Ύμνοι Χριστουγέννων από τη χορωδία Ελευθερίου Γεωργιάδη

Γιώργος Μ.

Παλαιόν μέλος
#1
[Σημ. συντ. (π.Μ.)] Αντιγραφή από ἀλλο θέμα.

Θερμότατες ευχαριστίες κ. Βαγγέλη για αυτήν την εξαίρετη πατριαρχική χορωδία του Ελευθερίου Γεωργιάδη, με τη λιτή και σεμνοπρεπή ερμηνεία.
Για πιο εύκολη πρόσβαση χώρισα το αντίστοιχο τμήμα της εκπομπής σε tracks (τα οποία εν συνόλω απαρτίζουν ένα θαυμάσιο cd) και πρόσθεσα κι ένα λινκ εδώ για να υπάρχει στους ύμνους Δωδεκαημέρου.

ΥΓ: Πολύ ενδιαφέρον το "θεοπρεπώς δοξολογούσι" στο 12, διαφορετικό από τη συνήθη θριαμβική έξαρση που απαντά σε άλλες συνθέσεις αυτού του ιδιομέλου. Δεν είμαι θιασώτης της "προγραμματικής" αντίληψης της μουσικής σε σχέση με το νόημα, αλλά σκέφτηκα (απλά σκέφτηκα) ότι μια όντως "θεοπρεπής" δοξολογία στην προκειμένη περίπτωση που ο Θεός ετέχθη "λαθών" και εν ταπεινώσει, έτσι εκφράζεται ακόμα καλύτερα.
 

Attachments

Last edited by a moderator:

ybulbu

Μπουλμπουτζής Ιωάννης
#2
Θερμές ευχαριστίες στον κ. Βαγγέλη Λιναρδάκη που ανέβασε αυτή την πολύτιμη ηχογράφηση από τη χορωδία του Άρχοντα εδώ, στη χθεσινή του εκπομπή. Επίσης, θερμές ευχαριστίες και στο μέλος Γιώργος Μ. που την έκοψε σε κομμάτια και την ξανανέβασε εδώ. Οι πιο εγκάρδιες, όμως, ευχαριστίες ανήκουν στον Αθανάσιο Μαναρα που έφερε στην επιφάνεια την πολύτιμη ηχογράφηση αυτή.
 
Top