[Ερώτηση] Διαίρεση διπλών σελίδων σε pdf.

#1
Σε μερικά αρχεία μου, είναι σκαναρισμένες δύο σελίδες σε μία (όπως στην εικόνα). Γνωρίζει κανείς πως μπορώ γρήγορα να τις διαιρέσω και να πάρω την καθεμία ξεχωριστά??
 

Attachments

haris1963

παλαιότατο μέλος
#2
Σε μερικά αρχεία μου, είναι σκαναρισμένες δύο σελίδες σε μία (όπως στην εικόνα). Γνωρίζει κανείς πως μπορώ γρήγορα να τις διαιρέσω και να πάρω την καθεμία ξεχωριστά??
Με το A-PDF Page Cut
 
Last edited by a moderator:

zikakis

Παναγία Μηλιώτισσα
#6
Σε μερικά αρχεία μου, είναι σκαναρισμένες δύο σελίδες σε μία (όπως στην εικόνα). Γνωρίζει κανείς πως μπορώ γρήγορα να τις διαιρέσω και να πάρω την καθεμία ξεχωριστά??
http://www.faststone.org/download.htm
Είναι πρόγραμμα που επιλέγεις και "φωτογραφίζεις" μέρος της οθόνης του υπολογιστή. Μπορείς να επιλέξεις την σελίδα που θέλεις ή κομμάτι αυτής. Το αποτέλεσμα αποθηκεύεται σαν είκόνα . Αν το θες pdf μετέτρεψε την εικόνα σε pdf.
Χρήσιμο εργαλείο πάντως γιατί μπορείς να πάρεις κομμάτια που χρειάζεσαι απο βιβλίο.
 

EIRYK EMNOSHELE

Qu'est-ce que je ferais sans toi?
#7
Με το A-PDF Page Cut
Δε το ήξερα το πρόγραμμα A-PDF Page Cut ούτε το δοκίμασα, όμως σύμφωνα με αυτά που γράφει στη σελίδα του δείχνει πολύ καλό.

http://www.faststone.org/download.htm
Είναι πρόγραμμα που επιλέγεις και "φωτογραφίζεις" μέρος της οθόνης του υπολογιστή. Μπορείς να επιλέξεις την σελίδα που θέλεις ή κομμάτι αυτής. Το αποτέλεσμα αποθηκεύεται σαν είκόνα . Αν το θες pdf μετέτρεψε την εικόνα σε pdf.
Χρήσιμο εργαλείο πάντως γιατί μπορείς να πάρεις κομμάτια που χρειάζεσαι απο βιβλίο.
Μπορεί να γίνει και με οποιοδήποτε πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας ο χωρισμός. Δε χρειάζεται ειδικό πρόγραμμα. Όλα τα προγράμματα επεξεργασίας εικόνας έχουν την λειτουργία Crop με την οποία δηλαδή του λέμε να κόψει την εικόνα και κατά ύψος και κατά πλάτος.
Ας δούμε όμως αυτό, το FSResizer μιας και είναι δωρεάν και της εταιρείας που αναφέρθηκε παραπάνω και μάλιστα δε χρειάζεται ούτε εγκατάσταση.

Σημείωση: Επειδή τα γράφουμε αναλυτικά, μπορεί να φανεί χρονοβόρα διαδικασία, στην πράξη όμως όλα αυτά τα βήματα δε παίρνουν παραπάνω από ένα λεπτό, και το αποτέλεσμα είναι ακριβώς αυτό που θέλουμε.

Βήμα 1:
Πάμε στο: http://www.faststone.org/FSResizerDownload.htm και διαλέγουμε να καταβάσουμε το τέταρτο αρχείο δηλαδή αυτό που γράφει portable download.


