Ένα εκπληκτικό πρόγραμμα για να γράφουμε και να ακούμε Βυζαντινή Μουσική.

Ierapetra

Νέο μέλος
#1
Χριστός Ανέστη! Στο abcnotation.com μπορείτε να βρείτε ενα πολύ σοβαρό πρόγραμμα για να ακούτε και να γράφετε βυζαντινή Μουσική. Ο συνταξιούχος κύριος Seymour έχει γράψει ένα εκπληκτικό κώδικα σε C++ και με το εκτελέσιμο αρχείο abc2midi.exe μπορείτε να μετατρέψετε τον κώδικα σας σε mid και μετά με κάποιο άλλο πρόγραμμα σε mp3(με χρήση κάποιου κατάλληλου soundfont) Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την χρήση του abc μπορείτε να βρείτε στο http://ifdo.pugmarks.com/~seymour/runabc/abcguide/abc2midi_guide.html

Προσωπικά, παρακάλεσα τον κ. Seymour, αν και δεν έχει χρόνο και μου κατασκεύασε την συνάρτηση %%MIDI bendstring n1 n2 n3 ... που είναι βασικά επέκταση της %%MIDI bendvelocity. Δυστυχώς τώρα έχει αναλάβει πολλές ευθύνες με το runabc και δεν μπορεί να ασχοληθεί άλλο μαζί μου. Θα παρακαλούσα όποιον γνωρίζει πολύ καλά c++, αγαπάει την Βυζαντινή μουσική και θέλει να δουλέψει εθελοντικά να επικοινωνήσει μαζί μου στο vincenzokornaros@gmail.com
Νομίζω ότι είμαστε πολύ κοντά στο να έχουμε ένα δωρεάν τρομερό εργαλείο για να ακούμε και να πειραματιζόμαστε σε Βυζαντινή Μουσική.
Σας στέλνω ένα δείγμα των δυνατοτήτων του προγράμματος. Είναι το αργό Κύριε Εκέκραξα από το Αναστασιματάριο του Ιωάννου μαζί με τον κώδικά του και την έξοδο σε mp3 και xhtml. Ελπίζω να σας αρέσει... Έχω αναλύσει τις θέσεις σα(πεταστή με απλή) του εισάκουσον μου το ξα(αντικένωμα με απλή) του εκέκραξα προς σε του (πεταστή με απλή και ακολουθεί απόστροφος με γοργό) στο τελικό Κυύριε και άλλες. Οι αναλύσεις φυσικά είναι δικές μου, όπως τις καταλαβαίνω εγώ.. Μπορείτε να κάνετε τις δικές σας ποιοτικές αναλύσεις πειράζοντας φυσικά τα νούμερα n1 n2 n3 μέσα στα %%MIDI bendstring ( Ίσως θα έπρεπε το Ψαλτολόγιο να ξεκινήσει μια καινούργια συζήτηση αποκλειστικά μόνο με θέματα abcnotation).

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας,

Χαράλαμπος
 

Attachments

Ierapetra

Νέο μέλος
#2
Αδελφοί, Χριστός Ανέστη!

Παρακαλώ να αλλάξετε την ανάλυση της πεταστής με απλή σε
[I: MIDI = bendstring 0 600 600 600 600 300 -300 -600 -600 -600 -600 0 0 0 0][I: petast me aplh]
και τα υπόλοιπα ως έχουν...
Νομίζω ότι τώρα το σα του εισάκουσον μου(ανάλυση πεταστής με απλή) ακούγεται καλύτερα. Ευχαριστώ τον φίλο μου Παναγιώτη Μ. για την υπόδειξή του. Ακόμα είναι αρχή για να κατασταλάξουμε κάπου με κοινές παραδεκτές αναλυσεις των ποιοτικών σημαδιών αλλά πιστεύω ότι το τέλος δεν είναι μακριά (αρκεί να βρεθούν και άλλοι εθελοντές για το project). Ανεβάζω και το διορθωμένο mp3. Διάλεξα τον ήχο του βιολιού. Αν έχει κάποιος πολύ ωραία soundfonts με ανθρώπινες φωνές( π.χ. του Ξυλούρη, κάπου άκουσα ότι υπάρχει κάτι τέτοιο) ας τις ανεβάσει για να αρχίσουμε τους σχετικούς πειραματισμούς.

Ευχαριστώ,

Χαράλαμπος
 

Attachments

Top