Δημήτρια (ΜΑ΄) 2006, Μέρος β'. Χοράρχης: Θρασύβουλος Παπανικολάου

ybulbu

Μπουλμπουτζής Ιωάννης
#1
Αν γνωρίζει κανείς χρονολογία, ας μας ενημερώσει!

Όπως έγραψα κι εδώ, επειδή το 4Ε πλέον εκπέμπει σε αναλογίες 16:9, μετέτρεψα το βίντεο μη απωλεστικά σε αναλογίες 4:3 με το VideoReDo, εντούτοις η προσαρμογή στις σωστές αναλογίες δεν είναι τέλεια, η εικόνα είναι ελαφρώς πιο ψηλόλιγνη απ' το κανονικό...

Πρόκειται για συναυλία του Σωματείου Ιεροψαλτών Θεσσαλονίκης «Άγ. Ιωάννης ο Δαμασκηνός» υπό την χοραρχία του Άρχοντος Μουσικοδιδασκάλου της Μ.τ.Χ.Ε. κ. Θρασυβούλου Παπανικολάου. μάλλον στα πλαίσια των εκδηλώσεων των Δημητρίων. Χρονολογία δεν γνωρίζουμε, σίγουρα πάντως πριν από το 2005.
 

π. Μάξιμος

Γενικός Συντονιστής
#2

Εἶναι τό ἴδιο μέ αὐτό τό ἀπόσπασμα: http://analogion.com/forum/showthread.php?p=180337#post180337
Από παλαιότερη ηχογράφηση συναυλιακής εκδήλωσης, που δόθηκε στα πλαίσια "των Δημητρίων":Διευθύνουν: στο Α' μέρος ο Πρωτοψάλτης του Καθεδρικού Ι. Ναού Τ. Προδρόμου, της Ι. Μ. Νεαπόλεως & Σταυρουπόλεως, κ. Δ. Κακανάς και στο Β' μέρος ο τ. Πρωτοψάλτης του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αγίου Γεωργίου, της Ι. Μ. Νεαπόλεως & Σταυρουπόλεως και Μουσικοδιδάσκαλος κ Θρασύβουλος Παπανικολάου.
Δέν εἶναι Δημήτρια 1996, οὔτε Δημήτρια 2002.

Μήπως εἶναι τοῦ 2003. Ὁ κ. Κούγιας ἴσως γνωρίζει.

 

ybulbu

Μπουλμπουτζής Ιωάννης
#3

Εἶναι τό ἴδιο μέ αὐτό τό ἀπόσπασμα: http://analogion.com/forum/showthread.php?p=180337#post180337


Δέν εἶναι Δημήτρια 1996, οὔτε Δημήτρια 2002.

Μήπως εἶναι τοῦ 2003. Ὁ κ. Κούγιας ἴσως γνωρίζει.

Μάλιστα! Εν τοιαύτη περιπτώσει, πρόκειται για τα Δημήτρια του 2006. Το κανάλι που ανέβασε το βίντεο που παραπέμπετε είναι ίδιο με αυτό που ανέβασε τα Λειτουργικά των Τιμωνίδου - Βασιάδου υπό τη χοραρχία του κ. Κακανά που χρονολογήθηκαν στο θέμα αυτό. Επαληθεύεται από τη σύνθεση και το στήσιμο του χορού που είναι όμοια. Απλά το ότι το μέρος του κ. Παπανικολάου διήρκεσε 45' μου δημιούργησε την εσφαλμένη εντύπωση ότι απετέλεσε όλη τη συναυλία, αφού τα τελευταία τουλάχιστον χρόνια η μέση διάρκεια των ψαλλομένων είναι περί τη 1 ώρα.

Να πούμε ότι στο «Εις το μνήμα σε επεζήτησεν» ψάλλουν ο κ. Σωτήριος Αρβανίτης και ο αείμνηστος Άρχων Πρωτοψάλτης της Αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως Άγγελος Μαργαρίτης. Για το τελευταίο με πληροφόρησε ο Δημήτρης ο Σκρέκας και τον ευχαριστώ πολύ!
 
Top