Μήπως έχει κάνεις τίποτα για τον σημερινό εσπερινό και τον αυριανό όρθρο της Αποτομής της Τιμίας Κάρας του Αγ. Ιωάννου σε μουσικά. Κάτι απο Φορτωμά , Σύρκα ,Παπαγιάννη....... όχι απο τα κλασικά που υπαρχουν στο ιντερνετ όπως Πέτρου ,Πρίγγου κτλ.
Ευχαριστώ
Έτσι και το μάθει μια ψυχή, αλλοίμονό μου!
Ρε ... μπάρμπα, στη μία η ώρα το θυμήθηκες;
Αστειεύομαι! Αν τα ψάλλεις, με γειά σου με χαρά σου, και χαλάλι η ώρα για τα σκαναρίσματα και τα ... τοιαύτα.
Αύριο αποσύρονται! Όποιος προλάβει λοιπόν!
Εύγε, Κε Γιάννου!
Και εγώ, με την σειρά μου, επισυνάπτω σκανάρισμα του ιδίου Δοξαστικού από χειρόγραφο του Άρχοντος, το οποίο ο Κος Γιάννου αντέγραψε ακριβώς.
Επίσης, σας δίνω και το "Πάλιν Ηρωδιάς" σε χειρόγραφο του Δασκάλου. (Κε Γιάννου... αυτό το έχετε καθαρογράψει
Τα καϋμένα χειρόγραφα του Στανίτσα, από τις φωτοτυπίες και τις παρα-φωτοτυπίες, βρίσκονται τα πιο πολλά σε αθλία κατάσταση. Ίσως θα έπρεπε να έκανα κάποιο "καθάρισμα" με μελάνι, αλλά έκανα την σάρωση όπως τα έχω. Οπότε, μάλλον του Κου Γιάννου η γραφή είναι καλύτερη για το αναλόγιο επειδή διαβάζεται πιο εύκολα!
Απόστολος
Αποστόλη αδερφέ μου (που λέει κι ο Καλδάρας στο γνωστό άσμα ),
Δεν είδες φαίνεται όλο το συνημμένο, που μετά το εσπέριον Δόξα, έχει και των αίνων...
Αν το έχει κάποιος παρακαλώ να το ανεβάσει
ευχαριστώ εκ των προτέρων
Επ' ευκαιρία της μεθαυριανής εορτής της συλλήψεως του Προδρόμου, ανεβάζω το «δοξαστικό εσπερινού εις την αποτομήν της κεφαλής του τιμίου ενδόξου προφήτου προδρόμου και βαπτιστού Ιωάννου». «Οκτώηχον» και «δίχορον» μελοποιηθέν υπό Δανιήλ Δανιηλίδου του κατουνακιώτου. Το οποίο αναφέρθηκε εδώ και ξανασυζητήθηκε εδώ.[Σημ. συντ.] Ένα νέο ξεχωριστό θέμα δημιουργήθηκε στην ίδια υποενότητα με τίτλο "Οκτάηχο ιδιόμελο της λιτής του Προδρόμου «Σήμερον η ανοσιουργότροπος»" και με ανακατεύθυνση μεταφέρθηκε στα "Ερμηνευτικά-Ιστορικά Υμνολογίας". Αντιγράφηκε δε ένα μήνυμα του Χάρη σε παλαιό υπάρχον θέμα: "Σήμερον η ανοσιουργότροπος" και "Της μετανοίας ο κήρυξ" Χουρμούζιος (ΜΠΤ 709).