Απόδοση Κοίμησης της Θεοτόκου, Νέα Ρόδα, 23 Αυγούστου 1995

ybulbu

Μπουλμπουτζής Ιωάννης
#1
Άλλη μια πολύ ωραία ηχογράφηση του άρχοντα, προσφορά του Δημήτρη Ζαγκανά. Δύο σχετικές κασέτες μου έδωσε να ψηφιοποιήσω από τα Νέα Ρόδα. Η άλλη, που θα την έχετε, πρώτα ο Θεός, αύριο, είναι Κυριακή μεθέορτος της Κοιμήσεως το 1995 (το έγραφε και επαλήθευσα), αλλά αυτή δεν έφερε ημερομηνία. Να είναι άραγε από την ίδια χρονιά;

Η κασέτα περιέχει τον Εσπερινό και τον Όρθρο της εορτής μέχρι πριν από το δοξαστικό των Αίνων. Έχει αρχιερατική χοροστασία και στις δύο ακολουθίες.
 

Attachments

Last edited:

dimitrios.zaganas

Παλαιό Μέλος
#2
Γιάννη, πολλές ευχαριστίες για την ψηφιοποίηση.
Ναι, είναι από την ίδια χρονιά. Σημειωτέον πως ο αείμνηστος Πετρόχειλος έψαλε την μεθέορτο Κυριακή της Κοιμήσεως κ στις 23 Αυγούστου 1995, Απόδοση της Κοιμήσεως, κατά την οποία πανηγυρίζουν τα Νέα Ρόδα (Χαλκιδική, πλησίον Αγ.Όρους). Ήταν προσκεκλημένος κ φιλοξενούμενος από τον φιλόμουσο Νίκο Παϊτάρη, στον οποίο ανήκουν οι ευχαριστίες για την πρωτοβουλία του αυτή κ για τις δύο σχετικές ηχογραφήσεις.
 

ybulbu

Μπουλμπουτζής Ιωάννης
#3
Επομένως αυτή η ηχογράφηση είναι στην απόδοση της Κοιμήσεως της Θεοτόκου; Ρωτώ γιατί χοροστατεί αρχιερέας.
 

dimitrios.zaganas

Παλαιό Μέλος
#4
Τα Ν.Ρόδα πανηγυρίζουν ανέκαθεν στις 23 Αυγούστου. Στον εσπερινό κ τον Όρθρο-Θ.Λειτουργία προεξάρχει κ ιερουργεί πάντοτε με μεγαλοπρέπεια ο Ιερισσού, Αγ.Όρους κ Αρδαμερίου κ.κ. Νικόδημος.

Υγ. Ο κ.Παϊκόπουλος, προσκεκλημένος κ φιλοξενούμενος του κ.Παϊτάρη, έχει ψάλλει αρκετές φορές στο παρελθόν. Είχε δε εκδόσει επί τούτου κασέτα με ύμνους της Κοιμήσεως, έχοντας στο εξώφυλλο την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Ν.Ρόδων (εκ Μικράς Ασίας). Πρβλ. μεταγενέστερο CD Κοίμησις Θεοτόκου (περιεχόμενα, επιλογή ύμνων).
 
Top