Αίτηση προς τους Συντονιστές: Άρση της εξορίας του Γεωργίου Μιχαλάκη

Status
Not open for further replies.

Nikolaos Giannoukakis

Παλαιό Μέλος
#1
Αγαπητοί Συντονιστές,

Με την επικείμενη αρχή της Τεσσαρακοστής, όλοι μας κάνουμε την αυτοκριτική και ρυθμίζουμε τα ελλατώματά μας, ενισχύοντας τις αρετές μας.

Ο Γιώργος Μίχαλάκης, έστω και με την εκφραστικότητα του λόγου, δεν παύει να είναι κάτοχος σπουδαίων γνώσεων και φορέας της παραδοσιακής ψαλτικής (η οποία πολεμάται και τείνει να χαθεί). Τον Γιώργο τον γνωρίζω προσωπικά απο παιδική ηλικία και είναι απο τους λίγους της γενιάς μου (συμπεριλαμβανομένους και τους εν Ελλάδι ψάλτες και.....ακαδημαικομουσικούς) που έμειναν πιστοί στον δάσκαλό τους και στην παραδοσική ψαλτική της παλαιάς εποχής, μακριά απο της επιρροές των νεοτεριστών πάσης φύσεως (τραγουδιστών, μακαματζήδων, αναθεωριστών, δημιουργών, αυτοδιδάκτων κτλ.).

ΠΡΟΤΕΙΝΩ να αναιρεθούν οι οποιεςδήποτε κυρώσεις που έχουν επιβληθέι απο τους συντονιστές, και έτσι να συμμετέχει ενεργά πλέον στον Φορέα αυτόν. Πιστεύω πως υπάρχουν πολλά μέλη (ακόμα και μέλη με αντίθετες απόψεις απο τον Γιώργο) που επιθυμουν την άρση των κυρώσεων. Αρκετά έμεινε στην διαδυκτιακή εξορία. Θαρρώ πως ο ίδιος έχει κάνει την αυτοκριτική του και θα δούμε έναν, δυναμικό μεν, αλλα πάντοτε οφέλιμο συζητητή.

Αιτώ την αγάπη Σας να επανεξετάσετε το θέμα. Αρκεί πια η εξορία.

ΝΓ
 

π. Μάξιμος

Γενικός Συντονιστής
#2

Ἡ γνώμη μου εἶναι ὅτι ἡ εἰδική μεταχείριση τοῦ Γεωργίου λειτουργεῖ πρός ὄφελός του. Μή ζητᾶτε κάτι πού θά ἀποβεῖ εἰς βάρος τῆς ὑγείας του (κατ᾿ ἄμφω). Ἀφῆστέ τον στήν ἠρεμία του. Ἄς παρεμβαίνει (ὅπως κάνει) μέσω τρίτων, οἱ ὁποῖοι ἐλέγχουν καί τήν κατάσταση. Τά «ἐπιτίμια» λειτουργοῦν πάντοτε πρός ὄφελος τῶν «ἐπιτιμωμένων» καί τοῦ γενικότερου συνόλου, πρός τό ὁποῖο πρέπει πάντοτε νά στοχεύουμε. Εἶναι «θεραπευτικά» καί ὄχι ἐκδικητικά.


 

domesticus

Lupus non curat numerum ovium
#3
Ἀγαπητέ κ. Γιαννουκάκη,

Καλὴ ἡ πρότασή σας, ἀλλὰ θὰ μοῦ ἐπιτρέψετε νὰ διαφωνήσω. Φυσικὰ εἶναι θέμα τοῦ Συντονισμοῦ καὶ τῆς Διαχείρισης.

Καλὸς, χρυσὸς ὁ Γ. Μιχαλάκης, μὲ γνώσεις, ἰκανότητες καὶ ζῆλο, ἀλλὰ ἔχω μεγάλη ἀμφιβολία γιὰ τὴν αὐτοσυγκράτησή του. Δὲν μὲ ἐνοχλεῖ ἕνας καυγάς, μιὰ διαφωνία, ἀλλὰ ὄχι μὲ τὴν ἔνταση τῆς ἐποχῆς ὅταν ἦταν μέλος ὁ Γ. Μιχαλάκης. Καὶ σήμερα ὑπάρχει ἔνταση ἀλλά ὄχι ἔτσι ... Τουλάχιστον οἱ διαφωνίες μεταξὺ παραδοσιακῶν ψαλτῶν καὶ ὀπαδῶν Καρᾶ-Ἀγγελόπουλου παραμένουν σχετικά σὲ θεωρητικὸ ἐπίπεδο.

