Βυζαντινοί ύμνοι Χριστουγέννων, Θεοφανείων και Μεγάλης Τεσσαρακοστής (δίσκος RCA Victor, LPMG 45)

ybulbu

Μπουλμπουτζής Ιωάννης
#1
Δύο δίσκους φαίνεται να έβγαλε ο Νικόλαος Κακουλίδης στην RCA. Ο ένας είναι αυτός που ανέβασα στο παρελθόν εδώ και ο άλλος ανέβηκε από τον κ. Γιαννουκάκη εδώ. Αυτόν τον τελευταίο τον παραθέτω σε καλύτερη ποιότητα εδώ, όπως μου τον έστειλε ο Κωστής Δρυγιαννάκης, τον οποίο και ευχαριστώ θερμά.

Η μόνη επεξεργασία που έκανα ήταν να ονοματίσω τα tracks. Όποιος θέλει, μπορεί να κατεβάσει τα αρχεία αυτά ανεπεξέργαστα άμεσα από το mediafire, όπως μου εστάλησαν. Το link είναι αυτό.

Αν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται από την ανάρτηση αυτή, ας διαμαρτυρηθεί για να αποσυρθεί το θέμα. Ο λογος που αναρτάται ο δίσκος είναι διότι δεν υπάρχει πλέον στο εμπόριο.

Σχετικά με τη χρονολογία έκδοσης του δίσκου, ισχύουν αυτά που έγραψα κι εδώ, αφού οι αριθμοί των δίσκων γειτνιάζουν. Επομένως, μάλλον κυκλοφόρησε στα 1968. Βέβαια, υπάρχει και η μαρτυρία του κ. Γιαννουκάκη που τον χρονολογεί στα 1975.

Το εξώφυλλο θα το ανεβάσω κάποια στιγμή και επεξεργασμένο προς εκτύπωσιν για θήκη CD, όμως τώρα δεν έχω χρόνο να ασχοληθώ.
 

Attachments

Last edited:

Drygi

Νέο μέλος
#2
Γιάννη μπράβο, εξαιρετική ανάρτηση! Πιστεύω ότι το 1975 πρέπει να αποκλειστεί ως χρονολογία έκδοσης του δίσκου, καθώς στη δεκαετία του '70 η ελληνική δισκογραφία είχε πλέον αποδεχτεί τη στερεοφωνία και ο προκείμενος δίσκος είναι μονοφωνικός. Επίσης, έχω την εντύπωση ότι η ετικέττα RCA Victor έπαψε να χρησιμοποιείται στα τέλη της δεκαετίας του '60. Οι δίσκοι του Ορφανίδη την δεκαετία του '70 εκδίδοντο με ετικέτα Olympic.

Καλή συνέχεια!

Κ.
 

ybulbu

Μπουλμπουτζής Ιωάννης
#3
Στο πρώτο μήνυμα μόλις επισύναψα και το εξώφυλλο όπως το καθάρισα και το ετοίμασα προκειμένου να το τυπώσω για θήκη CD. Όποιος ενδιαφέρεται για το αρχείο bmp, για ακόμη καλύτερη ποιότητα, ας μου το ζητήσει.
 
Last edited:
Top