Σε ηχητικό το έχομε?Ανοιξανταρια Θεοδωρου Φωκαεως ηχος πλ δ
Μετά από αίτημα κάποιων μελών της κοινότητας, επισυνάπτω τα εν λόγω ανοιξαντάρια από τον Μελωδό, με κατάλληλη σελιδοποίηση για ευκολότερη χρήση στο αναλόγιο.
Ως πρότυπο αντιγραφής, χρησιμοποίησα τον 1ο τόμο της συλλογής του Πρωγάκη.
Η συλλογή του Πρωγάκη που χρησιμοποίησα, είναι από τις εκδόσεις Πολυχρονάκη και η επιμέλεια είναι του Δημ. Νεραντζή. Δεν γνωρίζω ποια έκδοση είναι "γνησιότερη" αν πάρουμε υπόψη μας ότι και ο ίδιος ο Φωκαέας καταγραφή (σε σημείο αντιγραφής) έκανε, όπως έχει γραφτεί και εδώ.
Μετά από παρότρυνση του κ. Καλπακίδη, παραθέτω μία επεξεργασία, χωρίς την αναγραφή του "Αλληλούϊα" ως εφύμνιο κάθε στίχου.
Μία σημείωση επ' αυτού: Δεν γνωρίζω αν και κατά πόσο στέκει τυπικά η μη αναφορά του "Αλληλούϊα" και δεν έχω ψάξει στο forum εάν το έχουν συζητήσει κάποια στιγμή οι masters. Η μαρτυρία που έχω εγώ, είναι από το συλλειτουργικό της Σιμωνόπετρας, όπου περιλαμβάνει ξεκάθαρα και το Αλληλούϊα στο εφύμνιο, όπως αναγράφεται στα μουσικά κείμενα.
View attachment 15064
Τι ίδιο ισχύει και στο νέο εγκόλπιο της Αποστολικής Διακονίας (νομίζω, δεν το έχω προσέξει για να είμαι ειλικρινής...);;;
Σε ηχητικό το έχομε?
Οι σελίδες με τα ανοιξαντάρια από τη Μουσική Μέλισσα. Πρέπει να είναι από την ιστοσελίδα του κ. Μιχαλάκη....
Μπορεί κάποιος που έχει το βιβλίο, να ξανασκανάρει τη σελίδα 3, που δε διακρίνονται όλοι οι χαρακτήρες;
Δεν νομίζω ότι η «Μουσικὴ Μέλισσα» έχει ανέβει πουθενά στο διαδίκτυο. Μήπως γνωρίζει κανείς κάτι σχετικό;
Δεν έχω το βιβλίο, αλλά δουλεύω καλά το Photoshop, οπότε μετά την επεξεργασία ανεβάζω όλες τις σελίδες μια-μια, σε ένα pdf αρχείο
Βέβαια για πολλά δε συμφέρει είναι χρονοβόρα η διαδικασία...:wink:
Χάρης
Μανουήλ δομέστικος;75304 said:Υπάρχει εδώ το αναστασιματάριον (1ος τόμος). Το βρήκα στον κατάλογο βιβλίων βυζαντινής μουσικής που συνέθεσε ο πανοσιολογιώτατος π. Εφραίμ.
Μανουήλ δομέστικος;75307 said:Υ.Γ: Στην 4η σελίδα, στην 4η μουσική γραμμή, θέλει άλλη μία απόστροφο, στο ο του δόξα, όπως υποδεικνύει και ο εκδότης (ΔΙΟΡΔΩΣΙΣ ΤΩΝ ΤΥΠΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΠΑΡΟΡΑΜΑΤΩΝ). Αν μπορείτε να το προσθέσετε με Adobe Photoshop θα ήταν ευχής έργον.