Δοξαστικόν αίνων Κυριακής της Τυρινής «Έφθασε καιρός»

Ψαλμωδήματα

Παλαιό Μέλος
Αγαπητοί φίλοι,

Δημοσιεύουμε το δοξαστικό των αίνων της Κυριακής της Τυρινής, "Έφθασε καιρός η των πνευματικών αγώνων αρχή", σε μέλος Κωνσταντίνου Πρωτοψάλτου και ήχο πλάγιο του β'.

Όπως θα διαπιστώσετε, η ερμηνεία του πατρός Κωνσταντίνου είναι, αφενός μεν εξαιρετική, αφετέρου δε καθηλωτική, με σοβαρότητα και ιεροπρέπεια. Του ευχόμαστε, καλή και ευλογημένη Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή.

http://psalmodimata.blogspot.gr/2015/02/blog-post_21.html


Καλή ακρόαση.
 

Γιώργος Μ.

Γιώργος Μπάτζιος
Θερμές ευχαριστίες και στα Ψαλμωδήματα και στον π. Κωνσταντίνο.

1. Κατ' αρχάς, ανέδειξαν ένα πολύ ενδιαφέρον μουσικό κείμενο.

2. Στην ερμηνεία αυτή η καλώς εννοούμενη «ελευθερία» στην απόδοση του κειμένου και στην έκφραση, σε κανένα σημείο δεν παρεκκλίνει σε απειθαρχία. Δείχνει πώς το ταλέντο μπορεί να συμβαδίζει με τη γνώση της παράδοσης, και πώς υποτασσόμενο σε αυτήν μπορεί να την αναδείξει.

3. Η στιβαρή και πλούσια φωνή και ο προσεγμένος (και γλυκά τονισμένος) χρόνος συντελούν στο σοβαρό και ιεροπρεπές.

Χάρηκα πάρα πολύ, πάτερ, με την ερμηνεία σας και ακόμα περισσότερο με το χάρισμά σας -που είθε ακόμα περισσότερο να σας το εμπλουτίσει και παιδαγωγήσει ο Θεός προς δόξαν Του και ωφέλεια δική μας.
 

Π.Κατσουλιέρης

Παλαιό Μέλος
Eυχαριστώ τη συντακτική ομάδα του ιστολογίου ψαλμωδήματα και ιδιαίτερα τον κύριο Δημήτριο Φακίνο για τη τιμή να με συμπεριλάβουν στους εκτελεστές μαθημάτων του Κωνσταντίνου Πρωτοψάλτου στην σελίδα τους!!! Eλπίζω να το επαναλάβουμε!
Ευχαριστώ και εσένα ΓΙΩΡΓΟ Μ. για τα καλά σου λόγια!
Καλή Σαρακοστή σε όλους!
 
Top