Βιβλιογραφία - παραπομπές

Firfiris

Κωστόπουλος Ευθύμιος
Για όσους τυχόν δεν γνωρίζουν, παραθέτω τις βιβλιογραφικές πηγές των χειρόγραφων κωδίκων όπου αναφέρομαι στο θέμα "Χειρόγραφη Μουσική Παράδοση".

Όλα τα στοιχεία για κώδικες του Αγίου Όρους και των Μετεώρων ασφαλώς και προέρχονται από τα βιβλία του Γ.Θ.Στάθη "Τα Χειρόγραφα Βυζαντινής Μουσικής" (σειρά). Όταν προέλθουν από αλλού θα διαφοροποιείται η προέλευση με ειδική αναφορά.

Τα υπόλοιπα (εκτός κωδίκων της ΕΒΕ) και κυρίως αυτά τα της μονής Λειμώνος αναφέρονται στα "Χειρόγραφα της Εκκλησιαστικής Μουσικής" και στα "Μουσικά Χειρόγραφα της Τουρκοκρατίας" του Μ.Χατζηγιακουμή.

Τα υπόλοιπα είναι δικές μου πηγές ή πηγές χωρίς δικαιώματα.

Ζητώ συγγνώμη για την παράληψη μου αυτή των παραπομπών.

Ευχαριστώ.
Κ.Ε.
 

Dimitri

Δημήτρης Κουμπαρούλης, Administrator
Staff member
[Σημείωμα συντονιστή] Ευθύμη, θα παρακαλέσω εκτός από τη γενική διευκρίνηση να προσθέσεις τις βιβλιογραφικές αναφορές σε όλα τα μηνύματα που χρειάζεται ώστε να μην υπάρχει αμφιβολία περί της πηγής των πληροφοριών (για εμάς που δεν γνωρίζουμε). Επίσης, σε περίπτωση συστηματικής αναδημοσίευσης από το έργο του κ. Στάθη, θα πρέπει να ζητήσουμε την άδειά του προς αποφυγήν παρεξηγήσεως. Ευχαριστώ.
 

Firfiris

Κωστόπουλος Ευθύμιος
Οι παραπομπές τοποθετήθηκαν.

Ευχαριστώ.
Κ.Ε.
 

Firfiris

Κωστόπουλος Ευθύμιος
Για όσους απορούν, όλοι οι κώδικες που αφορούν τη σειρά "Τα Χειρόγραφα Βυζαντινής Μουσικής" και όπου χρειάστηκε περιέχουν παραπομπή.

Για όλα τα υπόλοιπα εκτός ΕΒΕ δείτε όσοι δεν είδατε το πρώτο μήνυμα λίγο νωρίτερα, παραπέμπω στον Χατζηγιακουμή.

ΘΕΜΑ ΤΕΛΟΣ.

Ευχαριστώ.
Κ.Ε.
 

domesticus

Lupus non curat numerum ovium
Τὸ παρακάτω ἄρθρο ἴσως εἶναι λίγο ἄσχετο μὲ τὸ περιεχόμενο τοῦ θέματος, ἀλλὰ ὁ γενικὸς τίτλος φαίνεται πὼς μὲ καλύπτει γι᾿ αὐτὸ καὶ τὸ ἀνεβάζω.
 

Attachments

  • Karanikola.pdf
    2.7 MB · Views: 55
Top