«Βυζαντινοί Μελωδοί» Βυζαντινή Χορωδία Γ.Ε.Χ.Α. Κατερίνης

#1
Την Κυριακή που πέρασε, στην αίθουσα της ΓΕΧΑ Λαρίσης, στην εκδήλωση λήξης των ομιλιών του τρεχοντος εκκλησιαστικού έτους, εψαλλαν οι "Κατερίνης μελωδοί", υπό την διεύθυνση του π. Αθανασίου Μαρινόπουλου, προϊσταμένου του μητροπολιτικου ναού Αγίας Τριαδος Κατερινης. Το θεματολόγιο περιείχε και αναστάσιμους ύμνους.
Δεν ήταν στις προθέσεις μου ούτε η παρούσα ανάρτηση ούτε η κριτική. Όμως εντυπωσιάστηκα από το δέσιμο της χορωδίας αυτής, η οποία αποτελούνταν κυρίως από νέους, την ερμηνεία τους που ειχε στοιχεία από διάφορες παραδόσεις, ιδιαίτερα δε, περισσότερο από το ύφος τους, ενθουσιάστηκα από το ηθος τους. Σεμνό, ταπεινό, εκκλησιαστικό.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΉΡΙΑ.

ΥΓ Θα ανεβάσω μία φωτο της εκδήλωσης και ένα μέλος που ηχογραφησα μόλις έχω πρόσβαση στον Η/Υ. Τώρα γραφω από το κινητό και δεν δουλεύει η διαχείριση των συνημμένων.
 

neoklis

Νεοκλής Λευκόπουλος, Γενικός Συντονιστής
#2
... υπό την διεύθυνση του π. Αθανασίου Μαρινόπουλου, προϊσταμένου του μητροπολιτικου ναού Αγίας Τριαδος Κατερινης. ...
Να έβρισκες και κανένα ηχητικό από τον ίδιο! Θαυμάσια φωνή.
 
#3
Σε τον αναβαλλόμενον...(Συναυλία στην Κοζάνη)
και...
Δοξαστικό του Εσπερινού της Αγ. Αικατερίνης (συναυλία στον καθεδρικό ναό Θ.Αναλήψεως Κατερίνης, ανήμερα της γιορτής της Πολιούχου Αγίας...25.11.2012)


http://www.youtube.com/watch?v=ZzdzJ58_oEo

http://www.youtube.com/watch?v=IPu0BUqj1rk
 
#4
Για να συμπληρωθεί το άκουσμα, παραθέτω ολόκληρη τη συναυλία που έγινε στις 25.11.2012 στον Ι.Ν.Θ.Αναλήψεως Κατερίνης και περιλάμβανε στο α΄ μέρος ύμνους της Αγίας Αικατερίνης και στο β΄ μέρος διάφορους ύμνους...

Τα δοξαστικά της Αγίας είναι από τη νέα ακολουθία της Αγίας Αικατερίνης που συνέγραψε ο κ.Χαράλαμπος Μπούσιας...(απ' ότι γνωρίζω είναι από τους γνωστούς νέους συγγραφείς) προκειμένου να ψάλλεται αποκλειστικά στο πανηγύρι. Η μελοποίηση των δοξαστικών έγινε από ένα μέλος της χορωδίας...
 

Attachments

Last edited by a moderator:
#6
Ανεβάζω το πρόγραμμα της εκδήλωσης στην οποία συμμετείχε η χορωδία μας στις Σέρρες στις 16 Φεβρουαρίου...
Η εκδήλωση έγινε Κυριακή Ασώτου και περιείχε κυρίως ύμνους Τριωδίου....
 

Attachments

#8
Την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014 η χορωδία μας έλαβε μέρος στο Β΄Φεστιβάλ Χορωδιών Βυζαντινής μουσικής στη Λάρισα. Εκδήλωση που διοργανώνει το Βυζαντινο & Δημοτικό εργαστήρι Λάρισας υπο την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης. Εκτός από τη χορωδία μας, "Βυζαντινοί Μελωδοί", στο Φεστιβάλ συμμετείχαν οι Δομέστιχοι της Δράμας, και το Βυζαντινό και Δημοτικό εργαστήρι Λάρισας. Το ακουστικό υλικό που ακολουθεί είναι από τη χορωδία των "Βυζαντινών Μελωδών".
 

Attachments

#9
Κ. Κωνσταντινε Μαρινοπουλε, μπορειτε να ανεβασετε αν εχετε συντομες καταβασιες Χριστουγεννων ( ηχητικο );!
 

Γιώργος Μ.

Παλαιόν μέλος
#10
Το δοξαστικό της ερχόμενης Κυριακής: «Οὐκ ἔστιν ἡ βασιλεία τοῦ Θεοῦ».
Πραγματικά σημαντική χορωδία (για την οποία θα άξιζε ειδική ενότητα).
 
Top