Άρθρο του Προέδρου κ. Θεολόγου Ερσωτέλου «Λίγος σεβασμός στο Σύνδεσμο μας!»

neoklis

Νεοκλής Λευκόπουλος, Γενικός Συντονιστής
Συγχαρητήρια για την λειτουργία της επίσημης ιστοσελίδας. Ελπίζω ότι σύντομα θα λειτουργούν και όλοι οι σύνδεσμοι. Θα ήθελα να κάνω μια παρατήρηση. Όχι ότι αυτό ακούγεται πρώτη φορά, αλλά τώρα με την εμφάνιση στην ιστοσελίδα ακούγεται περισσότερο.
Με βρίσκει λοιπόν εντελώς αντίθετο το ακόλουθο τμήμα που περιλαμβάνεται στο κατά τα άλλα σωστό άρθρο με τίτλο "Λίγος σεβασμός στο Σύνδεσμο μας!". Γράφει λοιπόν :
Δεν μπορούμε να μην παραδεχθούμε, ότι είμαστε ίσως η μοναδική τάξη εργαζομένων, που διοριζόμαστε χωρίς πρώτα να προκύπτει η επάρκειά μας από το αρμόδιο καλλιτεχνικό μας όργανο, εν προκειμένω τον Σύνδεσμό μας. Σαφώς και ευθυνόμαστε και εμείς, σε κάποιο βαθμό. Την ίδια στιγμή, όμως, δικηγόροι, γιατροί, πολιτικοί μηχανικοί, αρχιτέκτονες, καθηγητές κλπ. επαγγελματίες απαγορεύεται να προβούν στην οποιαδήποτε επίσημη πράξη, αν προηγουμένως δεν έχουν υποστεί επιτυχώς τις προβλεπόμενες εξετάσεις, που πιστοποιούν την απαραίτητη επάρκειά τους, και δεν έχουν εγγραφεί στο επαγγελματικό συλλογικό τους όργανο και τον κατά περίπτωση ασφαλιστικό φορέα τους.
Νομίζω ότι όσα έχουν κατά καιρούς γραφτεί και ακουστεί για τις παρασκηνιακές πιέσεις, παρεμβάσεις, διαμάχες κλπ. για την κατάληψη θέσης σε διάφορους ναούς, θα έπρεπε να μας αποτρέπουν από την προσπάθεια επιβολής τέτοιου συγκεντρωτικού μοντέλου για την πρόσληψη ιεροψαλτών. Τελικά όλα τα συγκεντρωτικά μοντέλα, άσχετα με το ποιοι είναι οι λόγοι, πολλές φορές αγαθοί, που προβάλλονται για την προτίμησή τους, καταλήγουν να γίνουν όργανα επιβολής των απόψεων και επιθυμιών των ολίγων πάνω στους πολλούς, και για την ικανοποίηση προσωπικών επιθυμιών και φιλοδοξιών.
 

evangelos

Ευάγγελος Σολδάτος
Συγχαρητήρια για την λειτουργία της επίσημης ιστοσελίδας. Ελπίζω ότι σύντομα θα λειτουργούν και όλοι οι σύνδεσμοι. Θα ήθελα να κάνω μια παρατήρηση. Όχι ότι αυτό ακούγεται πρώτη φορά, αλλά τώρα με την εμφάνιση στην ιστοσελίδα ακούγεται περισσότερο.
Με βρίσκει λοιπόν εντελώς αντίθετο το ακόλουθο τμήμα που περιλαμβάνεται στο κατά τα άλλα σωστό άρθρο με τίτλο "Λίγος σεβασμός στο Σύνδεσμο μας!". Γράφει λοιπόν : Νομίζω ότι όσα έχουν κατά καιρούς γραφτεί και ακουστεί για τις παρασκηνιακές πιέσεις, παρεμβάσεις, διαμάχες κλπ. για την κατάληψη θέσης σε διάφορους ναούς, θα έπρεπε να μας αποτρέπουν από την προσπάθεια επιβολής τέτοιου συγκεντρωτικού μοντέλου για την πρόσληψη ιεροψαλτών. Τελικά όλα τα συγκεντρωτικά μοντέλα, άσχετα με το ποιοι είναι οι λόγοι, πολλές φορές αγαθοί, που προβάλλονται για την προτίμησή τους, καταλήγουν να γίνουν όργανα επιβολής των απόψεων και επιθυμιών των ολίγων πάνω στους πολλούς, και για την ικανοποίηση προσωπικών επιθυμιών και φιλοδοξιών.
Η περίπτωση του ιεροψάλτη δεν είναι ίδια με του γιατρού ή του δικηγόρου γιατί στον κλάδο μας τα κριτήρια είναι αρκετά νεφελώδη και υποκειμενικά όπως και οι προτιμήσεις των πιστών σε κάθε ενορία (άλλοι θέλουν πατριαρχικά άλλοι τραγουδιστικά άλλοι κατά την τάδε σχολή.. άλλοι τετράφωνα κλπ κλπ) και προβλέπω ότι μια τέτοια διαδικασία θα δημιουργήσει μάλλον εντάσεις παρά θα διευκολύνει ή προστατέψει
 