Βήμα 2:
Ανοίγουμε το πρόγραμμα που μόλις κατεβάσαμε και πάμε και βρίσκουμε το φάκελο στον οποίο έχουμε αποθηκεύσει τις εικόνες που θέλουμε να χωρίσουμε στη μέση. Αφού τις διαλέξουμε, πάμε δεξιά και πατάμε Add =>

Βήμα 3:
Κοιτάμε ακριβώς το μέγεθος των εικόνων μας που θέλουμε να χωρίσουμε στη μέση. Γράφουμε κάπου το πλάτος και το ύψος της εικόνας ή των εικόνων που θέλουμε να χωρίσουμε στη μέση.
Εάν για παράδειγμα έχουμε μια σελίδα Α4 και την σαρώσουμε με ανάλυση 150dpi, τότε η ψηφιακή εικόνα που προκύπτει είναι διαστάσεων (πλάτος 8.3 x 150) και (ύψος 11.7 x 150) = πλάτος: 1245 και ύψος: 1755. To πλάτος και το ύψος εμφανίζεται και στο κάτω μέρος του προγράμματος έτσι όπως μας δείχνει η εικόνα.Βήμα 4:
Θα επαναλάβουμε την διαδικασία χωρισμού της σελίδα δύο φορές. Τη μια φορά θα γίνει για τη μια πλευρά της σελίδας και μετά για την άλλη. Έτσι σε αυτό το βήμα θα πατήσουμε τώρα κάτω δεξιά που γράφει: Advanced Options. Πριν το κάνουμε όμως διαιρούμε δια δύο το αναγραφόμενο πλάτος της εικόνας που στη συγκεκριμένη περίπτωση όπως βλέπουμε στην εικόνα εκεί που δείχνει το βέλος κάτω δεξιά είναι: 3032. Επομένως όταν χρειαστεί θα γράψουμε έναν αριθμό γύρω στο 1515 ο οποίος αντιστοιχεί στο μισό πλάτος της σελίδας. Πατώντας το Advanced Options βλέπουμε αμέσως πως μία από τις επιλογές που μας δίνει το πρόγραμμα είναι και το Crop. Στα κουτάκια, εκεί που δείχνουν τα βέλη, γράφουμε στο επάνω μέρος τις πραγματικές διαστάσεις τις εικόνας, και στα άλλα δύο κουτάκια στο κάτω μέρος γράφουμε το μισό πλάτος όπως το μετρήσαμε ήδη. Πατάμε ΟΚ και συνεχίζουμε στο επόμενο βήμα.Βήμα 5:
Ξαναγυρίζουμε στο πρόγραμμα, πάμε κάτω δεξιά εκεί που γράφει Browse (είναι μόλις πάνω από το Advanced Options που είδα στο προηγούμενο βήμα και όπως βλέπουμε στην ανάλογη εικόνα) για να διαλέξουμε που θέλουμε να αποθηκευτούν οι εικόνες. Φτιάχνουμε, έναν φάκελο μέσα στο ήδη υπάρχον και διαλέγουμε για όνομα MonesSelides που υποδηλώνει τις σελίδες με τους μονούς αριθμούς.
Κάνουμε μετά από αυτό, ακριβώς την ίδια διαδικασία, αλλά εκεί που πριν είχαμε γράψει το 3032 τώρα γράφουμε το 1515 και στο κάτω μέρος εκεί που πριν είχαμε γράψει το 1515 τώρα γράφουμε 0. Πατάμε ΟΚ και στο Browse φτιάχνουμε πάλι έναν φάκελο με όνομα αυτή τη φορά ZygesSelides.

Bήμα 6:
Έχουμε πλέον τρεις φακέλους. Ο ένας έχει μέσα όλες τις εικόνες με τις διπλές σελίδες και μέσα σε αυτόν τον φάκελο έχουμε δημιουργήσει άλλους δύο φακέλους, όπου ο ένας έχει τις σελίδες με τους μονούς αριθμούς και ο άλλος φάκελος έχει τις σελίδες με τους ζυγούς αριθμούς. Αυτό που χρειάζεται να κάνουμε τώρα είναι να ενώσουμε τις σελίδες έτσι ώστε να ακολουθεί με τη σωστή σειρά η μία την άλλη. Για το σκοπό αυτό θα δημιουργήσουμε έναν νέο φάκελο με όνομα OlesOiSelides για παράδειγμα, και εκεί θα υπάρχουν όλες οι σελίδες του βιβλίου με αριθμητική σειρά. Χρειαζόμαστε δηλαδή ένα πρόγραμμα το οποίο θα αλλάξει το όνομα της κάθε εικόνας με την σελίδα που αυτή αντιστοιχεί. Για το λόγο αυτό χρησιμοποιούμε, άλλο ένα δωρεάν και χωρίς καν εγκατάσταση πρόγραμμα, το AntRenamer από εδώ http://www.antp.be/software/renamer/download και συγκεκριμένα διαλέγουμε το δεύτερο σύνδεσμο που δε ζητά εγκατάσταση.

