Δ. Παϊκόπουλος : Σεμινάριο «Αναλύσεις Ποσοτικών και Ποιοτικών Χαρακτήρων» (Κοζάνη, 2007)

Dimitri

Δημήτρης Κουμπαρούλης, Administrator
Staff member
#1
Πρόσφατα ο κ. Δημήτριος Παφίλης μου έστειλε ωραία εργασία πληκτρολόγησης του σεμιναρίου του Δ. Παϊκόπουλου στην Κοζάνη το 2007 περί της ερμηνείας της γραφής της Νέας Μεθόδου με βάση την προφορική παράδοση.

Οι ευχαριστίες ανήκουν σε αυτόν και στον κ. Παϊκόπουλο.
 

Attachments

tsak77

Χρῆστος Τσακίρογλου
#3
Πολύ χρήσιμη εργασία.
Δύο επισημάνσεις αν επιτρέπεται: Η πεταστή δεν παίρνει ιδίαν όπως αναφέρεται συλλαβή, αλλά μπορεί κάλλιστα να επεκτείνει μία προηγούμενη. Η ίδια η εργασία στην πρώτη σελίδα αναφέρει μόνο μία εξαίρεση του κανόνα, ενώ ήδη στο παράδειγμα 8 της σελίδας 3 καθώς και γενικότερα στα αργά μέλη θα δει κανείς τόσες εξαιρέσεις, που γίνονται κανόνας. Ένα θέμα επίσης είναι όταν ο άρχοντας* στην εργασία του ερμηνεύει τα διάφορα σημάδια και κάνει χρήση κεντημάτων να μας έκανε μία αναφορά, του πώς ψέλνονται αυτά. Ίσως η συχνότερη χρήση του παρεστιγμένου, εφόσον εδώ δεν έχουμε ήχο, θα μας βοηθούσε.

Υ.Γ. Βέβαια ούτε παρόντες ήμασταν για να ακούσουμε, ούτε μπορούμε να γνωρίζουμε πόσο χρόνο είχε ο ομιλητής στην διάθεσή του.* Και όχι μόνο αυτός, ερμηνείες πεταστής, ομαλού κ.α. συναντάμε πέραν της προφορικής, και στην γραπτή παράδοση, όπως το αναστασιματάριο του Ιωάννου κ.α.
 

neoklis

Νεοκλής Λευκόπουλος, Γενικός Συντονιστής
#4
Υπήρχε (προς το παρόν μη διαθέσιμη) και ηχογράφηση της παρουσίασης, χωρίς να ξέρω βέβαια εάν περιείχε κάτι περισσότερο.
 
#5
Χαίρετε κύριοι.
Για την συγκεκριμένη παρουσίαση είχαμε περίπου 1 1/2 ημέρα στη διάθεσή μας διότι είχε καθυστερήσει τόσο το βιογραφικό του κ. Παϊκόπουλου όσο και οι χειρόγραφες σημειώσεις του, τις οποίες αφού τις πέρασα σε ηλεκτρονική μορφή τις έστειλα για έλεγχο στον κ. Παϊκόπουλο. Επειδή ο ίδιος δεν χειριζόταν τα mail αλλά κάποιος μαθητής του και λόγω ταχύτητας, δεν πρέπει να έγινε και ο πιο λεπτομερής έλεγχος στην εργασία. Η παρουσίαση σύμφωνα με τον κ. Παϊκόπουλο δεν θα έπρεπε να ξεπερνά τα 45 λεπτά, αλλά με τις ψαλτικές διαπιστώσεις του άρχοντα, πλησιάσαμε στην 1 ώρα. Να τον έχει καλά ο Μεγαλοδύναμος...
και συγχωρέστε με για τυχόν λάθη...
 

ybulbu

Μπουλμπουτζής Ιωάννης
#6
Υ.Γ. Βέβαια ούτε παρόντες ήμασταν για να ακούσουμε, ούτε μπορούμε να γνωρίζουμε πόσο χρόνο είχε ο ομιλητής στην διάθεσή του.
Αυτό θεραπεύεται με την ανάρτηση αλλων σεμιναρίων του ιδίου θέματος από το δάσκαλο, όπως αυτό που μας παρέπεμψε χθες ο Νεοκλής και αυτό που έγινε το 2010 στον Πειραιά και τα αρχεία του αρχικά ανέβηκαν, έπειτα αποσύρθηκαν γιατί θα γινόταν εδώ στην Θεσσαλονίκη το ίδιο σεμινάριο και μετά δεν ξανανέβηκαν ποτέ, καίτοι ισχύει η έγκριση του δασκάλου. Παρεμπιπτώντως, παίδες, αν θέλετε ανεβάστε τα, ο ήχος είναι πολύ καλύτερος από το άλλο που ανέβηκε!
 
Top