P

PANROUST

Guest
"Λίγος σεβασμός στο Σύνδεσμο μας!". Γράφει λοιπόν : Νομίζω ότι όσα έχουν κατά καιρούς γραφτεί και ακουστεί για τις παρασκηνιακές πιέσεις, παρεμβάσεις, διαμάχες κλπ. για την κατάληψη θέσης σε διάφορους ναούς, θα έπρεπε να μας αποτρέπουν από την προσπάθεια επιβολής τέτοιου συγκεντρωτικού μοντέλου για την πρόσληψη ιεροψαλτών. Τελικά όλα τα συγκεντρωτικά μοντέλα, άσχετα με το ποιοι είναι οι λόγοι, πολλές φορές αγαθοί, που προβάλλονται για την προτίμησή τους, καταλήγουν να γίνουν όργανα επιβολής των απόψεων και επιθυμιών των ολίγων πάνω στους πολλούς, και για την ικανοποίηση προσωπικών επιθυμιών και φιλοδοξιών.
Σας ευχαριστούμε...!Υπάρχει πάρα πολύ υλικό για να ανέβει στην ιστοσελίδα.Κάποια στιγμή όταν τελειώσουμε με την μετακόμιση των γραφείων μας,θα ξεκινήσουμε το σκανάρισμα φωτογραφιών και βιβλίων.
Δεν έχετε άδικο να σας πηγαίνει το μυαλό εκεί,και να σας θυμίσω την συζήτηση όπου είχε γίνει εδώ στο παρελθόν από ένα μέλος,όπου πέταγε καρφιά ως προς το Σύλλογο του.
Δεν έχει να κάνει αυτή η ιδέα για την ικανοποίηση προσωπικών επιθυμιών και φιλοδοξιών.
Ο Σύνδεσμος πρέπει να έχει εικόνα για το τι γίνεται στις Μητροπόλεις περί προσλήψεων και απολύσεων των ιεροψαλτών και ζητάει να εφαρμόζεται ο κανονισμός 176/2006.
Για διαβάστε τι λέει το άρθρο 4 διορισμού ψάλτη παράγραφος 2.
Όταν ο Σύνδεσμος ζητάει,φωνάζει,χτυπιέται για την εφαρμογή του κανονισμού,αυτό πως μεταφράζεται;
 
Last edited:

neoklis

Νεοκλής Λευκόπουλος, Γενικός Συντονιστής
Δεν έχει να κάνει αυτή η ιδέα για την ικανοποίηση προσωπικών επιθυμιών και φιλοδοξιών.
Η ιδέα μπορεί να μην έχει, αλλά η εφαρμογή της θα γίνει από ανθρώπους που είναι απλώς άνθρωποι. Ένα επικίνδυνο εργαλείο.
 
P

PANROUST

Guest
Η ιδέα μπορεί να μην έχει, αλλά η εφαρμογή της θα γίνει από ανθρώπους που είναι απλώς άνθρωποι. Ένα επικίνδυνο εργαλείο.
Ανεξάρτητα για ''προσωπικές ικανοποιήσεις κ.τ.λ.'',σαν ιδέα πως σας φαίνεται;
Όταν γράφει μέσα στο άρθρο 4 παρ.2 ότι:...Επιτροπής Κρίσεως Ιεροψαλτών, η οποία είναι συμβουλευτική... (όπου μέσα στην επιτροπή είναι και ο εκάστοτε σύλλογος),για τι ικανοποιήσεις μιλάμε εδώ;Και να θέλουνε είναι αντίθετο με τον νόμο όπου ζητάνε να εφαρμόζεται απ όλους.
Και όταν ζητάει ο σύλλογος ,ότι ο ψάλτης πρέπει να είναι μέλος του και να δίνεται το οκ από αυτόν η πρόσληψη του,δεν ζητάει ότι θα κάνει κουμάντο για το ποιος θα πάει να ψάλλει σε κάθε ναό.Καταλαβαίνετε τι θέλω να πω;!
Οι μητροπόλεις όταν έχουν ανάγκη από ψάτλες,θα απευθύνονται στους συλλόγους του,όπου οι σύλλογοι θα ξέρουν ποιοι είναι οι ενδιαφερόμενοι και φυσικά όπου θα είναι μέλη τους,και θα στέλνουν τους ενδιαφερόμενους στις εκκλησίες όπου έχουν ανάγκη για να δοκιμαστούν και θα προσλαμβάνουν όποιους τους κάνουν.Προσέξτε!Όχι μόνο ένα ενδιαφερόμενο για κάθε δοκιμασία.Και έτσι ο κάθε σύλλογος θα έχει πλήρης εικόνα στον τομέα του,όπου θα επιβλέπει και θα επεμβαίνει όταν χρειαστεί.Δεν ξέρω αν με καταλάβατε...
Ο συγκεκριμένος Σύνδεσμος όταν του ζητήθηκε να στείλει ψάλτη για να δοκιμαστή,δεν έστειλε έναν...Και το πρόβλημα εδώ σ εμάς είναι ότι,έχουμε λίστες από ψάλτες όπου ζητάνε αναλόγιο αλλά δεν έχουμε λίστες από εκκλησίες όπου ενδιαφέρονται για ψάλτες.Ο κάθε ναός κάνει ότι του γουστάρει.Απολύει και προσλαμβάνει όποιον θέλει με απαράδεχτο τρόπο.Αλλά για να λέμε και την άλλη πλευρά δεν φταίνε πάντα μόνο οι ναοί αλλά και εμείς οι ίδιοι ψάλτες.
Εάν εφαρμόζεται ο νόμος όπως πρέπει και ο κάθε σύλλογος έχει εικόνα για το τι γίνεται στον τομέα του,δεν νομίζω να πρέπει να μιλάμε για προσωπικές ικανοποιήσεις μερικών αλλά για όλων μας.Ναούς και ψάλτες.
Η κουβέντα αυτή επειδή είναι εκτός θέματος,θα παρακαλούσα να μεταφερθεί κάπου αλλού.
 
