Υστερον τηλεφωνικης συνδιαλεξεως μετα του Αρχοντος Μουσικοδιδασκαλου κυρ Βασιλειου ΚΑΤΣΙΦΗ, επληροφορηθην οτι η αναφορα εις καποιον "γερο Κανοναρχον" εγινε δια ποιητικους λογους και οχι οτι εγνωριζε καποιον κανοναρχον του Ιακωβου.
Εχει παντως υπ οψιν του καποιον ψαλτην, το ονομα του οποιου δεν ανφερω, διοτι δεν εχρηματησε κανοναρχος του Ιακωβου.
Παντως, δεν εφερε αντιρησιν εις το οτι, εαν μεν το κειμενον ητο εν μερη δημιουργημα της ποιητικης φαντασιας του, γινεται σημερον δε να ταυτισωμεν ΕΠΙΣΗΣ αυτην την αναφοραν εις τον "σεβασμιον γερο παντα κανοναρχη" με τον πραγματικον πολυετην Πρωτοκαναρχον του Ιακωβου και κυριου διδασκαλου μου, κυρ Στυλιανον Τσολακιδην (+1987).
Μᾶς εἶπε ὁ κ. Κων. Χ. Καραγκούνης.Ίσως κάποιος γνωρίζει κάτι παραπάνω εδώ στο φόρουμ να μας πεί για αυτόν...
Ἐδῶ, ὄχι ὅμως δική του, ἀλλά ἀπό σύνθεσή του, σέ ἀπόδοση ἀπό τή χορωδία τοῦ Συνδέσμου Ιεροψαλτών Βόλου "Όσιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης".... υπάρχουν άραγε ηχογραφήσεις του;
Πάντας Χρήστος
Από Musipedia
Παλιός ονομαστός πρωτοψάλτης και μουσ/δάσκαλος, γεννημένος το 1892. ΄Εψαλλε από 16 ετών. Επιστρατεύτηκε και ακολούθησε τη Μικρασιατική Εκστρατεία, ψάλλοντας και στη Σμύρνη. Μετά την Καταστροφή, εγκαταστάθηκε στον Βόλο και έψαλλε σε διάφορους ναούς, παρακολουθώντας συγχρόνως τα μαθήματα του μουσ/δασκάλου Ιωάννη Κοντόπουλου. Κατόπιν έψαλλε στο Αγρίνιο και τέλος στην Αθήνα, όπου συνεργάστηκε με τους Αντώνιο και Γεώργιο Σύρκα στην οργάνωση των Χορωδιών τους. Παράλληλα, δίδαξε πλήθος μαθητών, μεταξύ των οποίων και τον Μ. Χατζημάρκο.
από το "Λεξικό της Ελληνικής Μουσικής"
του Τ. Καλογερόπουλου
Τι έχει γράψει ο Κατσιφής στο βιβλίο τουΤο τραγούδι του Β. Κατσιφή "Η προσευχή" αναφέρει "...τον σεβάσμιο τον γέρο Πάντα κανονάρχη". Γνωρίζει κάποιος σε ποιόν αναφέρεται; Ευχαριστώ.
Τι έχει γράψει ο Κατσιφής στο βιβλίο του
...
τότε κανονάρχο θέλει κάποιον οποιοδήποτε ηλικιωμένο, ο οποίως να ήταν παλαιά κανονάρχος του Ιακωβου, και να παρέμεινε με το τίτλο αυτό μέχρι τα γεράματα.
1.
5. Ἴσως λάβω περισσότερες πληροφορίες ἀπό τόν Ἱ. Ν. Εὐαγγελιστρίας Χαροκόπου.