Επισυνάπτω σε pdf τον α΄ήχο του Σαββάτου εσπέρας.Ψάχνω τα βιβλία αυτά σε ηλεκτρονική μορφή καθώς είναι η μόνη που εξυπηρετεί για κάποιο έργο που μου ανατέθηκε... τα έχει κανείς σε PDF???
ευχαριστώ!!!
Με το πρόγραμμα Μελωδός.Ευχαριστούμε κ. Κιαμηλίδη!! Πρόκειται για την αρχή του αναστασιματαρίου της Ζωής (α' ήχος εσπερινός) καλαίσθητα γραμμένο στον υπολογιστή.
Ρε παιδιά, αν αυτά τα γράφουν περισσότεροι, να υπάρξει μια συνεννόηση ώστε να γράφει ο ένας π.χ. α' ήχο, ο άλλος β', ο άλλος γ' κ.ο.κ., ωσότου ολοκληρωθεί ολόκληρο το Αναστασιματάριο της Ζωής. Οπότε αν κάνει κάποιος παρόμοια εργασία, ας γράψει εδώ τι κάνει, για να μην κάνουμε όλοι τα ίδια κι έτσι ολοκληρωθεί πιο γρήγορα. Αν επιτρέπεται κ. Κιαμηλίδη, με ποιο πρόγραμμα είναι φτιαγμένο;
Ωραία, κατάλαβα τώρα, έχει ξαναγραφεί. Το θέμα είναι όμως να υπάρχει ελεύθερο το υλικό αυτό και να είναι διαθέσιμο σε όλους και όχι μόνο στους χρήστες/αγοραστές συγκεκριμένου προγράμματος.
Εγώ δε μιλάω μόνο για τον Α' ήχο, αλλά για ΟΛΟΚΛΗΡΟ το αναστασιματάριο της "Ζωής". Αυτό άλλωστε ζητήθηκε αρχικά από τον Ιωάννη.Βασίλης Κιαμηλίδης;26862 said:Νικόλαε!!!!!
Το αρχείο που είναι στο υπ' αριθμ. 2 μήνυμα είναι διαθέσιμο σε όλους και όχι μόνο στους χρήστες /αγοραστές γνωστού προγράμματος ''Μελωδός''.
Αγαπητέ Νικόλαε, .Επί τη ευκαιρία, θεωρώ ότι είναι απαράδεκτο τη σήμερον ημέρα να μην υπάρχουν σε ηλεκτρονική μορφή τα μουσικά βιβλία των οποίων τα δικαιώματα έχουν λήξει (προσωπικά, και γι' αυτά που δεν έχουν λήξει δε με χαλάει!). Εννοώ να υπάρχουν όχι μόνο σε μορφή pdf, αλλά και σε αρχείο κειμένου που θα μπορεί να επεξεργαστεί. Για το λόγο αυτό, θεωρώ πολύ καλή την ιδέα του συναδέλφου Χρήστου Τσακίρογλου να μαζευτούμε εθελοντές και να γράφουμε αυτά τα κλασσικά βιβλία. Δόξα τω Θεώ, υπάρχουν πλέον δωρεάν προγράμματα με τα οποία μπορεί να κανείς να γράφει σε επαγγελματική ποιότητα και με μεγάλη ταχύτητα, με πιο γνωστά το Byzantina των Σουλδάτου-π. Εφραίμ και το νέο Virtualpsaltica του Μανώλη Μανουσιάκη. Προτείνω λοιπόν, όποιος έχει διάθεση και χρόνο, να δημοσιεύει σ' αυτό το topic το Αναστασιματάριο της Ζωής. Προτού το κάνει, καλό θα είναι να γνωστοποιεί ότι αναλαμβάνει π.χ. τον Α΄ήχο, ώστε να μην κάνει κι άλλος το ίδιο (όπως γίνεται με τα απομνημονεύματα του Βουδούρη). Τα πιο "γρήγορα πιστόλια", όπως έχω καταλάβει, είναι οι συνάδελφοι Τσακίρογλου και Μαμάης, οι οποίοι όμως δακτυλογραφούν και άλλα σπουδαία πράγματα. Εγώ πάντως έχω πρόθεση ν' ασχοληθώ.
Ευχαριστούμε θερμότατα! Όντως, πρόκειται για πολύ πιο καθαρογραμμένη "έκδοση" που διαβάζεται πολύ πιο εύκολα στο αναλόγιον από την ίδια έκδοση της ΖΩΗΣ.
Έρριξα μια ματιά στον ήχο τον βαρύ, και συγκεκριμένα στα Απολυτίκια και μόνο. ΓΙΑΤΙ υπάρχουν τόσες πολλές υφέσεις και διέσεις; Αυτές ΔΕΝ είναι στο πρωτότυπο. Κατά την ταπεινή μου γνώμη, το "προϊόν" που έβγαλε ο Μελωδός σε αυτή την περίπτωση (ιδίως επειδή λέμε ότι έγινε καταγραφή / αντιγραφή της εκδόσεως της ΖΩΗΣ). Πρόκειται για σημειώσεις "έλξεων", οι οποίες ΔΕΝ πρέπει να γράφονται στο κείμενο.
Εκτός απ' αυτό, χίλια ευχαριστώ στον κ. Σάββα για την προσφορά του στο φόρουμ και στον Βασίλη που το μοίρασε μαζί μας. Να είστε καλά, παιδιά!
Ευχαριστώ.
Απόστολος