Διαφορες mozilla και explorer

Στην ιστοσελίδα μου φτιάχνω για τον Άγιο Νικόλαο αλλιώς μου εμφανίζει αυτά που έχω στο mozilla(όπως τα 'εχω ) και αλλιώς στο explorer (όπως θέλει και λάθος) και δεν μου εμφανίζει τα κείμενα και όλα τα υπόλοίπα.
Ποίος μπορεί να δώσει λύση για να το φτιάξω;
 

ixadin

Ηχάδιν
Αγαπιτέ φίλε περίμενα να σου απαντήσει κάποιος ειδήμων.

Εγώ δεν είμαι ειδικός, αλλά από τα λίγα που έχω καταλάβει: Η γλώσσα περιγραφής HTML είναι μια γλώσσα η οποία περιγράφει στον υπολογιστή και στον browser το τι πρέπει να εμφανίσει και που. Ο κάθε browser ανάλογα με την γλώσσα που είναι προγραμματισμένος εμφανίζει τα αντικείμενα. Για αυτό πολλές ιστοσελίδες είναι φταγμένες σε flash όπου στην ουσία κατεβαίνει ένα αρχείο το οποίο εkτελείται από τον εγκατεστημένο flash player και εμφανίζεται σε όλους τους υπολογιστές όπως και να είναι. ισως έχεις προσέξει ότι πολλές ιστοσελίδες γράφουν ότι "σας προτείνουμε στον τάδε browser για την καλύτερη περιήγηση"

Μια λύση, ψάξε να μάθεις για τις δυναμικές σελίδες, οι οποίες έρχονται έτοιμες στον υπολοστή και απλά ο υπολογιστής τής "παίζει"

Στον Mozilla υπάρχει ένα plug-in το οποίο δεν με έχει ενθουσιάσει όταν το είχα ανάγκη.
 
Last edited:

dimitris

Παλαιό Μέλος
Στην ιστοσελίδα μου φτιάχνω για τον Άγιο Νικόλαο αλλιώς μου εμφανίζει αυτά που έχω στο mozilla(όπως τα 'εχω ) και αλλιώς στο explorer (όπως θέλει και λάθος) και δεν μου εμφανίζει τα κείμενα και όλα τα υπόλοίπα.
Ποίος μπορεί να δώσει λύση για να το φτιάξω;
Ο Explorer 8 το δείχνει κανονικά.
Ισως μιλάς για παλαιότερες εκδόσεις explorer που είχαν κάποιο πρόβλημα με τις ιστοσελίδες σε php.
Η μόνη λύση είναι η δοκιμή με διάφορες templates.
 

souldatos

Στέφανος Σουλδάτος
Δεν έχω IE για να δω πως εμφανίζεται, αλλά σε Firefox και Safari τα ίδια βλέπω. Λίγες πληροφορίες:

- Οι Browsers γενικά τρέχουν HTML (γλώσσα περιγραφής εμφάνισης και περιεχομένου), την οποία κατεβάζουν στον Η/Υ και την τρέχουν τοπικά (μπορείς να δεις τον κώδικα html από το μενού Προβολή -> Κώδικας). Οι εντολές (tags) της HTML είναι τυποποιημένες από τον παγκόσμιο οργανισμό τυποποιήσεων IEEE και είναι ίδιες σε όλους τους browser. Όλους; Όχι, υπάρχουν κάποιοι "Γαλάτες" στη Microsoft που αντιστέκονται σθεναρά για να κάνουν δύσκολη τη ζωή των σχεδιαστών. Δεν ακολουθούν ακριβώς τα πρότυπα, αλλά χρησιμοποιούν ότι τους βολεύει. Εδώ παίζεται ένα μεγάλο πολιτικό παιχνίδι, ποιος θα υποταχτεί στον άλλον. Πώς να αναγνωρίσεις το νώθο του γείτονα;

- Μέσα στον HTML κώδικα μπορεί να περιγράφεται η θέση ενός flash αρχείου (π.χ. οι διαφημίσεις που κουνιόνται συνεχώς). Ο browser το κατεβάζει και αυτό τοπικά και αναθέτει στο αντίστοιχο plugin να το τρέξει.

- Οι δυναμικές σελίδες (php, asp, jsp, java κλπ) είναι φτιαγμένες σε γλώσσες που επιτρέπουν να δημιουργείται δυναμικά το περιεχόμενο της σελίδας, ώστε να είναι διαφορετικό ανάλογα με το χρήστη. Για παράδειγμα όταν κάποιος πατάει να δει τα νέα μηνύματα στο Ψαλτολόγιο δε θα δει τα ίδια που θα δει κάποιος άλλος. Ανάλογα με το χρήστη, θα εμφανιστούν άλλα πράγματα. ΟΜΩΣ, οι γλώσσες αυτές δεν τρέχουν στον browser αλλά στο server. Πατάω εγώ να δω τα νέα μηνύματα, τρέχει το πρόγραμμα στο server που αποφασίζει τι πρέπει να δω και στέλνει στο browser τα τελικά δεδομένα σε html (συνήθως) μορφή.

- Στην HTML ενδέχεται να περιέχονται εντολές Javascript (γλώσσα εκτέλεσης απλών εντολών π.χ. πατάς να υποβάλλεις μια φόρμα και σου πετά μήνυμα ότι δεν έχεις συμπληρώσει τα πεδία). Αυτές οι εντολές κατεβαίνουν και τρέχουν στον browser, αλλά ενδέχεται κάποιος να τις έχει απενεργοποιήσει και να μην τρέχουν στον Η/Υ του.


Στο θέμα μας τώρα. Είδα ότι χρησιμοποιείς Joomla, το οποίο λογικά θα έπρεπε να παίζει παντού ίδιο. Μήπως έχεις κάνει κάποιο λάθος στην παραμετροποίηση;

Α, και μια φιλική συμβουλή. Βγάλε αυτό το ηλεκτριζέ μπλε φόντο που θυμίζει το site του Φλωρινιώτη το 1980! Βάλε κάτι πιο απαλό να μην κουράζει στο μάτι.
 
Last edited:
Top