Ακολουθία Αγίου Νικολάου

tsak77

Χρῆστος Τσακίρογλου
Όπως είχα υποσχεθεί εδώ, ανεβάζω μία εργασία του 2001 με την ακολουθία του Αγίου Νικολάου. Την χώρισα σε ενότητες για λόγους χωρητικότητας αλλά και ευχρηστίας. Δυστυχώς, ενώ έκανα σάρωση και σε επιλεκτικούς ύμνους της Θείας Λειτουργίας, το scanner "έμεινε από βενζίνα". Ούτως ή άλλως, οι ύμνοι αυτοί υπάρχουν σε αυτή την συλλογή, οπότε μικρό το κακό.
Κάποιες γενικές παρατηρήσεις:
Η εργασία γράφτηκε το 2001 με ότι αυτό συνεπάγεται, δηλαδή την μεγαλύτερη αμάθειά μου από τώρα, κάτι που γίνεται φανερό στην ορθογραφία, πολλές από τις επιλογές των συνθέσεων, καθώς και στην συγγραφή προσομοίων, τα οποία απέχουν πολύ από τα της παραδόσεως που υπάρχουν στα ειρμολόγια. Ζητώ την επιοίκειά σας επ' αυτού.
Η εργασία είναι συνολικά 334 σελίδες (με κοινωνικά "Εις μνημόσυνον" σε διάφορους ήχους, βίο και πολιτεία του Αγίου, βιβλιογραφία, περιεχόμενα κλπ) αλλά λόγω του ότι ο σαρωτής βαρέθηκε να με εξυπηρετεί, έμειναν εκτός. :mad:
Το αισθητικό μέρος με τα σημερινά δεδομένα το θεωρώ εντελώς κιτς, για τον λόγο αυτό, έκανα κάποιες "περικοπές", αλλά λόγω πίεσης χρόνου, όχι όσες θα ήθελα.

Υ.Γ. Πλέον η εργασία αυτή δεν έχει για μένα καμία πρακτική χρήση. Φέτος ούτως ή άλλως, η εν λόγω ακουλουθία θα ψαλλεί μαζί με τους αναστάσιμους ύμνους του πρώτου ήχου, οπότε αν ζούμε και θέλει ο Θεός, θα γραφτεί εξ αρχής όπως οι υπόλοιπες που ανεβαίνουν κατά καιρούς.
 

Attachments

  • Παράρτημα, Εσπερινός, Λιτή.rar
    24.2 MB · Views: 488
  • Όρθρος.rar
    18.6 MB · Views: 405
Last edited:

tsak77

Χρῆστος Τσακίρογλου
Μετά από ένα service (άνευ τεχνικού φυσικά) ο σαρωτής συνέχισε, οπότε παραθέτω και το υπόλοιπο της εργασίας.
 

Attachments

  • Θ.Λ.-Βίος,Βιβλιογραφία,Περιεχόμενα.rar
    16.3 MB · Views: 261
Top