Last edited:
P

PANROUST

Guest
Η ιδέα μπορεί να μην έχει, αλλά η εφαρμογή της θα γίνει από ανθρώπους που είναι απλώς άνθρωποι. Ένα επικίνδυνο εργαλείο.

Για κοιτάξτε τι λέει ο πρόεδρος από το 33:20 και μετά
http://pasier.gr/records.htm
 

neoklis

Νεοκλής Λευκόπουλος, Γενικός Συντονιστής
Άκουσα αυτά που λέγονται από το 37:22 και μετά, και "εφρικίασα". Μέχρι τώρα ξέραμε τις χρονολογικές επετηρίδες, τώρα μάθαμε και τις αξιολογικές τοιαύτες. Κι αντί ο σύλλογος, ο όποιος σύλλογος, να στέκεται πίσω μας και να μας υποστηρίζει, θα στέκεται ανάμεσα, ως μεσάζων; Να μας λείπει. Κι αν εγώ δεν "γουστάρω" συλλόγους και εκπροσωπήσεις και μαζικές εκδηλώσεις, θα πρέπει να μένω εσαεί απ' έξω; Ευχαριστώ, δεν θα πάρω. Ο ρόλος του μεσάζοντα είναι εστία και πρόξενος "διαφθοράς".
 
Last edited:
Κι αντί ο σύλλογος, ο όποιος σύλλογος, να στέκεται πίσω μας και να μας υποστηρίζει, θα στέκεται ανάμεσα, ως μεσάζων; Να μας λείπει. Κι αν εγώ δεν "γουστάρω" συλλόγους και εκπροσωπήσεις και μαζικές εκδηλώσεις, θα πρέπει να μένω εσαεί απ' έξω; Ευχαριστώ, δεν θα πάρω. Ο ρόλος του μεσάζοντα είναι εστία και πρόξενος "διαφθοράς".

Συμφωνώ με τον Νεοκλή .
Δεν ανέχτηκα ποτέ μου πατρόνες και πατροναρίσματα.
 
P

PANROUST

Guest
Που διαφωνείτε;Στην αξιολόγηση του ψάλτη ή στον μεσάζων;
 
P

PANROUST

Guest
Κύριε Νεοκλή.Αν ο Σύλλογος δεν είναι ''μεσάζων'',πως θα μπορέσει να υπερασπίζεται τα δικαιώματα των ιεροψαλτών;Μήπως παρεξηγήσατε τον όρο μεσάζων εδώ;Έχει άλλη έννοια εδώ.
Θα συμφωνήσω στην ''αξιολόγηση''.Εγώ δεν συμφωνώ και θέλει απ όλους κουβέντα αλλά όχι εδώ...
Φοβάστε την διαφθορά των συλλόγων.Συμφωνώ.
Θέλετε όμως να σας πω και διαφθορές,όπου γίνονται μεταξύ μας (των ψαλτών);Μήπως επειδή εμείς οι ίδιοι ψάλτες είμαστε πιο ''διεφθαρμένοι'' από αυτούς όπου κατηγορούμε,δεν θέλουμε να κάνει κάποιος άλλος να το πω έτσι ''κουμάντο'';
Μπορώ να αρχίσω να λέω πως έχασε την θέση ο τάδε ψάλτης επειδή ο τάδε ιερέας ήθελε να βάλει τον τάδε γνωστό του ψάλτη στην θέση του διωγμένου και όλα αυτά φυσικά εν γνώση του ενδιαφερομένου καλούμας συναδέλφου.Εδώ πως το αποκαλούμε;Φταίει μήπως ο σύλλογος ;Και θα με ρωτήσετε που ήταν ο σύλλογος.Που θέλατε να ήταν όταν δεν θέλετε να είναι ''μεσάζων'';
Αν ξεκινήσω να λέω παραδείγματα...θα μου έρθουν από συναδέλφους και όχι από μητροπόλεις,ιερείς,συλλόγους και καντηλάναφτες,εξώδικα.Και φυσικά δεν θα βρουν το δίκιο τους σύμφωνα με τον νόμο.Καταλαβαίνετε τι θέλω να πω;!Εδώ να δείτε μετά φρίκη.
Και ο Σύλλογος δεν ανέχεται να απολύετε συνάδελφος πόσο άλλο εξαιτίας συναδέλφου κ.Καλπακίδη.
Και εγώ σας λέω σαν μέλος όπου είμαι ότι,ο συγκεκριμένος σύλλογος δεν θα ακολουθήσει την πολιτική όπου ακολουθούσαν οι προηγούμενες διοικήσεις,ούτε αυτά όπου γινόντουσταν στην βόρεια Ελλάδα.
Δεν λέει κάτι δικό του ο Σύνδεσμος.Θέλει να εφαρμόζετε ο νόμος 100%.
Κατά τη γνώμη μου αν δεν θέλετε να φτιαχτούμε σας ψάλτες,στείλτε ένα χαρτί στην ομοσπονδία και στους συλλόγου σας,να λέει κλείστε το μαγαζί.Δεν σας θέλουμε αδιαφορούμε για εσάς...Για να μην καθόμαστε και εμείς άδικα και να πεδευόμαστε
 
