Δύναμις με κράτημα Ιωάννου Βουτσινά

vagelis

Antonia Xristoforaki Linardaki.
Επισυναπτω Το Δυναμις (κατα το Αγαπησω σε) σε ηχο Βο (με ΚΡΑΤΗΜΑ) , του αειμνηστου εκ Κων-λεως Αρχωντα Πρωτοψαλτη Ιωαννη Βουτσινα , για ΣΑΡΑΝΤΑ σχεδον χρονια Πρωτοψαλτη Ηρακλειου , σε δυο εκτελεσεις :
1ον Απο την Χορωδια του Αθανασιου Πεττα και
2ον Απο τον ιδιο τον Αθ. Πεττα σε ΣΟΛΟ εκτελεση .
 

Attachments

  • 6'10''=Χορωδια Αθ.Πεττα=Δυναμις Ι.Βουτσινα_new.mp3
    1.4 MB · Views: 103
  • 8'44''=Δυναμις Βουτσινα Βος(ΣΟΛΟ) .mp3
    2 MB · Views: 170

ΑΝΔΡΕΑΣ Γ. ΑΓΓΕΛΗΣ

Ανδρέας Αγγελής
Επισυναπτω Το Δυναμις (κατα το Αγαπησω σε) σε ηχο Βο (με ΚΡΑΤΗΜΑ) , του αειμνηστου εκ Κων-λεως Αρχωντα Πρωτοψαλτη Ιωαννη Βουτσινα , για ΣΑΡΑΝΤΑ σχεδον χρονια Πρωτοψαλτη Ηρακλειου , σε δυο εκτελεσεις :
1ον Απο την Χορωδια του Αθανασιου Πεττα

Ενημερωτικά:

Αγαπητοί φίλοι τη δεκαετία του 1980 για ένα διάστημα ή ( για κάποιες εμφανίσεις συγκεκριμένα ενδεχομένως) - όπως στα Δημήτρια (Θεσ/νικη)- οι δυο αγαπητοί άρχοντες πρωτοψάλτες κ.κ Θ.Βασιλικός και Αθ. Πέττας συν-διεύθυναν την ίδια πολυμελή χορωδία.

Το συγκεκριμένο δύναμις εψάλλει το 1988 στο Ηράκλειο Κρήτης,(εκδόθηκε σε cd με πολλούς άλλους Βυζ. Ύμνους).

Το ηχόχρωμα της εν λόγω χορωδίας που ακούτε είναι της χορωδίας του Θ.Βασιλικού (όπου το ίδιο χορωδιακό ηχόχρωμα - όσοι φίλοι θέλουν να το επιβεβαιώσουν), μπορούν να ακούσουν και εδώ -->http://analogion.com/forum/showthread.php?t=28205 σε ζωντανή επίσης ηχογράφηση -ο λόγος για το δύναμις του Ν.Καμαράδου - από τη χορωδία του Θ.Βασιλικού.

Σε διάφορες εμφανίσεις της,η χορωδία του Θ.Βασιλικού έχει ψάλλει στο παρελθόν,μαθήματα -διασκευές του κ.Πέττα όπως: ''Την γαρ σην μήτραν του Βαλλάση σε ήχο Β', Το κράτημα του Ιωάννου πρωτοψάλτου σε ήχο πλ.α' μετά προσθήκης εναρμονίων θέσεων υπό Αθ.Πέττα κ.α κάτι που δείχνει την συνεργασία των δυο μεγάλων Δασκάλων - α'ψαλτών. Η εν λόγω ηχογράφηση υπάρχει σε cd με γενικό τίτλο ''Συναυλία Βυζαντινής Μουσικής - Ηράκλειον Κρήτης
με πνευματικά δικαιώματα του κ. Αθ.Πέττα.

Μια ακόμη συνεργασία των δυο προαναφερθέντων α'ψαλτών.

ΥΓ. Σε κανένα από τα μουσικά μέλη του εν λόγω cd( Ηράκλειον Κρήτης), δεν υπάρχει solo(μονοφωνάρης) κάτι που στις χορωδίες των δυο πρωτοψαλτών Πέττα - Βασιλικού συνηθίζεται από τους ίδιους τους χοράρχες.

Στο επισυναπτόμενο δύναμις του Βουτσινά,μπορεί να διακρίνει κανείς εύκολα τη φωνή του Θ.Βασιλικού.To ίδιο εύκολα διακρίνεται και στα υπόλοιπα μέλη του προαναφερθέντος ψηφιακού δίσκου.

Είπωμεν.
 
Last edited:
Top