Δοξαστικά Εσπερίων και Αίνων Αγ. Αναργύρων

Κων/νος Βαγενάς

Κωνσταντίνος
Μία απόπειρα μελοποίησης των Δοξαστικών Εσπερίων και Αίνων των Αγίων Αναργύρων σε αργό στιχηραρικό μέλος. Το Δοξαστικό των Αίνων σε δ΄ άγια στιχηραρικό ακολουθεί μάλλον το δρόμο του παλαιού στιχηραρίου, αφού κινείται αρκετά στο πεντάχορδο ΔΙ - Πα ενώ επί το οξύ ελάχιστα υπερβαίνει τον Δι του μέσου διαπασών. Ως εκ τούτου, η βάση του (Πα) πρέπει να ληφθεί κάπου στο Sol - La.

Αφιερώνονται αμφότερα στον φίλτατο και εκλεκτό μουσικό και πρωτοψάλτη Χαραλάμπη Συμεωνίδη, με την ευχή για καλή δύναμη στην επερχόμενη πανήγυρη του Ι.Ν. Αγίων Αναργύρων Αμαρουσίου όπου διακονεί.

ΥΓ. Παράκληση: Χάρη, αν έχεις χρόνο και θέλεις, θα ήθελα πολύ να ακούσω κάποιο απ' τα δύο (κατά προτίμηση των αίνων) από σένα. Άντε, γιατί πολύ καιρό έχεις να αναρτήσεις τίποτε!:wink:

ΥΓ2 Στην 5η σειρά του 2ου αρχείου πάνω στην ψηλή θέλει φθορά του Πα του διατονικού γένους.
 

Attachments

  • doksastiko esperiwn ag. anargyrwn_kvagenas.pdf
    578.5 KB · Views: 173
  • doksastiko ainwn ag. anargyrwn_kvagenas.pdf
    895.8 KB · Views: 155
Last edited:

greek487

Tasos N.
[Σημ συντ. )π.Μ.)] Αντιγραφή από εδώ.

Χάρηκα ιδιαιτέρως που είδα για πρώτη φορά την πανέμορφη, παραδοσιακότατη, και πετυχημένη σύνθεση του φίλτατου συμφορουμίτη Κων/νου Βαγενά. Σίγουρα θα νόμιζα ότι κάποιος παλαιός συνθέτης θα είχε κάνει τη σύνθεση και όχι ο αγαπητός Κωνσταντίνος.

  • Αργό Δοξαστικό Εσπερίων του Κων/νου Βαγενά από εδώ

Διορθώστε με εάν κάνω λάθος αλλά μου φαίνεται ότι στην τρίτη γραμμή πριν από το τέλος στο εΛΕΥ, χρειάζεται ισον και όχι απόστροφος για να βγει η φράση σωστά.

. . .
 
Last edited by a moderator:
Top