Last edited:
Που διαφωνείτε;Στην αξιολόγηση του ψάλτη ή στον μεσάζων;
Στον μεσάζοντα φυσικά.

Και ο Σύλλογος δεν ανέχεται να απολύετε συνάδελφος πόσο άλλο εξαιτίας συναδέλφου κ.Καλπακίδη.
Και εγώ σας λέω σαν μέλος όπου είμαι ότι,ο συγκεκριμένος σύλλογος δεν θα ακολουθήσει την πολιτική όπου ακολουθούσαν οι προηγούμενες διοικήσεις,ούτε αυτά όπου γινόντουσταν στην βόρεια Ελλάδα.

Εδώ δεν διαφωνούμε .Και βέβαια να υπερασπιστεί ο σύλλογος - εφ όσον μπορεί και όσο του επιτρέπεται , τα συμφέροντα και δικαιώματα ενός συναδέλφου προκειμένου να μην χάσει την θέση του.
Όσον αφορά το δεύτερο , δεν το γνωρίζω αν και βορειοελλαδίτης γιατί κατοικώ Αθήνα .
Αν θέλετε , δώστε μας στοιχεία.
Πάντως εγώ έγραψα γενικά και όχι ειδικά εναντίον του συλλόγου.
Γενικά δεν μου αρέσει το πατρονάρισμα (ή έστω και μανατζάρισμα ) από όπου και αν προέρχεται .
Το έχουμε δει , το έχουμε ζήσει και από κυκλώματα ιεροψαλτικά, από δασκάλους που ήθελαν να βολέψουν ημετέρους , από ιερείς προϊσταμένους ( να διορίσουν συγγενικά πρόσωπα ) , ακόμα και από μητροπολίτες .
Εγώ προσωπικά (Νεοκλή μου:) ) ήμουν πάντα στην "απ έξω"...
Ότι έχω πετύχει , το έχω πετύχει μόνος μου .
Δεν μου έχει βρει κανείς σύλλογος (ούτε και κανείς άλλος ) , καμία θέση .
Μάλιστα μου ζητήθηκε ακριβώς το αντίθετο , να κάνω πίσω , να μην εξυπηρετήσω (και να μην διεκδικήσω ) για να ενδώσει ο ναός στον εκβιασμό .
Λοιπόν , επειδή αυτές οι μαφιόζικες συμπεριφορές είναι έξω από την λογική μου και το ήθος μου ( γιατί αν ήταν έτσι θα ήμουν τραγουδιστής και όχι ψάλτης - αν και στην νύχτα καμιά φορά νταραβερίζεσαι με πιο " μπεσαλίδες" ) τους έκανα πέρα .
Αν ήμουν φίλε Παναγιώτη διαπλεκόμενος θα ήμουν (κατά κοινή ομολογία ) σε μεγαλύτερο ναό .
Δεν διαμαρτύρομαι (ούτε ζηλεύω ) , γιατί έχω υπ όψιν κάτι "ψαλτάρες" , κλάσεις ανώτερους από μένα , που δεν έχουν καν αναλόγιο .
Για αυτούς τι κάνει ο (κάθε ) σύλλογος ;;
 
Last edited:
P

PANROUST

Guest
γιατί έχω υπ όψιν κάτι "ψαλτάρες" , κλάσεις ανώτερους από μένα , που δεν έχουν καν αναλόγιο .
Για αυτούς τι κάνει ο (κάθε ) σύλλογος ;;
Αφού δεν θέλετε να είναι μεσάζων ο σύλλογος,τι θέλετε να κάνει γι αυτούς όπου δεν έχουν ψαλτήρι;;;Ας τα βρουν μεταξύ τους λέω εγώ...
 

