Δίσκος 45 στροφών με ύμνους Χριστουγέννων

ybulbu

Μπουλμπουτζής Ιωάννης
#1
Στο παρελθόν ανέβηκαν τα δισκάκια 45 στροφών του Κωνσταντίνου Μαφίδη «η Υπαπαντή» και «ο Ακάθιστος Ύμνος» με κωδικούς ΒΕΜ - 102 και ΒΕΜ - 103 αντιστοίχως. Λογικά σκεπτόμενος υπέθεσα πως θα υπάρχει τουλάχιστον άλλο ένα, κάποιο ΒΕΜ - 101 για να συμπληρωθεί η αρίθμηση. Έτσι έβαλα ένα φίλο που έχει αρκετό θάρρος με το δάσκαλο να τον ρωτήσει. Τον πληροφόρησε πως τα δισκάκια του είναι στο σύνολο 3 και πως αυτό που μας λείπει έχει ύμνους Χριστουγέννων (θαρρώ πως λέγεται «τα Χριστούγεννα»). Αυτή την ηχογράφηση αναζητώ και παρακαλώ όποιος φίλος την έχει ψηφιοποιημένη να την ανεβάσει και όποιος ψάχνει μέσο να την ψηφιοποιήσει να μου στείλει κάποιο ΠΜ για να συνεννοηθούμε.
 
P

PANROUST

Guest
#2
Η προαναγγελία του δίσκου από τα ''Ιεροψαλτικά Νέα'' ΕΤΟΣ Η: Αρ.Φύλλου 87-88 Αύγουστος-Σεπτέμβριος 1971 εδώ
 

ybulbu

Μπουλμπουτζής Ιωάννης
#3
Επαναφέρω το παλιό αυτό θέμα για να επαναλάβω το παλιό αυτό αίτημά μου. Αν έχει κάποιος φίλος το δίσκο 45 στροφών του κ. Μαφίδη με ύμνους των Χριστουγέννων, θερμά τον παρακαλώ να τον ανεβάσει ψηφιοποιημένο, δεν μπορώ να τον βρω πουθενά!!!
 
Last edited:

π. Μάξιμος

Γενικός Συντονιστής
#4

Ἔχω στά χέρια μου τόν δίσκο (καί τούς δύο ἄλλους) ἀπό τήν ἐγγονή τοῦ ΚΠολίτη φίλου καί συνεργάτη τοῦ κ. Μαφίδη, προσφάτως κοιμηθέντος Κωνσταντίνου Μαυροπούλου (συμμετέχοντος καί στούς δίσκους), τήν Ἀργυρώ πρεσβυτέρα τοῦ π. Χρήστου Βλάχου.
Μοῦ «ἄνοιξε τά μάτια» ὁ ἴδιος ὁ κ. Μαφίδης σέ τηλεφωνική ἐπικοινωνία πού εἶχα, λέγοντάς μου: Μά ἐσεῖς ἔχετε ἐκεῖ...
Ἐπισυνάπτω φωτο μέ τό κινητό μου καί θά συνεννοηθῶ μέ τόν Γιάννη (πού τά γνωρίζει) γιά τά περαιτέρω.
Ὁ κ. Μαφίδης μέχρι τό 1980 διέμενε στήν ἐνορία μας. Ἡ διεύθυνση πού ἀναγράφεται στούς δίσκους εἶναι δίπλα στό ναό.

 

Attachments

ybulbu

Μπουλμπουτζής Ιωάννης
#5
Ήρθαμε όντως σε επικοινωνία με τον π. Μάξιμο, ο οποίος προθυμοποιήθηκε να μου τα στείλει. Προκειμένου να γίνει σωστή δουλειά εξ αρχής, μιας και το πρωτότυπο δεν το έχουμε διαθέσιμο επ' αόριστον, πρότεινα να αναλάβει την ψηφιοποίηση κάποιος άνθρωπος που έχει αποδείξει ότι γνωρίζει το αντικείμενο και καταφέρνει πολύ καλή δουλειά, ο Κωστής ο Δρυγιανάκης απ' το Βόλο. Του το προτείναμε και δέχθηκε με μεγάλη ευχαρίστηση! Έτσι, σήμερα το πρωί έλαβα σε μήνυμα τα ψηφιοποιημένα αρχεία!!! Τον ευχαριστώ θερμότατα και δημόσια για την προθυμία του και την τόσο καλή δουλειά που έκανε! Επίσης, ευχαριστώ θερμότατα και τον π. Μάξιμο που αναζήτησε και εντόπισε τον σπάνιο αυτό δίσκο!!!

Τα αρχεία τα αναρτώ σε τρεις μορφές, όπως μου ήρθαν άλλωστε:
-σε ανεπεξέργαστα ασυμπίεστα wav
-σε καθαρισμένα ασυμπίεστα wav για να αφαιρεθεί το παράσιτο του βινυλίου
-σε καθαρισμένα mp3 320 kbps χωρισμένα ανά μέλη ώστε να είναι πιο εύχρηστα.
Αναρτώ και σαρώσεις από τα εξώφυλλα του δίσκου, τις οποίες επίσης μου έστειλε ο Κωστής Δρυγιανάκης (τα png είναι καθαρισμός δικός μου για αφαίρεση των πέριξ των δίσκων).

mafidis yellow 1.jpg mafidis yellow 2.jpg

mafidis yellow 3.png mafidis yellow 4.png
 

Attachments

Last edited:
Top