Βυζαντινή Χορωδία "Στέφανος Μελωδών"

lagoudakis

Μιχαήλ Γ. Λαγουδάκης
#1
Ιστοσελίδα: www.stefanosmelodon.gr
Κανάλι YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCTbuZLajEv8DGeAJ19lC10A

Σχετικά με το ξεκίνημα της χορωδίας:
Από το Ημερολόγιο της Χορωδίας ...
Χανιά, Δευτέρα 19-3-2012

​​Εχθές, Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, θέλησα να κάνω ένα καινούργιο ξεκίνημα στη ζωή μου, να βάλω μια καινούργια αρχή όπως λένε και οι Πατέρες στο Άγιον Όρος, με την δημιουργία μιας Βυζαντινής Χορωδίας στα Χανιά. Αυτό το ξεκίνημα δεν είναι τυχαίο, έρχεται μετά από πολλών ετών σκέψεις και προβληματισμούς.

Δραστηριοποιούμαι έπειτα από σχεδόν δώδεκα χρόνια απουσίας από τη διεύθυνση χορωδίας, πιστεύοντας ότι οι εμπειρίες του παρελθόντος σε χορωδιακό, ιεροψαλτικό αλλά και διδακτικό επίπεδο θα βοηθήσουν για την δημιουργία μιας υγιούς κατάστασης, βιώσιμης και αποτελεσματικής.

Οι συζητήσεις όλα αυτά τα χρόνια με σοβαρούς συναδέλφους, συνέκλιναν στην προτροπή τους στο να αναλάβω πρωτοβουλία για κάτι καινούργιο.

Οι σκέψεις μου όλα αυτά τα χρόνια ήταν ότι θα έπρεπε να δημιουργηθεί μία χορωδία με μουσικό και επιστημονικό καθαρά υπόβαθρο ώστε να μπορεί να έχει παρόν και μέλλον.

Το όραμα δεν είναι για μια τυπική χορωδία που στημένα θα εκτελεί ένα πρόγραμμα ανά τακτά χρονικά διαστήματα, αλλά προσβλέπω στο να δημιουργηθεί ένα σχολείο ανανεώσιμης γνώσης και εμπειρίας που θα λειτουργεί ως αμφίδρομη σχέση.

Ευελπιστώ με την βοήθεια του Θεού και της Παναγίας -που στο σπίτι της ξεκινάει το όραμα μου- στην αναγνώριση μακροπρόθεσμα των σκοπών αυτής της προσπάθειας, που μόνο κόπο και ανιδιοτέλεια, αλλά και αγάπη προς την Θείαν τέχνη του Δαμασκηνού έχει να προσφέρει, για την ανάδειξη της Λειτουργικής ζωής της Εκκλησίας, αλλά και της παραδόσεώς μας.​

Κωνσταντίνος Στεφανάκης


 

lagoudakis

Μιχαήλ Γ. Λαγουδάκης
#2
Από τη συμμετοχή της Χορωδίας "Στέφανος Μελωδών" στην εκδήλωση που περιγράφεται εδώ.

Βυζαντινή Χορωδία "Στέφανος Μελωδών"
Παρασκευή 3 Απριλίου 2015, Ι. Ν. Ευαγγελιστρίας Χανίων
Διευθύνει ο Άρχων Υμνωδός της ΜτΧΕ Κωνσταντίνος Στεφανάκης

  1. Σε τον αναβαλλόμενον, Δοξαστικόν Αποστίχων του Εσπερινού της Αποκαθηλώσεως, σε ήχο πλ. α'
    μέλος Σωτηρίου Αρβανίτη

  2. Των αγγέλων ο δήμος, αργά Ευλογητάρια του Όρθρου του Μεγάλου Σαββάτου, σε ήχο πλ. α'
    μέλος Πέτρου Πελοποννησίου (διασκευή Σωτηρίου Αρβανίτη)

 

Attachments

lagoudakis

Μιχαήλ Γ. Λαγουδάκης
#3
Βίντεο της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 7 Απριλίου 2016 στον Ι. Ν. Αγίου Νικολάου Σπλάντζιας Χανίων με ύμνους του Τριωδίου.

Έψαλλε η Βυζαντινή Χορωδία "Στέφανος Μελωδών" και ομίλησε ο Ιεροδιάκονος π. Δημήτριος Δερμιτζάκης.


 
Top