«Η’ Κορίνθου Παύλεια»

darlasis

Γεώργιος Δαρλάσης
Στα πλαίσια των ποικίλων εκδηλώσεων προς τιμήν του Αποστόλου Παύλου, με τον τίτλο «Η’ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΑ» πραγματοποιήθηκε, το εσπέρας της Κυριακής 22-6-2014 στα προπύλαια του Ι. Καθεδρικού Ναού του Απ. Παύλου στην Κόρινθο, Φεστιβάλ Βυζαντινών Χορωδιών από την Ι.Μ.Κορινθου με την συνεργασία του Συλλόγου Ιεροψαλτών Κορινθίας «ΑΓΙΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ Ο ΥΜΝΟΓΡΑΦΟΣ». Στην Εκδήλωση συμμετείχαν η Βυζαντινή Χορωδία του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Αργολίδος «ΙΑΚΩΒΟΣ ΝΑΥΠΛΙΩΤΗΣ» υπό την διεύθυνση του Θεολόγου, φιλολόγου και μουσικολόγου κ. Γεωργίου Β. Καραγιάννη, η Βυζαντινή Χορωδία Αθηνών «ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΝ ΜΕΛΟΣ», υπό την διεύθυνση του χοράρχη, Πρωτοψάλτου του Ι. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Κυπριάδου – Γαλατσίου, κ. Νικολάου Δημητρακόπουλου και η Βυζαντινή Χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών Κορινθίας «ΑΓΙΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ Ο ΥΜΝΟΓΡΑΦΟΣ» υπό την διεύθυνση του χοράρχη, Πρωτοψάλτου του Ιερού Καθεδρικού Ναού Απ. Παύλου Κορίνθου, κ. Αναστασίου Γκιούλη.
Οι χορωδίες ερμήνευσαν Εκκλησιαστικούς ύμνους, αξιόλογα Βυζαντινά Μουσικά μαθήματα, παλαιών αλλά και νέων συνθετών, μεταρσιώνοντας το σύνολο των ακροατών, προσφέροντας μοναδικές ευκαιρίες για πνευματική ανάταση των φιλόμουσων, που κατέκλυσαν τον προαύλιο χώρο, εγκλιματίζοντάς τους συνάμα στο πνεύμα των Λατρευτικών
Την ωραία αυτή Εκδήλωση, έκλεισε ο Σεβασμιώτατος κ. Διονύσιος, ο οποίος συνεχάρη και ευχαρίστησε τις πολυμελείς Χορωδίες για την παρουσία τους, απέδωσε τιμητικές πλακέτες στις προσκεκλημένες Χορωδίες ως και συμβολικά δώρα, έχοντα σχέση με τον Απόστολο Άγιο Παύλο και την Ι. Μητρόπολη Κορινθίας, στους Χοράρχες.

byz2.jpg

%CE%A3%CF%85%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CF%86%CE%B8%CE%AD%CE%BD%20%CE%9A%CE%B1%CF%81%CE%AD%2017.jpg

2Q==
 

Attachments

  • 1403703991.jpg
    1403703991.jpg
    174.4 KB · Views: 3
  • byz.JPG
    byz.JPG
    150.8 KB · Views: 2
Last edited:
Top