Αγρυπνία Υπαπαντής στην Ιερά Μονή Παναγίας Γουμενίσσης - 2 Φεβρουαρίου 1997 (Συμμετέχει τμήμα της Ελληνικής Βυζαντινής χορωδίας)

#1
Φίλοι και μέλη του Ψαλτολογίου, Χαίρετε!

Ανοίγουμε αυτό το θέμα για να μοιραστούμε μαζί σας κάποιες παλαιότερες ηχογραφήσεις από το αρχείο του π. Ραφαήλ, για λόγους ιστορικούς και όχι μόνο. Οι εν λόγω ηχογραφήσεις προέρχονται από αγρυπνίες και πανηγύρεις στις Ιερές Μονές Παναγίας Γουμενίσσης και Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης Γρίβας.

Ξεκινούμε από την αγρυπνία της Υπαπαντής του 1997, η οποία χωρίζεται σε τρία μέρη (τρεις δίσκους).

Επισυνάπτουμε τα περιεχόμενα του 1ου δίσκου (συνοπτικά και αναλυτικά), καθώς και πληροφορίες σχετικά με την τέλεση της αγρυπνίας και το ποιοι συμμετείχαν σε αυτή.
 

Attachments

#3
Καλό βράδυ σε όλους!

Θα συνεχίσουμε με το 2ο μέρος της αγρυπνίας, το οποίο περιέχεται στον 2ο δίσκο.

Παραθέτουμε επίσης τα περιεχόμενα του 2ου δίσκου (και πάλι συνοπτικά και αναλυτικά) προς διευκόλυνσή σας.

Να σημειώσω ακόμη πως εξαιτίας κάποιων προβλημάτων που αντιμετωπίζω με τη σύνδεσή μου στο Διαδίκτυο, θα ανεβάσω τα περιεχόμενα του δεύτερου δίσκου σταδιακά.
 

Attachments

#5
Καλησπέρα!

Ολοκληρώνουμε τα περιεχόμενα του δεύτερου δίσκου από την αγρυπνία της Υπαπαντής.

Αξίζει να σημειώσουμε πως η ψαλμώδηση των κανόνων του όρθρου έγινε με τη στιχολογία των ωδών, κάτι που σήμερα γίνεται μόνο στα μοναστήρια του Αγίου Όρους και σε ελάχιστα ακόμα μοναστήρια και ναούς.
 

Attachments

Last edited:
#6
Καλημέρα και καλό Σαββατοκύριακο!

Παραθέτουμε και τον τελευταίο από τους τρεις δίσκους που ηχογραφήθηκαν στην αγρυπνία της Υπαπαντής του 1997 στην Ι. Μονή Παναγίας Γουμενίσσης.

Επισημαίνουμε πως στον αριστερό χορό έψαλε ο π. Ραφαήλ Γκουρβέλος με αδελφούς της μονής, ενώ στον δεξιό, όπως αναφέρουμε και στον τίτλο του θέματος, έψαλε ο Άρχων Πρωτοψάλτης της Αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως κ. Λυκούργος Αγγελόπουλος μαζί με τμήμα της Ελληνικής Βυζαντινής Χορωδίας.
 

Attachments

#7
Καλησπέρα και καλό Σαββατοκύριακο!

Παραθέτουμε ως συμπλήρωμα στα ηχητικά από την εν λόγω αγρυπνία και μερικές φωτογραφίες των δύο χορών.
Υπενθυμίζουμε ότι ο αριστερός χορός απαρτιζόταν από πατέρες και αδελφούς της αδελφότητος της Παναγίας Γουμενίσσης με χοράρχη τον π. Ραφαήλ, ενώ ο δεξιός από μέλη της ΕΛΒΥΧ με χοράρχη τον κ. Λυκούργο Αγγελόπουλο.
 

Attachments

Top