Ἐπίσης, μπορεῖ νὰ διαφωνῶ μὲ τοὺς θιασῶτες Καρᾶ-Ἀγγελόπουλου, ἀλλὰ δὲν θὰ μοῦ ἀρέσει νὰ ἀποστομώνονται μὲ τὴν πρώτη, πρίν ἀκόμη προλάβουν νὰ ἀρθρώσουν λέξη. Ὑπάρχουν καὶ ἀξιόλογα μέλη ἀνάμεσά τους.
 

Αηδόνης

Παλαιό Μέλος
#4
Πάντως είδα στο ίντερνετ κάποιες διαδικτυακές συνομιλίες που είχε ο κ. Μιχαλάκης με κάποιον γνωστό σε πολλούς και ικανό ψάλτη, ο οποίος διαφώνησε σε κάποιο σημείο μαζί του και άκουσε τα "εξ αμάξης"!!!
 

Μιχαήλ Τσαβαρής

Πρωτοψάλτης Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Ρόδου
#5
ο κ. Μιχαλάκης έχει λογαριασμό στο youtube? Αν ναι νομίζω παλιά είχα διαφωνήσει και γω μαζί του αλλά χωρίς κανένα "χοντρό" σχόλιο:D
 

nikosthe

Νίκος Θεοτοκάτος
#6
Last edited:

Nikolaos Giannoukakis

Παλαιό Μέλος
#7
Αγαπητοί φίλοι,

Αντιλαμβάνομαι τις επιφυλάξεις σας.

Έστω και ο κανόνας που επιβάλλουν οι Γέροντες του Αγ. Όρους στους αμαρτάνωντες βαρέως έχει ημερομηνία λήξεως.

Έστω και το επίπεδο μαχητικότητας εντώς ιδιωτικού δυκτίου να χαρακτηρίζεται έντονο.

Ας δοθεί η ευκαιρία επανένταξης. Και αν οι επιφυλάξεις Σας επαληθευθούν τότε επιβάλλεται ο κανόνας εκ νέου.

ΝΓ
 

evangelos

Ευάγγελος Σολδάτος
#8
Εμένα δεν με ενοχλεί ο τρόπος που εκφράζονται οι διάφορες απόψεις. Με ενδιαφέρουν καθαρά οι απόψεις. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι είμαστε τσουβάλια χώμα με...άποψη. Οπότε φανταστείτε πόσο γελοίο είναι ένα τσουβάλι χώμα να παρεξηγείται επειδή το άλλο τσουβάλι χώμα το έβρισε. Μόνο η Χάρις του Θεού είναι αυτή που μας κάνει τέκνα φωτόμορφα και φυσικά η προσωπική βούληση του καθενός μας. Την βούληση αυτήν δεν την βιάζει ο ίδιος ο Κύριος πόσο αστείο μάλλον είναι να την βιάζουμε και να την «συντονίζουμε» εμείς. Είμαι λοιπόν υπέρ της ελεύθερης έκφρασης ακόμα και της υβρεολογίας.
Όλες οι απόψεις είναι συνιστώσες που οδηγούν στην αλήθεια και είναι φασιστικό να φιμώνονται. Απόδειξη αυτής μου της πολιτικής είναι ότι προσωπικά ωφελήθηκα από τις νουθεσίες ακόμα και τις ύβρεις του Γεωργίου και τον ευχαριστώ δημόσια.
 

Panagiotis

Γενικός συντονιστής
#9
Το θέμα περί του κ. Μιχαλάκη και της "επανόδου" του στο φόρουμ έχει συζητηθεί και στο παρελθόν, και μεταξύ των συντονιστών. Η απόφασή μας παραμένει ως έχει.

Καλό τριήμερο και από δευτέρα καλή Σαρακοστή.
 
Status
Not open for further replies.
Top