neoklis

Νεοκλής Λευκόπουλος, Γενικός Συντονιστής
Ένας ιεροψαλτικός σύλλογος έχει πολύ μεγαλύτερο εύρος δραστηριοτήτων από το να βρίσκει θέση σε συναδέλφους που αναζητούν αναλόγιο. Όμως κι αυτό είναι σημαντικό και γι' αυτό γίνεται τώρα ο λόγος, γι' αυτό θα προτιμούσα στο θέμα αυτό ο σύλλογος να έχει την εξής στάση. Να μην ελέγχει ή αξιολογεί τους ψάλτες, γιατί αυτό σηκώνει πολύ νερό και δημιουργεί αντιπαλότητες και ευνοεί την δημιουργία ομάδων και κλικών, ημετέρων και ξένων, αλλά να διατηρεί ένα πλήρως ενημερωμένο αρχείο των ναών που έχουν μόνο ένα ή και κανένα ψάλτη, και τις απαιτήσεις οι επιθυμίες τους για το πρόσωπο που επιθυμούν να καλύψει αυτό το κενό, σε όλη την επικράτεια, αν είναι δυνατόν, σε συνεργασία όλων των τοπικών συλλόγων, ακόμη και για τα μέρη όπου δεν υπάρχει σύλλογος, και μόλις ένας συνάδελφος, είτε είναι είτε όχι του συλλόγου, απευθυνθεί στο σύλλογο για βοήθεια, να τον προμηθεύουν με μια λίστα μα τις κενές θέσεις και τις σχετικές απαιτήσεις και εκείνος μόνος του να επιλέγει πού θα απευθυνθεί και με τι απαιτήσεις δικές του. Μετά θα πηγαίνει και θα δοκιμάζεται κι αν τους κάνει θα τον κρατούν. Κι όπου νομίζει ότι αδικείται, πάλι θα προστρέχει στον σύλλογο για να λάβει ότι βοήθεια και υποστήριξη είναι δυνατή.
Αυτό το σενάριο το επιδοκιμάζω. Το άλλο μου ξυνίζει.
 
Αφού δεν θέλετε να είναι μεσάζων ο σύλλογος,τι θέλετε να κάνει γι αυτούς όπου δεν έχουν ψαλτήρι;;;Ας τα βρουν μεταξύ τους λέω εγώ...

Κοιτάξτε !
Αυτό το είπα σχηματικά .
Κάποιοι είναι εκτός δράσης συνειδητά , γιατί έχουν απηυδήσει από την όλη κατάσταση .
Δεν καταλαβαίνετε ότι δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος που ελέγχει , συλλόγους , ωδεία , σχολές , ιεροψαλτικούς κύκλους , επηρεάζει προϊσταμένους , μητροπολίτες και " ουαί και αλίμονο" αν στοχοποιηθείς .
Είναι οι ίδιοι άνθρωποι και ανακυκλώνονται στις ίδιες θέσεις .
Ρωτήστε - αν θέλει - να σας πει , κάποιον , από τους πιο κυνηγημένους του συστήματος , τον Δημήτρη .
Μιλάμε για κυνηγητό ανελέητο .
 
P

PANROUST

Guest
Θα πω κάτι και θέλω να συγχωρέσετε για την φλυαρία μου.Είναι τα τελευταία μου λόγια όπου θα μγράψω περί συνδικαλισμών και δεν θα ξανά κάνω πάλι των υπεύθυνο γραφείου τύπου του Συνδέσμου.Εξάλλου δεν είμαι ο υπεύθυνος και δεν έχω το δικαίωμα.Απλώς λέω την άποψη μου και βοηθάω όσο μπορώ καλοπροαίρετα.
Θα μιλήσω σαν Παναγιώτης του Δ.Σ. του Συνδέσμου.
Εμείς το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Συνδέσμου...θέλαμε και εκλεχτήκαμε για κάτι καλύτερο για όλους μας και για τον Σύνδεσμο.Δεν εκλεχτήκαμε ούτε να το παίξουμε κάποιοι και να λέμε να εμείς είμαστε αυτοί,ούτε για την καρέκλα και να περνάει η ώρα μας,ούτε να λέμε λόγια μόνο,ούτε να βολεύουμε τους δικούς μας,(δόξα ο Θεός εκκλησίες υπάρχουν για όλους μας),ούτε λόγων χρημάτων.Κανείς μας δεν παίρνει χρήματα.Αντίθετα βάζουμε χρήματα από την τσέπη μας για να κρατήσουμε αυτόν το Σύνδεσμο όπου η ιστορία του ξεκινάει από το 1873.Επειδή κάποιος κατηγόρησε όχι από εδώ το φόρουμς,ότι αυτό που κάναμε,ότι ζητήσαμε στέγαση σαν σύλλογος από τους εργοδότες μας ήταν λάθος,θα του απαντήσω από εδώ (αλλά του είχα ήδη απάντηση πιο σκληρά),ότι αν δεν βρίσκαμε στέγαση μέχρι τον Δεκέμβριο,με αριθμητική ακρίβεια απλώς θα το κλείναμε τον Πανελλ. Σύνδεσμο.Και γιατί θα έκλεινε ο Σύνδεσμος;Λόγω αδιαφορίας μελών του και τίποτα άλλο.Και μετά κάποιοι άλλοι καλοπροαίρετα θα έβγαιναν και θα έλεγαν ότι,να ο Θεολόγος Ερσωτέλος και τα μέλη του το έκλεισαν...
Εμείς οι ίδιοι (στα καινούργια τα γραφεία όπου θα μετακομίσουμε στην εβδομάδα αυτή),καθόμασταν και κολλάγαμε τα καινούργια πατώματα επειδή ο σύλλογος δεν είχε λεφτά να βάλει μάστορα.Όπως καθόταν και ο ίδιος ο πρόεδρος να κόβει και να κολλάει πατώματα όπου κάνει χημειοθεραπείες παράλληλα.Και όπως καθόταν με τις ώρες να τον δεχτούν στην Αρχιεπισκοπή,για λόγους συναδέλφων όπου απολύθηκαν άδικα και με απαράδεκτο τρόπο,μετά από την χημειοθεραπεία του και το αποτέλεσμα 5 λεπτών κουβέντας τις περισσότερες φορές και μετά από ραντεβού φυσικά όλα αυτά.Και πολλά άλλα όπου μπορώ να τον λιβανίζω τον πρόεδρο δικαίως για το τι έχει κάνει για τον ιεροψάλτη δηλ.όσο μπόρεσε.Και μιλάω για την υγεία του κ.Εσωτέλου γιατί,θα μπορούσε λόγο της υγείας του να κάτσει σπίτι του και να μην τον νοιάζει για τίποτα.Ούτε για τον Σύνδεσμο ούτε και για τους άλλους.Τέσσερις μήνες στην εντατική και ο ένας μήνας εγκεφαλικά νεκρός πριν τρία χρόνια,και ακόμα οι γιατροί ψάχνονται για το πως ζει ακόμα και για πιο λόγο,λόγο της καταστάσεως του.Και όλα αυτά για όποιοι δεν γνωρίζουν.

