Τα Χερουβικά που έχει ο Παπαρούνης είναι τα του Πέτρου, εκτός από του Β΄, Γ΄ και πλ. Β΄ που είναι τα του Γρηγορίου, με ελαφρώς "αλλαγμένα τα φώτα" 'οπως λέει ο Γιάννης. Παντού ο Παπαρούνης γράφει με ιδιότυπο τρόπο τις θέσεις (ασυνήθιστες αναλύσεις, κατάργηση σε πολλά σημεία τρισήμων κλπ. Δεν έχω κοιτάξει αν έχει ευρύτερες αλλαγές). Έτσι έγραψε τα του Γρηγορίου, με τον ίδιο τρόπο έγραψε και τα του Πέτρου. Και αφού τα βρήκε ανώνυμα, με παραμβολή των του Γρηγορίου, θεώρησε ότι όλα είναι του Γρηγορίου (εκτός από του πλ. Δ΄).
Παρόλο που είχα βρεί το βιβλίο του από καιρό, δεν είχα βρεί την ευκαιρία να το κοιτάξω λεπτομερώς. Τα Χερουβικά αυτά τα είχα δεί "με το μάτι".Μη γνωρίζοντας ότι υπήρχε δεύτερη σειρά του Πέτρου και λόγω των πολλών διασκευών του Παπαρούνη δεν έδωσα τότε σημασία. Έτσι, όταν τα βρήκα στην παλαιά γραφή-σε ένα μόνο τότε χφ στη Βιβλ. Ψάχου-κάθησα και τα εξήγησα το 2008 και σας τα παρουσίασα τέλος Νοεμβρίου του 2009. Πρόσεξα τα του Παπαρούνη τυχαία τον Δεκέμβριο του 2009, όταν μέλος του φόρουμ μου ζήτησε να φωτοτυπήσει τη Λειτουργία του Πρίγγου. Είπα να του προσφέρω και μερικά ακόμη βιβλία να φωτοτυπήση και πήρα μαζί μου και του Παπαρούνη. Στο μετρό το άνοιξα για να περάσει η ώρα. Επειδή ήταν πρόσφατη η ενασχόλησή μου με τα Χερουβικά αυτά, τα αναγνώρισα κάτω από τη μορφή που τους είχε δώσει ο Παπαρούνης (το είπα τότε, θυμάμαι στον Β. Ζάχαρη, που είχε ανακοινώσει εδώ ότι υπήρχε εξήγησή τους).
Από τότε τα έχω συναντήσει σε αρκετά χφφ παλαιάς γραφής (δεν έχει τύχει να τα συναντήσω σε κάποιο άγνωστο χφ της νέας) και πάντα αποδίδονται στον Πέτρο. Γράφονται άλλοτε όλα μαζί, ως β' σειρά και άλλοτε ένα παρά ένα, εναλλάξ, με τα της γνωστής σειράς (ένα που τα έχει εναλλάξ με τη γνωστή σειρά είναι το χφ 81 της ΕθνΒιβλ. Σόφιας που είχε ανέβει κάποτε εδώ, από φ 105 κεξ)
Εν συνόψει λοιπόν, στον Παπαρούνη πρόκειται για τη β' σειρά του Πέτρου και τα γνωστά του Β΄, Γ΄ και πλ. Β του Γρηγορίου.