει σε όλους μας, αισιόδοξα μηνύματα ελπίδας και αγάπης προς τον Θεό και τους Αγίους.

http://www.ieropsaltesrodou.gr/ekdilosi_agiokatataxeos_osiou_meletiou_ston_euaggelismo/
 
Top