Έχουμε κάποιες σκέψεις,ιδέες,προτάσεις,ώστε να βοηθήσουμε και να βάλουμε σε μία σειρά τον ιεροψαλτικό χώρο όπου διοικούμε στον τομέα μας.
Αν μείνουμε και σκεφτόμαστε τα παλιά,και να σκεφτόμαστε αρνητικά και να μειώνουμε τον Σύνδεσμο (και τους άλλους συλλόγους),φυσικά δεν θα γίνει τίποτα και θα συνεχίσουμε να τρωγόμαστε μεταξύ μας και η άλλη πλευρά θα τρίβει τα χέρια της.
Πολλοί φωνάζουν που είναι Σύνδεσμος;Μόνο να ζητάει συνδρομές και όλα λόγια (Μιλάω για την τωρινή διοίκηση.Η παλιές διοικήσεις δεν με αφορούν τι έκαναν.Κοιτάω και κοιτάμε τι να κάνουμε εμείς τώρα και για μετά...).Και όλα αυτά για τον Σύνδεσμο,όταν τον θυμηθήκαμε γιατί τα είδαμε σκούρα.Όταν ήμασταν βολεμένοι και περνούσαμε καλά στα παλαιά μας...για τον Σύνδεσμο και για τις απόψεις του και για τους άλλους.Η απάντηση είναι,εκεί όπου είμαστε και οι άλλοι.Οι συνδρομητές του δηλαδή.
Που ήταν οι ιεροψάλτες όταν τους κάλεσε ο Σύνδεσμο τους σε Γ.Συνέλευση (δεν μιλάω για τις εκλογές.Δεν με νοιάζει)ώστε να κουβεντιάσουμε τις προτάσεις όπου προτείνει,να συμφωνήσουμε να διαφωνήσουμε να προτείνει ο κάθε ένα μας...και να κοινοποιήσει αυτά όπου έχει κάνει και θέλει να κάνει στο μέλλον;
Στα ...μας.Μόνο να είμαστε έξω από τον χορό και να κατηγορούμε και να δίνουμε λύσεις από το διαδίκτυο (χωρίς να μειώνω το ψαλτολόγιο).Και το χειρότερο για μένα είναι να προσπαθείς να κάνεις κάτι καλό και ο άλλος χωρίς να γνωρίζει,να σε μειώνει σε όλα τα θέματα.
Θα παρακαλέσω...όποιος έχει απορίες,ερωτήσεις,προτάσεις,και φυσικά ενδιαφέρον και να μας γνωρίσει...,να επικοινωνήσει με τον Σύνδεσμο και όποιος θέλει το τηλέφωνο του προέδρου να του το στείλω με Π.Μ..
Έχω κλείσει ενάμιση χρόνο στο Δ.Σ.,και έχω απογοητευτεί και εκνευριστεί τόσο πολύ για την αδιαφορία μας και την κακία μας μεταξύ μας.Τα έχω δει όλα συν αυτά όπου διαβάζω από τα φόρουμς. Και δεν μιλάω για την διοίκηση.Από τα 750 μέλη όπου έχει ο σύνδεσμος ούτε οι μισοί ενδιαφέρονται για αυτόν.
Δεν μπορεί να κάνει ο Σύνδεσμος και κάθε Σύνδεσμος τίποτα,αν δεν ενδιαφερθούμε πρώτα εμείς για αυτόν και να περιμένουμε να πράξει έργα για εμάς χωρίς να τον βοηθήσουμε στο κάλεσμα του.
Να σας εξομολογηθώ κάτι.¨Έχω κάτσει και απορήσει με κάποιους άλλους,γιατί καθόμαστε και παιδευόμαστε για κάτι καλύτερο,όταν δεν υπάρχει αντίκρισμα από όλες τις μεριές.Τσάμπα τα λεφτά όπου δίνουμε στα ενοίκια στα φώτα στα κοινόχρηστα στα τηλέφωνα και στις προσωπικές μας ώρες.Να το κλείσουμε καλύτερα και το έχω προτείνει.Αλλά δεν το κλείνουμε γιατί το αγαπάμε αυτό όπου κάνουμε.

