Σημειώσεις θεωρίας του Ελευθερίου Γεωργιάδη

ybulbu

Μπουλμπουτζής Ιωάννης
Ανέβηκαν στο forum του Συλλόγου Ιεροψαλτών Χαλκιδικής δύο φυλλάδια σημειώσεων θεωρίας του τ. Άρχοντος Λαμπαδαρίου της Μ.τ.Χ.Ε. κ. Ελευθερίου Γεωργιάδη. Το πρώτο, ολιγοσέλιδο, ανέβηκε πριν 2 μήνες εδώ με κάποια εν μέρει ανέκδοτα περιεχόμενα μέλη στο τέλος και το δεύτερο, πλήρες, ανέβηκε χθές εδώ. Πάντως, την πρώτη μέρα που κάναμε μάθημα με το δάσκαλο, μου έδωσε να βγάλω αντίγραφα το δεύτερο φυλλάδιο. Το έχω κατά τι καθαρότερο και με προσθήκες τον πίνακα των περιεχομένων και κάποιες ασκήσεις στο τέλος που, επειδή δεν ήμουν αρχάριος, δεν τις κάναμε. Ίσως το ανεβάσω κάποια στιγμή, αφού το επεξεργαστώ και λίγο για να το καθαρίσω τελείως.
 
Last edited:

Dimitri

Δημήτρης Κουμπαρούλης, Administrator
Staff member
Αυτές οι σημειώσεις ήταν η πρώτη θεωρία που μας έδωσε ο δάσκαλός μας όταν μαθαίναμε. Ευχής έργον θα ήταν να τις ανεβάσεις Γιάννη και μπράβο και στο σύλλογο Χαλκιδικής.
 

Βασίλης Κιαμηλίδης

Βασίλης Κιαμηλίδης
Αυτές οι σημειώσεις ήταν η πρώτη θεωρία που μας έδωσε ο δάσκαλός μας όταν μαθαίναμε. Ευχής έργον θα ήταν να τις ανεβάσεις Γιάννη και μπράβο και στο σύλλογο Χαλκιδικής.
Το επισυνάπτω, τονίζοντας και πάλιν πως προέρχεται από το σάϊτ του συλλόγου Ιεροψαλτών Χαλκιδικής, τους οποίους και ευχαριστώ θερμότατα για τα πάμπολλα και εξαίρετα Μουσικά των Δώρα, στα οποία βρήκα αυτά που αναζητούσα εδώ και πολύ καιρό.
 

Attachments

  • Ε.Π.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ. Παραδόσεις μαθημάτων στους αρχάριους μαθητές τησ Σχολής του Συλλόγου Ιεροψαλτων Ν.pdf
    1.3 MB · Views: 439

ybulbu

Μπουλμπουτζής Ιωάννης
Τα άργησα πολύ, το ξέρω. Έχω πολύ καιρό που το έχω έτοιμο, όμως ξεχάστηκα... Είχα ενδοιασμούς για την ανάρτηση, όμως αφού ανέβηκε μια φορά, ας ανεβεί και σε πληρέστερη και καθαρότερη μορφή. Ολόκληρο το φυλλάδιο που μου έδωσε ο δάσκαλος σαν θεωρητικό του είναι στο αρχείο:
El Georgiadis - Theoritikon.pdf

Παρακάτω επισυνάπτω και τις τρεις σελίδες πινάκων που έχει η μορφή που ανέβασαν οι χαλικδικιώτες και λείπουν από το δικό μου βιβλίο. Δεν τις περιέλαβα στο παραπάνω.
View attachment Πρόσθετοι πίνακες από παλαιότερη μορφή.pdf

Να σας πω πως, λόγω κακής φωτοτυπίας, δυο σελίδες δικές μου είχαν αλλοιωμένα τα γράμματα, κομμένα δηλαδή, και τις αντικατέστησα με αυτές από το σύλλογο της Χαλκιδικής. Όλα, βέβαια, υπέστησαν βάναυσο καθάρισμα. Στις μελωδικές ασκήσεις, επειδή εκεί έπεφταν οι τρύπες του σπιράλ μου, αντικατέστησα κάποιους χαρακτήρες με όμοιους απ' το κείμενο.
Στη σελίδα 60 του pdf (σελ. 55 του κειμένου του θεωρητικού) εικάζω πως πλεονάζει μια απόστροφος στην αρχή της δεύτερης μουσικής γραμμής.
Το εξώφυλλο είναι δική μου δημιουργία, στο στυλ των λοιπών βιβλίων του άρχοντα, με το σκίτσο σαρωμένο απ' το Τριώδιό του.
 
Top