gorgopodarous
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ
ΑΔΕΛΦΟΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΡΩ ΤΟ ΕΥΧΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΜΑΤΘΑΙΑΚΗ? ΕΧΩ ΨΑΞΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΒΡΙΣΚΩ ΠΟΥΘΕΝΑ. ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ
ΑΔΕΛΦΟΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΡΩ ΤΟ ΕΥΧΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΜΑΤΘΑΙΑΚΗ? ΕΧΩ ΨΑΞΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΒΡΙΣΚΩ ΠΟΥΘΕΝΑ. ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ
Το ευχολόγιο αυτό, χρήσιμο στους κληρικούς, περιέχει ευχές για σύγχρονες λειτουργικές ανάγκες (π.χ. εγκαίνια διαφόρων καταστημάτων και σχολών).
και συγκεκριμένα ....Δείτε όσα γράφονται στην εισήγηση αυτή:...
Ἔκδοση νέων εὐχῶν ὑπέρ ὑγείας
.....
ii) Στήν ἑνότητα αὐτή θά πρέπει νά ἀναφερθεῖ καί ἡ εὐχή εἰς ὀνοματοθεσίαν νέαν ἐπί ἀλλαγῇ φύλου, ποίημα τοῦ μητροπ. Ν. Ἰωνίας Τιμοθέου Ματθαιάκη.
Ἡ εὐχή αὐτή δέν περιλαμβάνει κάποιο αἴτημα ὑπέρ ὑγείας, ἀλλά ἀφορᾶ τή συνάφεια μεταξύ ὑγείας καί ἀσθένειας. Συγκεκριμένα ἀφορᾶ τήν κατάσταση ἑνός νηπίου, μετά τήν ἀποκατάσταση μιᾶς γενετήσιας ἐπιπλοκῆς. Μέ τήν πρόοδο τῆς ἰατρικῆς ἐπιστήμης ἡ ἀμφιφυλία σέ νεογέννητα βρέφη ἀποκαθίσταται χειρουργικά. Ἡ εὐχή χρησιμοποιεῖται μόνον ὅταν τό βρέφος ἔχει λάβει ἤδη ὄνομα. Ἡ ὀργανική ἀλλαγή φύλου ἤ ἡ διόρθωση γενετήσιων
χαρακτηριστικῶν γίνεται ἀποκλειστικά μέσῳ ἰατρικῶν μέσων, ὁπότε καθίσταται ἀναγκαία ἡ ἀλλαγή ἤ μεταβολή τοῦ ὀνόματος. Ἡ εὐχή χρησιμοποιεῖται ἀποκλειστικά καί μόνο σέ αὐτή τή συγκεκριμένη περίπτωση.
και συγκεκριμένα ....