Σας ξανά ζητώ να με συγχωρέσετε για την φλυαρία μου και τον τόνο μου.
Τα υπόλοιπα στα γραφεία μας.
 
P

PANROUST

Guest
Ένας ιεροψαλτικός σύλλογος έχει πολύ μεγαλύτερο εύρος δραστηριοτήτων από το να βρίσκει θέση σε συναδέλφους που αναζητούν αναλόγιο. Όμως κι αυτό είναι σημαντικό και γι' αυτό γίνεται τώρα ο λόγος, γι' αυτό θα προτιμούσα στο θέμα αυτό ο σύλλογος να έχει την εξής στάση. Να μην ελέγχει ή αξιολογεί τους ψάλτες, γιατί αυτό σηκώνει πολύ νερό και δημιουργεί αντιπαλότητες και ευνοεί την δημιουργία ομάδων και κλικών, ημετέρων και ξένων, αλλά να διατηρεί ένα πλήρως ενημερωμένο αρχείο των ναών που έχουν μόνο ένα ή και κανένα ψάλτη, και τις απαιτήσεις οι επιθυμίες τους για το πρόσωπο που επιθυμούν να καλύψει αυτό το κενό, σε όλη την επικράτεια, αν είναι δυνατόν, σε συνεργασία όλων των τοπικών συλλόγων, ακόμη και για τα μέρη όπου δεν υπάρχει σύλλογος, και μόλις ένας συνάδελφος, είτε είναι είτε όχι του συλλόγου, απευθυνθεί στο σύλλογο για βοήθεια, να τον προμηθεύουν με μια λίστα μα τις κενές θέσεις και τις σχετικές απαιτήσεις και εκείνος μόνος του να επιλέγει πού θα απευθυνθεί και με τι απαιτήσεις δικές του. Μετά θα πηγαίνει και θα δοκιμάζεται κι αν τους κάνει θα τον κρατούν. Κι όπου νομίζει ότι αδικείται, πάλι θα προστρέχει στον σύλλογο για να λάβει ότι βοήθεια και υποστήριξη είναι δυνατή.
Αυτό το σενάριο το επιδοκιμάζω. Το άλλο μου ξυνίζει.
Και που διαφωνούμε εδώ;Αυτό λέμε και εμείς συν την αξιολόγηση όπου διαφωνείτε και διαφωνώ και εγώ μαζί σας.
 
Άκουσα αυτά που λέγονται από το 37:22 και μετά, και "εφρικίασα". Μέχρι τώρα ξέραμε τις χρονολογικές επετηρίδες, τώρα μάθαμε και τις αξιολογικές τοιαύτες. Κι αντί ο σύλλογος, ο όποιος σύλλογος, να στέκεται πίσω μας και να μας υποστηρίζει, θα στέκεται ανάμεσα, ως μεσάζων; Να μας λείπει. Κι αν εγώ δεν "γουστάρω" συλλόγους και εκπροσωπήσεις και μαζικές εκδηλώσεις, θα πρέπει να μένω εσαεί απ' έξω; Ευχαριστώ, δεν θα πάρω. Ο ρόλος του μεσάζοντα είναι εστία και πρόξενος "διαφθοράς".

Αγαπητοί συνάδελφοι
Όπως έχω ξαναγράψει δεν συνηθίζω να κάνω διάλογο με συναδέλφους (αλλά και δεν πρέπει) μέσω διαδικτύου. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν παρακολουθώ ή δεν ενημερώνομαι για ότι γράφονται από όλους σας.
Από τις 10 Δεκεμβρίου και μετά, που θα έχουμε τελειώσει με την μετακόμιση και τις εργασίες εγκατάστασής μας στα νέα μας γραφεία (Ακαδημίας 95, στον 3ο όροφο) θα είμαι εκεί κάθε πρωί μέχρι το απόγευμα οπότε με μεγάλη μου χαρά θα σας υποδέχομαι για να κουβεντιάζουμε για οποιοδήποτε θέμα θέλετε. Για όσους διαθέτουν υπολογιστή μπορούν να υποβάλουν οποιαδήποτε ερώτηση θέλουν, μέσω της ιστοσελίδας μας «www.pasier.gr» ή μέσω του e-mail μας «pasier@hotmail.gr». Μέχρι να γίνει όμως αυτό, θα σας παρακαλέσω να μην απορρίπτεται και κυρίως να μην καταδικάζεται τόσο αβίαστα τις όποιες ιδέες μας, οι οποίες προέρχονται από πολύ σκέψη, εμπειρία και αναμφισβήτητη αγάπη στον συνάδελφο και ενεργή συμπαράσταση στα προβλήματά του. Ιδιαίτερα δε όταν επιχειρείτε, από κάποιους ένα είδος μομφής του τύπου ότι ο Σύλλογος επιβουλεύεται τα συμφέροντα των μελλών του.
Αλίμονο εάν αυτός που κατέχει κάποιο αξίωμα δεν προβαίνει μέσα από δημοκρατικές και διάφανες διαδικασίες στις απαραίτητες ενέργειες για να περιφρουρήσει και βελτιώσει το βιοτικό και επαγγελματικό επίπεδο των ανθρώπων που αντιπροσωπεύει. Εάν δεν το κάνει αυτό τότε είναι ξεκάθαρα προδότης στον εαυτό του και στους ανθρώπους που τον εμπιστεύθηκαν. Μια τέτοια αβίαστη και ατεκμηρίωτη κατηγορία κάνει πολύ κακό στο σύνολο αλλά και στους ανθρώπους που χωρίς προσωπικό όφελος αφιερώνουν ατελείωτες ώρες από την προσωπική τους ζωή για να υπηρετούν από αγάπη και μόνο όλους εσάς και την Βυζαντινή Μουσική που μας κληροδότησαν οι γενεές των πατέρων μας με την ιερή υποχρέωση να την διαφυλάξουμε να την καλλιεργήσουμε και να την μεταδώσουμε στις επερχόμενες γενεές και εις ολόκληρο τον κόσμο.
Θεολόγος Μ. Ερσωτέλος
Πρόεδρος
του Πανελληνίου Συνδέσμου Ιεροψαλτών ν.Αττικής
«Ρωμανός ο Μελωδός και Ιωάννης ο Δαμασκηνός»
 
