Από την Κυριακή του Παραλύτου

Ευχαριστούμε πολύ για την ανάρτηση και την ωραία εκτέλεση ,από ποιο βιβλίο είναι το Δοξαστικό;


Καλησπέρα κ. ΞΑΦΗ-ΣΤΡΕΜΠΙΝΕ. Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια... Το μάθημα είναι κατα 95% απο το Τριωδιο-Πεντηκοστάριο του Άρχοντα Καραμάνη. Με ελάχιστες προσωπικέςπαρεμβολές.... το δικο σας μάθημα το "Συμφώνως Παρθένε" που ειναι επίσης εξαιρετο απο που το λέτε?
 
Καλησπέρα κ. ΞΑΦΗ-ΣΤΡΕΜΠΙΝΕ. Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια... Το μάθημα είναι κατα 95% απο το Τριωδιο-Πεντηκοστάριο του Άρχοντα Καραμάνη. Με ελάχιστες προσωπικέςπαρεμβολές.... το δικο σας μάθημα το "Συμφώνως Παρθένε" που ειναι επίσης εξαιρετο απο που το λέτε?
Είναι μια σύνθεση που έκανα και βρίσκεται εδώ

«Συμφώνως Παρθένε» (Νικολάου Ξάφη)
 

Η πρώτη μου προσπάθεια δημιουργίας προσωπικου βίντεο για το youtube.
Παρακαλώ την επιεικια σας συνάδελφοι και φιλόμουσοι...
Αγγελε δινεις πονο πραγματικα σε ενα απο τα πιο απαιτητικα κομματια της μουσικης μας... πολυ ωραια εκτελεση ειδικα εκει που κανει παθητικο!!! Παντως λιγοι σαν και εσενα τολμουν να ανεβασουν αποκλειστικα ζωντανες ηχογραφησεις απο το ψαλτηρι, κατευθειαν απο την πηγη, χωρις επεξεργασια στον ηχο και για αυτο σε θαυμαζω πιο πολυ...Συνεχισε ετσι!!!!
 
Αγγελε δινεις πονο πραγματικα σε ενα απο τα πιο απαιτητικα κομματια της μουσικης μας... πολυ ωραια εκτελεση ειδικα εκει που κανει παθητικο!!! Παντως λιγοι σαν και εσενα τολμουν να ανεβασουν αποκλειστικα ζωντανες ηχογραφησεις απο το ψαλτηρι, κατευθειαν απο την πηγη, χωρις επεξεργασια στον ηχο και για αυτο σε θαυμαζω πιο πολυ...Συνεχισε ετσι!!!!Αδελφέ μου Διονύση σε ευχαριστω πολύ για τα καλα σου λόγια... θεωρω οτι πρεπει ψαλτης και ο τραγουδιστής( κατ' επεκταση), να κρίνεται βάσει των ζωντανών ηχογραφησεών του. Και οχι απο στουντιακές εγγραφες... εκει φαίνεται η όποια αξία του... το στούντιο μπορεί (όπως ξερουμε ολοι μας εδω μέσα καλα), να κανει υποφερτή ακόμα και την πίο "φαλτσα" φωνή...
Οσο για τον "πονο" που λες οτι δίνω, όταν ο ψάλτης με το ανώνυμο στόμα του φέρεται απο τον υμνώδο να μιλάει εκ στόμματος Ιησού, μόνο να δωσει το 100% της δυναμεώς του πρέπει!!! Έτσι βγήκε και σε μένα σε αυτό το υπέροχο και εκπληκτικής συλλήψεως δοξαστικό.
Τέλος θα σου πω οτι ι ποτε να μην σταματήσεις να μελετάς την μουσική μας, όπως κανουμε και οι μεγαλύτεροι σας ακομα και τωρα.
Σε ευχαριστώ και πάλι!!
 

Ζωντανή ηχογράφηση από τον Καθεδρικό Ναό Κοιμ. Θεοτόκου Ύδρας.

Κύριε, τὸν Παράλυτον οὐχ ἡ κολυμβήθρα ἐθεράπευσεν, ἀλλ' ὁ σὸς λόγος ἀνεκαίνισε, καὶ οὐδὲ ἡ πολυχρόνιος αὐτῷ ἐνεπόδισε νόσος, ὅτι τῆς φωνῆς σου ὀξυτέρα ἡ ἐνέργεια ἐδείχθη, καὶ τὸ δυσβάστακτον βάρος ἀπέρριψε, καὶ τὸ φορτίον τῆς κλίνης ἐβάστασεν, εἰς μαρτύριον τοῦ πλήθους τῶν οἰκτιρμῶν σου, δόξα σοι.
 
Top