«Το αλφαβητάρι του μοναχού» (Ψαλτοτράγουδο μοναχικής κουράς)

nicmar1983

Νικόλαος Ονουφρίου
Πριν από λίγο καιρό άκουσα το ψαλτοτράγουδο που λένε μετά την κουρά στο νέο μοναχό που αν κατάλαβα καλά ψέλνουν τα άλλα μέλη της μονής στο νέο μέλος μάλλον κατά την ώρα της τράπεζας.. Το είχα ακούσει ξανά πριν πολλά χρόνια στην κουρά ενός φίλου μου. Βέβαια μου είπαν ότι το βάζει συχνά πυκνά η Εκκλησία της Ελλάδος σε μία εκπομπή που έχει για τους αγιορείτες Πατέρες.. Αν κάποιος από τους φίλους το έχει , θα τον παρακαλούσα πολύ να το "ανεβάσει". Ευχαριστώ εκ των προτέρων όλους..
 

kaelthas

Νεκτάριος Ρ.
Μηπως είναι το αλφαβητάρι του μοναχού;

Ανεβάζω ηχογράφηση απο τη Βυζαντινή Χορωδία Τρικάλων
 

Attachments

  • 06 Το αλφαβητάρι του μοναχού.mp3
    9.1 MB · Views: 862

nicmar1983

Νικόλαος Ονουφρίου
Φίλε Νεκτάριε είσαι φοβερός!!!! Σε ευχαριστώ πάρα πολύ !!! Μου έφτιαξες την νύχτα!! Ευχαριστώ και πάλι αδελφέ!!
 

nektariosthanos

Μέλος
Πριν από λίγο καιρό άκουσα το ψαλτοτράγουδο που λένε μετά την κουρά στο νέο μοναχό που αν κατάλαβα καλά ψέλνουν τα άλλα μέλη της μονής στο νέο μέλος μάλλον κατά την ώρα της τράπεζας.. Το είχα ακούσει ξανά πριν πολλά χρόνια στην κουρά ενός φίλου μου. Βέβαια μου είπαν ότι το βάζει συχνά πυκνά η Εκκλησία της Ελλάδος σε μία εκπομπή που έχει για τους αγιορείτες Πατέρες..

Το ψαλτοτράγουδο αυτό το έγραψε ο π.Γρηγόριος Σιμωνοπετρίτης, ο μελοποιός του μεγαλύτερου μέρους του βιβλίου Ψαλτήριον Τερπνόν. Εψάλη πρώτη φορά στην Σιμωνόπετρα, μετά την κουρά του π.Ευθυμίου Σιμωνοπετρίτου (αν δεν κάνω λάθος).
 
Κατόπιν παρακλήσεως μου, μία ευγενική προσφορά του Άρχοντα Χατζηθεοδώρου Γεωργίου, τον οποίο ευχαριστώ πολύ. Ιδιαίτερες ευχαριστίες και στο ''μέσο'' μου και εκλεκτό μέλος του forum, κ. Μιχελιουδάκη Αντώνιο.
 

Attachments

  • ΤΟ ΑΛΦΑΒΗΤΑΡΙ ΤΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ 1.pdf
    161.4 KB · Views: 303
Top