Εκδήλωση για τα 30 χρόνια της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι.Μ. Λαρίσης και Τυρνάβου

Η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου συμπλήρωσε τα 30 χρόνια λειτουργίας και πραγματοποιεί μία εορταστική εκδήλωση στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας.
Γνωρίζοντας βέβαια το δύσκολο της απόστασης και του περιορισμένου χρόνου θα ήταν ιδιαίτερη τιμή για όλους όσους υπηρετούμε στην Σχολή να παραβρεθείτε.

ΥΓ. Εκ παραδρομής στο πρόγραμμα μπήκε ως Χοράρχης στην Χορωδία και Ορχήστρα των Φίλων της Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής ο Γ. Μωραΐτης ενώ είναι το μέλος του Ψαλτολογίου Γεώργιος Καραγιαννάκης.
 

Attachments

  • ΑΦΙΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ.jpg
    4.6 MB · Views: 19
  • ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ.pdf
    96.4 KB · Views: 49
Last edited:
Η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής Λάρισας ''Ο ΑΓ.ΑΧΙΛΛΕΙΟΣ'' κλείνει σήμερα 30 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας και προσφοράς στα μουσικά δρώμενα της πόλης μας και όχι μόνο.Σήμερα στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας και πριν από 3 ώρες περίπου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση-καλύφθηκε τηλεοπτικά από τον σταθμό astra-κατά την οποία ακούστηκαν βυζαντινοί-Δημοτικοί ύμνοι από το Βυζαντινό και Δημοτικό Εργαστήρι υπό Θεοδόση Διαμάντη,από την χορωδία της Σχολής,από τη Χορωδία Φίλων Βυζαντινής και Δημοτικής Μουσικής υπό Γεωργίου Καραγιαννάκη και από τον Θεσσαλικό Χορό υπό Ηλία Παπαδόπουλο.Βραβεύτηκαν μεταξύ άλλων ο αείμνηστος πρωτοψάλτης Άρχοντας Χρύσανθος Θεοδοσόπουλος-ιδρυτής και διευθυντής της σχολής τα έτη '81-'83-,ο αείμνηστος πρωτοψάλτης Αγ.τριάδος Λάρισας Κώστας Κωστούλης και ο τέως πρωτοψάλτης Αγ.Γεωργίου Νίκαιας Λάρισας Γιώργος Μωραΐτης,οι οποίοι δίδασκαν στη σχολή.Επίσης έγινε εκτενής αναφορά σε διατελέσαντες καθηγητές και διευθυντές της σχολής όπως ο Κυριαζής Νικολέρης,Αθανάσιος Κουφοδήμος,Κυριαζής Δασκαλούδης,Άγγελος Μαργαρίτης κ.α.Στο τέλος της εκδήλωσης έγινε απονομή πτυχίων και διπλωμάτων στους επιτυχόντες της χρονιάς 2010-2011.
ΥΓ 1 Λεπτομέρειες της όλης εκδήλωσης και ηχητικά αποσπάσματα έχω την ελπίδα ότι θα ανεβούν σύντομα από κάποιον αδελφό του ψαλτολογίου,γιατί εγώ ήμουν σε φιλικό σπίτι στην Λαμία και δεν προγραμμάτισα εγγραφή στο DVD-R.
ΥΓ 2 Η συγκίνηση περίσσεψε όταν για τους αείμνηστους πρωτοψάλτες Χρύσανθο Θεοδοσόπουλο και Κωνσταντίνο Κωστούλη τις τιμητικές πλακέτες παρέλαβαν οι εν ζωή σύζυγοι τους!!!
 
Last edited:
Αυτά τα λένε πιό νωρίς για να μπορέσει να πάει ο κόσμος. Και να δεις που το απόγευμα ημουνα στη Λάρισα και επινα καφέ στην πλατεια ταχυδρομείου , αν το ήξερα θα πήγαινα...
 
Αυτά τα λένε πιό νωρίς για να μπορέσει να πάει ο κόσμος. Και να δεις που το απόγευμα ημουνα στη Λάρισα και επινα καφέ στην πλατεια ταχυδρομείου , αν το ήξερα θα πήγαινα...

Ο Ηλίας το ανακοίνωσε πάντως έγκαιρα αγαπητέ Θανάση.Δες http://analogion.com/forum/showthread.php?t=21159
 
Last edited:

Την εορταστική αυτή βραδιά κατεκόσμησαν η χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής «Ο Άγιος Αχίλλιος», υπό τη διεύθυνση του Μουσικολογιωτάτου Διευθυντού της κ. Ηλία Παπαδόπουλου, η χορωδία από το Βυζαντινό και Παραδοσιακό Εργαστήρι υπό τη διεύθυνση του Αρίστου Ιεροψάλτη και Χοράρχη κ. Θεοδόση Διαμάντη, ο Θεσσαλικός Βυζαντινός Χορός υπό τη διεύθυνση του Χοράρχου κ. Ηλία Παπαδοπούλου και η Παραδοσιακή Χορωδία και Ορχήστρα του Συλλόγου Φίλων της Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτου και Μουσικοδιδασκάλου κ. Γεωργίου Καραγιαννάκη.

Ηλίας Παπαδόπουλος αριστερά και Γιώργος Καραγιαννάκης δεξιά.
Συγχαρητήρια!

Και από άλλη πηγή.
 

Attachments

  • 0-lar_thumb_medium640_480.JPG
    0-lar_thumb_medium640_480.JPG
    76.6 KB · Views: 30
Back
Top