Βήμα 7:
Ανοίγουμε το πρόγραμμα που μόλις κατεβάσαμε και πάμε εκεί που γράφει Add folders πάνω αριστερά, και προσθέτουμε το φάκελο με τις μονές σελίδες. Μετά πατάμε Actions και στο πινακάκι που άνοιξε δεξιά διαλέγουμε το Enumeration, και στα κουτάκια γράφουμε 5 1 και 2 καθώς στην προκειμένη περίπτωση οι μονές σελίδες αρχίζουν από τη σελίδα πέντε και θέλουμε οι αριθμοί να προχωρούν αν δύο (5,7,9...) και πατάμε το Go όπως δείχνει η παρακάτω εικόνα.
Μετά επαναλαμβάνουμε ακριβώς την ίδια διαδικασία για τις ζυγές σελίδες.


Bήμα 8:
Τέλος πάμε στον πρώτο φάκελο με τις μονές σελίδες και τις αντιγράφουμε σε έναν νέο φάκελο με όνομα OlesOiSelides. Το ίδιο κάνουμε και με τις ζυγές σελίδες και η διαδικασία χωρισμού διπλών σελίδων ολοκληρώθηκε.

Κάποιες σελίδες που είχαν σαρωθεί εξαιρετικά στραβά, σίγουρα θα χρειαστεί να τις επανεπεξεργαστούμε. Αλλά πρέπει να είναι πολύ στραβά σαρωμένες ή να εφάπτεται σχεδόν η μία σελίδα με την άλλη με μηδενικό ενδιάμεσο κενό, πράγμα σχετικά σπάνιο.
 

EIRYK EMNOSHELE

Qu'est-ce que je ferais sans toi?
#8
Να προστεθεί και ένα βιντεάκι που δημιουργήθηκε πολύ βιαστικά όμως. Αλλά δείχνει πόσο απλό είναι με δωρεάν τρόπο και με απλές εφαρμογές να χωρίσουμε ολόκληρα βιβλία από δύο σελίδες σε μία. Αφορά αυτά που γράφτηκαν παραπάνω, με τη διαφορά ότι προστέθηκε και το πρόγραμμα που μετατρέπει το pdf σε εικόνες και από εικόνες σε pdf. Η διεύθυνση είναι:http://www.weenysoft.com/downloads.html και διαλέγουμε το Free PDF to Image Converter και το Free Image to PDF Converter. Τα υπόλοιπα είναι αυτά που γράφτηκαν παραπάνω.
Το βιντεάκι θέλει προφανώς full screen για να φανεί καθαρό.
 

evangelos

Ευάγγελος Σολδάτος
#9
Δε το ήξερα το πρόγραμμα A-PDF Page Cut ούτε το δοκίμασα, όμως σύμφωνα με αυτά που γράφει στη σελίδα του δείχνει πολύ καλό.Μπορεί να γίνει και με οποιοδήποτε πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας ο χωρισμός. Δε χρειάζεται ειδικό πρόγραμμα.....
Τελικά είστε μαζόχες δεν εξηγείται....:p
λοιπόν με δυό κινήσεις κόβεις ό, τι pdf θες με το προγραμματάκι που προτείνει ο Χάρης ( A-PDF Page Cut μόνο 5 MB)
από το μενού action/add vertical line και πατάμε το κουμπί cut and save
thats all!!! :D:cool:
Σας επισυνάπτω το αι δύο Μέλισσαι β τόμος λειτουργίας του Κυριαζίδη που κατέβασα από εδώ σε διπλή σελίδα και τις έκοψα σε 3 δευτερόλεπτα
Thanks Χάρη!!!

ΥΓ μήπως θέλετε να το χωρίσουμε και σε συνεπτυγμένο....
χοχοχο :D
 

Attachments

Top