«Ο άγγελος εβόα, Φωτίζου φωτίζου» | Θρασυβούλου Στανίτσα

Τσούκαλας Λεωνίδας

Παλαιό μέλος
«Ο άγγελος εβόα, Φωτίζου φωτίζου» αργός ειρμός της θ΄ ωδής της εορτής του Πάσχα εις ήχον πρώτον, απομαγνητοφώνηση ηχογράφησης του αειμνήστου Άρχοντος Πρωτοψάλτου της ΜΧΕ, Θρασυβούλου Στανίτσα.

«Ο άγγελος εβόα, Φωτίζου φωτίζου» αργός ειρμός της θ΄ ωδής της εορτής του Πάσχα εις ήχον πρώτον, απομαγνητοφώνηση ηχογράφησης του αειμνήστου Άρχοντος Πρωτοψάλτου της ΜΧΕ, Θρασυβούλου Στανίτσα.

Έχετε μεγάλο χάρισμα φωνητικό, δόξα τω Θεώ! Πολύ ανοιχτή φωνή και μεγάλη ευελιξία, αλλά και γνώση των ορίων ανάμεσα στην ψαλτική και την αυτοέκφραση.

Σε ένα μέλος απαιτητικό με τόσο υψηλές θέσεις δεν χρειαζόταν βέβαια η βάση να είναι στο Δι (ειδικά στο "ἀνέστη" και το "ἐγέρσει" χάνεται η φυσικότητα της φωνής), αλλά δεν θα σταθώ καθόλου σε αυτό, γιατί το άλλο με εύφρανε πολύ. Εύγε, αδελφέ μου!

Καλημερα

Η βαση ειναι στο δι#...+30 μορια

Συμφωνω απολυτα με τον κυριο Μπατζιο

Προσεχετε τη φωνουλα σας για να σας προσεξει και αυτη

Σε καθε περιπτωση ευγε!!

Last edited by a moderator:
Έχετε μεγάλο χάρισμα φωνητικό, δόξα τω Θεώ! Πολύ ανοιχτή φωνή και μεγάλη ευελιξία, αλλά και γνώση των ορίων ανάμεσα στην ψαλτική και την αυτοέκφραση.

Σε ένα μέλος απαιτητικό με τόσο υψηλές θέσεις δεν χρειαζόταν βέβαια η βάση να είναι στο Δι (ειδικά στο "ἀνέστη" και το "ἐγέρσει" χάνεται η φυσικότητα της φωνής), αλλά δεν θα σταθώ καθόλου σε αυτό, γιατί το άλλο με εύφρανε πολύ. Εύγε, αδελφέ μου!
Σας ευχαριστώ πολύ, να είστε καλά!

Φυσικά και είναι ψηλά. Αν το έψαλλα σε ακολουθία, θα κούρδιζα μέχρι Ε ή F. Απλά επειδή είναι στουντιακή ηχογράφηση και ήθελα να κάνω και φωνητική επίδειξη μεταξύ άλλων, επέλεξα αυτό το κούρδισμα.

Στα σημεία που λέτε, η φωνή γίνεται πιο συμπαγής γιατί έχω περάσει εγκεφαλικά. Δεν αλλοιώνεται η χροιά, αλλά λόγω του ύψους και επειδή το ηχογράφησα με το 50% της φωνής, σκουραίνει αρκετά το χρώμα...

Καλημερα

Η βαση ειναι στο δι#...+30 μορια

Συμφωνω απολυτα με τον κυριο Μπατζιο

Προσεχετε τη φωνουλα σας για να σας προσεξει και αυτη

Σε καθε περιπτωση ευγε!!
Καλησπέρα σας! Ευχαριστώ για την καλή σας την κουβέντα.

Το κούρδισμα είναι στο Sol. Η φωνή μου δόξα τω Θεώ, έχει κι άλλες νότες επάνω καβάτζα. Και οι τέρμα ψηλές νότες, είναι ασυγκρίτως πιο εύκολες από κάποιες χαμηλότερες τους...

Back