Greekψαλτης
Ψαλῶ τῶ Θεῶ μου, ἕως ὑπάρχω.
Διαφωνώ βέβαια με το ύφος του και τους πολλούς λαρυγγισμούς, τα περίεργα γυρίσματα και τις υπερβολικές κορώνες που κάνει διότι θαυμάζω το πατριαρχικό ύφος όπως το διατήρησαν και το μετέδωσαν οι 'Αρχοντες Ιάκωβος Ναυπλιώτης, Κων/νος Πρίγγος,κ.λ.π!!!
Οπωσδηποτε ο καθενας μας εχει το προσωπικο του γουστο και ειναι απολυτως σεβαστο! Απλως θα ηθελα να επισημανω καποια πραγματα με αφορμη και τη συζητηση που ειχα προ ημερων με γνωστο μου ο οποιος ζει αρκετα χρονια στην Β.Ευρωπη και δουλευει ως μουσικος, τενορος συγκεκριμενα με γνωσεις και στη Β.Μουσικη. Ο Πριγγος συγκεκριμενα τον οποιον πολλοι επικαλουνται μπορει να μην εκανε ''τρελες'' θεσεις ή να τις τραβουσε κανοντας περιεργες -για καποιους- κορωνες, ομως επειδη ειχε ΦΩΝΑΡΑ τα μαθηματα που ελεγε τα επιανε 2 και 3 φωνες πιο πανω, με αποτελεσμα να χανεται στον ουρανο! Θελω να πω με αυτο πως Πατριαρχικο υφος δεν σημαινει απαραιτητα μια υποτονικη μελωδια και ακουσμα:wink: Κατι το οποιο μου επεσημανε και το ατομο που προανεφερα καθως ειχε εμπειρια απο γνωστη χορωδια της Ελλαδας η οποια κανει και περιοδειες στο εξωτερικο (ονοματα δεν λεω, προσωπικοτητες δεν θιγω), η οποια εψαλλε σε χαμηλους τονους ενω θα μπορουσε και πιο ψηλα, εκμεταλλευομενοι τη δυναμη που εχει το συνολο μιας χορωδιας, προκαλωντας υπνηλια με το υποτονικο και ''αδιαφορο'' ακουσμα
Και θα κλεισω με μια ωραια φραση που μου ειπε: ''Τους ηχους (εννοει τα ψαλλομενα στους διαφορους ηχους) εφοσον μπορουμε πρεπει να τους ανεβαζουμε στον ουρανο, κοντα στο Θεο''.
Τυχαιο αραγε που το αυτο επρατταν ακομη και οι Πατριαρχικοι, οι εχοντες βεβαια το αναλογο φωνητικο χαρισμα? Δεν νομιζω...:wink: