«Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία…» (24-29/04/2024)

Diogenes

Νέο μέλος
Από την ιστοσελίδα https://www.pemptousia.gr/2023/09/adontes-ke-psallontes-en-ti-kardia-24-29-04-2024/ :
«Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία…» (24-29/04/2024)
23 Σεπτεμβρίου 2023
Για το τρέχον σχολικό έτος, οι εκδηλώσεις προς τιμήν του Αποστόλου Παύλου με τον τίτλο «Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία…», έπειτα από επικοινωνία με τους εμπλεκόμενους φορείς και λαμβάνοντας υπόψη την εορτή του Πάσχα, οριστικοποιήθηκαν οι ημερομηνίες και θα πραγματοποιηθούν από τις 24 έως τις 29 Απριλίου 2024 στην πόλη της Καβάλας.

IMG_3196.gif


Όπως γνωρίζετε, σημείο εκκίνησης για τη διοργάνωση των εκδηλώσεων αποτέλεσε το έργο του Αποστόλου των Εθνών Παύλου και το μήνυμά του περί αγάπης. Το εν λόγω φεστιβάλ περιλαμβάνει μια σειρά από δράσεις, ποικίλες εκδηλώσεις και δρώμενα από τα συμμετέχοντα Μουσικά Σχολεία και ολοκληρώνεται με μια συναυλία στο χώρο του αρχαίου θεάτρου των Φιλίππων, με το οποίο συνδέεται η παρουσία του Αποστόλου Παύλου και η ίδρυση της πρώτης χριστιανικής εκκλησίας σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Με βάση την εμπειρία των προηγούμενων χρόνων, οι μαθητές και οι μαθήτριες των Μουσικών Σχολείων, συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις που αφορούν το λόγιο μουσικό πολιτισμό, τη δυτική κλασική και βυζαντινή μουσική καθώς και την ελληνική λαϊκή και έντεχνη μουσική παράδοση, θα έχουν την ευκαιρία να προσλάβουν, υπό την καθοδήγηση εξαιρετικών μουσικών, πλούσια ερεθίσματα και να ενώσουν τις φωνές τους και το μουσικό ταλέντο τους, μεταφέροντας σε όλους το μήνυμα ότι η τέχνη είναι προορισμένη να ενώνει και να ενδυναμώνει.

Το φετινό πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει συνεργασίες με σημαντικές μορφές του μουσικού στερεώματος και θα σας κοινοποιηθεί στο προσεχές χρονικό διάστημα. Ευελπιστούμε ότι θα ανταποκριθείτε άμεσα στην πρόσκλησή μας, ώστε να οργανωθούν, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, οι διαδικασίες που απαιτούνται για τη σύμπραξη των Μουσικών Σχολείων της χώρας μας και του Εξωτερικού, προκειμένου να βιώσουμε μαζί με τους μαθητές μας τη συγκίνηση που προσφέρει η μουσική εκπαίδευση που όλοι μας υπηρετούμε και να συνειδητοποιήσουμε ότι «δεν είναι το έργο της τέχνης πολυτέλεια, αλλά επιούσιος άρτος του πνεύματος» (Ι. Θεοδωρακόπουλος).
 
Top