«Λόγον Αγαθόν», Ήχος Πλ. Α΄, Ιακώβου Ναυπλιώτου

ixadin

Ηχάδιν
#1
καταγραφή Γ. Χατζηχρόνογλου

Από ό,τι πρόσεξα (και αν δεν λαθεύω) ο Ναυπλιώτης δεν την μελίζει ως εκλογή (π.χ. Μπερεκέτη, Κρητός, Χουρμουζίου και Ρυσίου [του Φωκαέως δεν την έχω πρόχειρη]) αλλά σαν πολυέλαιο, δηλαδή άνευ χαιρετισμών.
 

Attachments

dimskrekas

Δημήτρης Σκρέκας
#2
Ευχαριστίες πολλές, Χρήστο, για το κείμενο. Ομόηχος πολυέλεος υπάρχει και στον Ποιμενικό Αυλό του Κοσμά Μαδυτινού, ως επιθεωρηθείς από τον Γ. Βιολάκη. Ο μαθητής του τελευταίου, Ιάκωβος Ναυπλιώτης ασφαλώς κι επηρεάστηκε από τον δάσκαλό του. Του Ναυπλιώτη ο πολυέλεος καταγράφεται από τον Βουδούρη στην Ακολουθία του αγίου Μύρου. Πρωτοπαρουσιάστηκε στην Ελλάδα από τη χορωδία του Αθ. Πέττα. Από κει και η καταγραφή του Β. Γούναρη εδώ.

Δ.
 

ybulbu

Μπουλμπουτζής Ιωάννης
#4
Ο ίδιος πολυέλεος (Λόγον αγαθόν- Ιακώβου)απο τον Ασ.Δεβρελή

Λόγον αγαθόν Ασ. Δεβρελή.zip (1,96 MB, 28 εμφανίσεις)
Στον οποίο, όπως μου 'χει πει, προσέθεσε τους διάφορους χαιρετισμούς κατά παράκλησιν κάποιου ηγουμένου, βάσει του κειμένου του Φωκαέως αν θυμάμαι καλά. Στο παραπάνω μήνυμα υπάρχει το χειρόγραφο, ενώ πλέον το κείμενο υπάρχει και με τυπογραφικά στοιχεία στο βιβλίο του Όρθρου, το οποίο βγήκε από το παλαιότερο "Εσπερινός - Όρθρος" με προσθήκη κάποιων μαθημάτων και υπάρχει πλέον αυτοτελώς, αν και δεν τυπώθηκε μαζικά.
 
#5
Ανεβάζω ενα πιο ευανάγνωστο pdf.

Ηχητικό απο τον χορό Αγιοπολίτης υπο Ι. Αρβανίτη (Κοπεγχάγη, Μάρτιος 2010), έχει ανέβει παλαιότερα, εδώ.
 

Attachments

Top