Άξιος ο νέος Επίσκοπος Ρεντίνης κ. Σεραφείμ

tum15189

Νικόλαος Λαμπρινάκος
[FONT=&quot]Αυτή τη στιγμή στο Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος σε απευθείας αναμετάδοση με τον Ι. Ν. Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης (Καρδίτσας) γίνεται η χειροτονία του εψηφισμένου Επισκόπου Ρεντίνης κ. Σεραφείμ (Καλογερόπουλου).

Η οικογένεια μου είχε την ευλογία να γνωρίσει προσωπικά τον π. Σεραφείμ και να συνδεθεί ιδιαίτερα μαζί του, όταν ο Θεός τον έφερε στο Μόναχο. Ένας χαρισματούχος και ταπεινός λευΐτης του Κυρίου που ενδιαφερόταν για την πνευματική πρόοδο των παιδιών του. Η μορφή και ο λόγος του γαλήνευαν τις ψυχές των πιστών. Έφερε πολλούς νέους και νέες στην Εκκλησία και πολλοί πρωτογνώρισαν το μυστήριο της εξομολογήσεως. Στην εφηβική μου ηλικία υπήρξε καθοδηγητής σε πόλλα θέματα και με συνόδευσε πνευματικά σε σημαντικές αποφάσεις της ζωής μου.

Άξιος λειτουργός του θυσιαστηρίου. Εάν και (τότε) σχετικά νεοχειροτονηθείς (επέλεξε να χειροτονηθεί γύρω στα 50 του, αφότου συγχωρέθηκε η μητέρα του, με την οποία διέμεινε όλο το διάστημα φροντίζοντας και γηροκομώντας την!) ιερουργούσε με μεγάλη ευλάβεια και προσοχή, δίχως βιασύνες, περικοπές και συντομεύσεις. Πάντα φιλακόλουθος και “πάντα ευσχημόνως και κατά τάξιν γινέσθω“.

Αξέχαστες όμορφες εμπειρίες! Τί να πρωτοθυμηθώ; Δίδαξε ως καθηγητής μέσης εκπαίδευσης στα σχολεία της Βαυαρίας και οι μαθήτριες και μαθητές του Λυκείου Augsburg, στο οποίο διετέλεσε διευθυντής, τον υπεραγαπούσαν. Έχαιρε ιδιαίτερης εκτίμησης στους συναδέλφους εκπαιδευτικούς και στους ιερείς της Μητροπόλεως Γερμανίας.
Χαίρομαι που ένα διάστημα μου εμπιστεύθηκε τις ομιλίες του που εκφωνούσε στο Ραδιοφωνικό Σταθμό του Μονάχου και την Εκκλησία, τις οποίες πληκτρολογούσα και αρχειοθετούσα καθώς και την επιμέλεια κάποιων μεταφράσεων γερμανικών άρθρων στα ελληνικά περί της παιδαγωγικής της Μοντεσσόρι και των πειραματικών σχολείων.

Του οφείλω πάρα πολλά και τον ευχαριστώ εκ βάθους καρδίας!

Εύχομαι σήμερα που ο Θεός τον αξίωσε εις Επίσκοπον, να συνεχίσει με δύναμη και κουράγιο, να επιτελεί το θεάρεστο έργο που η Θεία Χάρις του ανέθεσε.
[/FONT]
ΑΞΙΟΣ!


ΥΓ: Ηχογράφησε μήπως κανείς;


[FONT=&quot]Παραθέτω σύντομο βιογραφικό σημείωμα από την Ιστοσελίδα της Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων:

Γεννήθηκε στις 2/12/1945 στην Καρδίτσα, όπου και διέμεινε μέχρι το πέρας των Γυμνασιακών του σπουδών.
Τυγχάνει πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και τελειόφοιτος της Νομικής Σχολής του ιδίου Πανεπιστημιακού Ιδρύματος.
Υπηρέτησε τη στρατιωτική θητεία του ως Έφεδρος Αξιωματικός Πεζικού.
Εργάστηκε ως εκπαιδευτικός (Θεολόγος Καθηγητής) σε Γυμνάσια και Λύκεια της πόλεως και περιοχής του Νομού Καρδίτσης και της Γερμανίας (Νυρεμβέργη, Αυγούστα και Μόναχο).
Εκάρη μοναχός στην Ιερά Μονή Βαρλαάμ Μετεώρων.
Χειροτονήθηκε Διάκονος και Πρεσβύτερος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ και υπηρέτησε ως Ιεροκήρυξ και Πνευματικός της αυτής Μητροπόλεως.
Διατελεί από επταετίας μέχρι και σήμερα ως Συνοδικός Γραμματέας στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος και ειδικά: α) της Συνοδικής Επιτροπής Θείας Λατρείας – Ποιμαντικού Έργου και β) της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Λειτουργικής Αναγεννήσεως.
Έλαβε μέρος σε πολλά Θεολογικά Συνέδρια ως προσκεκλημένος Σύνεδρος και ως Εισηγητής.
Κατά τη θητεία του στη Γερμανία μιλούσε στο Ραδιοφωνικό Σταθμό του Μονάχου, κάθε Σάββατο, αναλύοντας το κήρυγμα της Κυριακής.
Από τετραετίας επιμελείται στο Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος την εβδομαδιαία εκπομπή «Προσεγγίζοντας την ορθόδοξη πνευματικότητα».
Είναι υπεύθυνος Γραμματέας των διοργανωμένων, κάθε χρόνο, από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος Θεολογικών Συμποσίων και επιμελητής των τόμων των Πρακτικών των εν λόγω Συμποσίων.
Προσκαλείται από πολλούς Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος και ομιλεί πάνω σε επίκαιρα θεολογικά θέματα.
Πρόσφατα, ανέλαβε και καθήκοντα Πρωτοσυγκέλλου στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.
[/FONT]
 

Γιώργος Μ.

Γιώργος Μπάτζιος
Ευχαριστούμε Νικόλαε για τα πάντα αναλυτικά και εμπεριστατωμένα μηνύματα.
ΥΓ: Ηχογράφησε μήπως κανείς;
Ναι, αλλά ως συνήθως ελλιπώς: από Καταβασίες έως και τον Απόστολο...
 
Top