Αγαπητοί συνάδελφοι
Όπως έχω ξαναγράψει δεν συνηθίζω να κάνω διάλογο με συναδέλφους (αλλά και δεν πρέπει) μέσω διαδικτύου. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν παρακολουθώ ή δεν ενημερώνομαι για ότι γράφονται από όλους σας.
Από τις 10 Δεκεμβρίου και μετά, που θα έχουμε τελειώσει με την μετακόμιση και τις εργασίες εγκατάστασής μας στα νέα μας γραφεία (Ακαδημίας 95, στον 3ο όροφο) θα είμαι εκεί κάθε πρωί μέχρι το απόγευμα οπότε με μεγάλη μου χαρά θα σας υποδέχομαι για να κουβεντιάζουμε για οποιοδήποτε θέμα θέλετε. Για όσους διαθέτουν υπολογιστή μπορούν να υποβάλουν οποιαδήποτε ερώτηση θέλουν, μέσω της ιστοσελίδας μας «www.pasier.gr» ή μέσω του e-mail μας «pasier@hotmail.gr». Μέχρι να γίνει όμως αυτό, θα σας παρακαλέσω να μην απορρίπτεται και κυρίως να μην καταδικάζεται τόσο αβίαστα τις όποιες ιδέες μας, οι οποίες προέρχονται από πολύ σκέψη, εμπειρία και αναμφισβήτητη αγάπη στον συνάδελφο και ενεργή συμπαράσταση στα προβλήματά του. Ιδιαίτερα δε όταν επιχειρείτε, από κάποιους ένα είδος μομφής του τύπου ότι ο Σύλλογος επιβουλεύεται τα συμφέροντα των μελλών του.
Αλίμονο εάν αυτός που κατέχει κάποιο αξίωμα δεν προβαίνει μέσα από δημοκρατικές και διάφανες διαδικασίες στις απαραίτητες ενέργειες για να περιφρουρήσει και βελτιώσει το βιοτικό και επαγγελματικό επίπεδο των ανθρώπων που αντιπροσωπεύει. Εάν δεν το κάνει αυτό τότε είναι ξεκάθαρα προδότης στον εαυτό του και στους ανθρώπους που τον εμπιστεύθηκαν. Μια τέτοια αβίαστη και ατεκμηρίωτη κατηγορία κάνει πολύ κακό στο σύνολο αλλά και στους ανθρώπους που χωρίς προσωπικό όφελος αφιερώνουν ατελείωτες ώρες από την προσωπική τους ζωή για να υπηρετούν από αγάπη και μόνο όλους εσάς και την Βυζαντινή Μουσική που μας κληροδότησαν οι γενεές των πατέρων μας με την ιερή υποχρέωση να την διαφυλάξουμε να την καλλιεργήσουμε και να την μεταδώσουμε στις επερχόμενες γενεές και εις ολόκληρο τον κόσμο.
Θεολόγος Μ. Ερσωτέλος
Πρόεδρος
του Πανελληνίου Συνδέσμου Ιεροψαλτών ν.Αττικής
«Ρωμανός ο Μελωδός και Ιωάννης ο Δαμασκηνός»

Πολυ σωστα κυριε Προεδρε...Λιγοι ομως ειναι εκεινοι που γνωριζουν τον αγωνα σας για τον Συλλογο...Ολα γινονται για τον ΙΕΡΟΨΑΛΤΗ!!!Αυτον αντιπροσωπευει ο Συλλογος...Ο Κυριος να σας δωσει πολλα ακομα χρονια για να μας στηριζετε και να αγωνιζεστε για αυτο που αγαπαμε ολοι!!!ΤΗΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ...
 
Top