X
xristos
Guest
Εδώ επισυνάπτωται βιογραφικά στοιχεία,ηχογραφήσεις,φωτογραφίες με τον Άρχοντα
Χρήστο θα ανεβάσεις τίποτα?Εδώ επισυνάπτωται βιογραφικά στοιχεία,ηχογραφήσεις,φωτογραφίες με τον Άρχοντα
Χρήστο θα ανεβάσεις τίποτα?![]()
θα παρακαλουσα θερμά τον άρχοντα κ Ιωαννίδη αν έχει την καλωσύνη να ανεβάσει το χερουβικό που ψάλλει με το Στανίτσα (ξέρει αυτός ποιο εννοώ).
Φοβερό...
Αγαπητοι Φιλοι
Το δακτυλιδι που φορα ο Αρχωντας στην φωτο που επισυναπτει , ειναι οικογενειακο κειμηλιο και μεταβιβαζεται απο παλαιωτερο ψαλτη της οικογενειας σε νεωτερο ψαλτη της οικογενειας .
Αρχωντα γραψε μας σχετικα .
Νομιζω οτι οι ψαλτες της Πολης συνηθιζαν να φορανε τετοια δακτυλιδια .
Το Δακτυλίδι αυτό, ήταν του Κυριακού, του επιλεγόμενου "Καλόγηρου"
Το Δακτυλίδι αυτό, ήταν του Κυριακού, του επιλεγόμενου "Καλόγηρου", ο οποίος ήταν πρώτος εξάδελφος του Προπάππου μου.'Το πήρε με την προτροπή, ότι θα πρέπει να φοριέται από τους Ψάλτες της Οικογένειας και μάλιστα, ΜΟΝΟ εν ώρα υπηρεσίας ( δηλαδή μονο πάνω στο Αναλόγιο.
Ο Προπάππος μου είχε δύο επιλογές. Τον Γιό του Δημήτρη ( τον γνωστό Τάκη της Πόλης ) και τον Ανηψιό του Νικόλαο ( το γνωστό Μέλος της Πατριαεχικής Επιτροπής ).Προτίμησε να το δώσει στον Νικόλαο ( σαν το συμαντικότερο Μέλος της Οικογένειας). Εκείνος πάλι, έχοντας μόνο δύο κόρες, όταν πλησίαζε το τέλος του, το ξανάδωσε στον Προπάππο μου, ο οποίος με τη σειρά του, το έδωσε στον Παππού μου Δημήτρη.
Εκείνος είχε 4 γιούς, εκ των οποίων οι 3 Ψάλτες. Το έδωσε στον μεγάλο αδελφό του Πατέρα μου και Δάσκαλό του, Ιωάννη. Πέρασε καιρός, πέθαναν όλα τα υπόλοιπα αδέλφια του Γιάννη ( μεταξύ των οποίων και ο Πατέρας μου ), οπότε, το 1993, 2 - 3 μήνες μετά από την Χειροθεσία μου σε Άρχοντα Πρωτοψάλτη, με φώναξε και δίνοντάς το μου, είπε : Αφού ο Πατέρας σου βιάστηκε να πεθάνει πρίν από μένα, και εν τω μεταξύ εσύ μας ξεπέρασες όλους, πάρτο. Σου ανήκει. Κι έτσι ήρθε στα χέρια μου το δακτυλίδι, με την προτροπή να το χρησιμοποιώ, όχι για κοσμικούς σκοπούς, αλλά ΜΟΝΟ πάνω στο Αναλόγιο, πράγμα που τηρώ μετ' ευλαβείας.
Ο Κυριακός Ιωαννίδης με το περίφημο Τρισάγιο και Δύναμις σε πλ.α είναι;
Ναί Φίλε Γιώργο. Αυτός είναι ή μάλλον, αυτός ήταν.