Analogion & Isokratis

Για προσωπική χρήση φαντάζομαι είναι ελεύθερο και δωρεάν το Τυπικό.
Για εμπορική χρήση μέσα σε ένα πρόγραμμα ipad ή android έχω πολλές επιφυλάξεις.

Υ.Γ. Το να γίνεται αντιγραφή από το site σας εν είδη διαφημίσεως κουράζει. Υπάρχει μεγάλη πλειοψηφία - ευτυχώς - ιεροψαλτών που αντιστέκεται στην είσοδο οργάνων στην λατρεία. Για μένα προσωπικά είναι απαράδεκτη η χρήση μέσα στους ναούς. Όχι για την εφεύρεση και την τεχνολογία...


και πάλι σας έχω εξηγήσει κ. Καλπακίδη και πάλι επιμένετε σε κάτι που δεν ευσταθεί. σας είπα λοιπόν, σας το λέω και πάλι ότι το τυπικό δεν είναι ενσωματωμένο μέσα στην εφαρμογή. απλώς όποιος θέλει το κατεβάζει δωρεάν στον υπολογιστή του και στην συνέχεια το ενσωματώνει μέσα στο πρόγραμμα αν θέλει. εξάλλου το τυπικό δεν θα ήταν σκόπιμο να το εντάξουμε μέσα στα αρχεία του προγράμματος γιατί ξέρετε πολύ καλά ότι κάθε χρόνο αλλάζει...

καλό ΙΕ ΑΥΓΟΥΣΤΟ.
 

dkalpakidis

Dimitrios Kalpakidis
και πάλι σας έχω εξηγήσει κ. Καλπακίδη και πάλι επιμένετε σε κάτι που δεν ευσταθεί.
Στοιχειώδης ευγένεια από μέρους σας είναι να απευθύνεστε στα άτομα που σας απαντούν. Απαντήσατε στον Απόστολο Καλπακίδη -κι όχι σε εμένα- ως εξής:
Το να είχαμε προφορτώσει την εφαρμογή με άπειρα αρχεία pdf, αυτό θα την βάρυνε πάρα πολύ. Κάτι τέτοιο εκ των πραγμάτων δεν ήταν εφικτό, διότι πολύ απλά δεν θα την ενέκρινε η apple.
... ... ...
Το δε τυπικό το κατέβασα ελεύθερα και δωρεάν δε θυμάμαι όμως από που.
Εννοώντας - τουλάχιστον εγώ έτσι το εξέλαβα - ότι εμπεριέχεται το Τυπικό και μάλιστα αυτούσια τα ΔΙΠΤΥΧΑ 2013. Άλλο στοιχειώδες, είναι η αναφορά από που κατεβάζουμε ότι κατεβάζουμε, έστω και δωρεάν, έστω και σε ένα "διαφημιστικό" μας. Τους "διαφημιστές" -επαινετές σας, ξέρετε να τους αναφέρετε συχνά πυκνά στο Ψ. Κάντε το ίδιο και για τα υπόλοιπα. Το Ψ. δεν είναι μόνο για τις προσωπικές φιλοδοξίες για την πώληση του isokrati.
 
Last edited:

Akis Liliopoulos

Βυζαντινή Μουσική
Αγαπητέ κ. Μπακόπουλε,
σας συγχαίρω θερμώς για την προσπάθεια που καταβάλλεται για την τελειοποίηση του ψηφιακού ισοκράτη. Ο ψηφιακός ισοκράτης βοηθάει όχι μόνο τους νέους σπουδαστές αλλά και τους έμπειρους και πεπειραμένους. Ο ήχος που παράγει ο δικός σας ισοκράτης είναι φυσικός, είναι από ανθρώπινες φωνές, και δημιουργεί μια ιδιαίτερη κατάνυξη στην Θεία μας Λατρεία. Τον έχω δοκιμάσει ουκ ολίγες φορές, όχι μόνο εις τον Ναό μου, αλλά και εις άλλους Ναούς της επαρχίας που δυστυχώς εκλείπουν οι ψάλτες και οι ισοκράτες.
Πρέπει δε να σας πω ότι τον χρησιμοποιώ (χαμηλόφωνα) και στην σχολή που διδάσκω και διαπιστώνω ότι δίνει θάρρος και δύναμη στους σπουδαστές.
Οι πολυμελείς χορωδίες δεν τον έχουν ανάγκη διότι έχουν τους ισοκράτες τους.
Όταν και εμείς συμφωνούμε και μαζευόμαστε όλοι μαζί δεν τον χρειαζόμαστε. Όμως όταν είμαι μόνος μου αποτελεί ένα «τέλειο υποκατάστατο» σεμνού ίσου, διακριτικό, εύηχο καθ’ ότι από φυσικές φωνές, που πραγματικά συντελεί στην κατάνυξη της λατρείας και της μυσταγωγίας.
Να είστε πάντα καλά και Σας εύχομαι όπως συνεχίσετε τον αγώνα σας για την παραγωγή και τελειοποίηση του ψηφιακού ισοκράτη. Είμαι σίγουρος ότι όποιος αγαπητός συνάδελφος τον χρησιμοποιήσει μία και μόνο φορά, δεν θα θέλει κατόπιν να τον αποχωρηστεί. χαίρετε!
 

Kostas Georgiou

Νέο μέλος
21. Συνάδελφοι σας χαιρετώ. Ονομάζομαι Κώστας Γεωργίου και είμαι πρωτοψάλτης στο χωριό Βάτος της Κέρκυρας. Έχω πάρει τον ψηφιακό ισοκράτη και έχω μείνει απόλυτα ικανοποιημένος από την βοήθεια που μου προσφέρει, τόσο πάνω στο ψαλτήρι, όσο και στο studio όπου ηχογραφώ. Είναι καταπληκτικό το μικρό μέγεθός του, η ποιότητα των φωνών και ο απλός χειρισμός του. Με την εμπειρία που έχω σαν μουσικός τον προτείνω σε όλους. ΚΩΣΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ - Καθηγητής μουσικής σε μουσικό σχολείο, διπλωματούχος πιανίστας, ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ – ΚΕΡΚΥΡΑ
 
Πολύ εύχρηστο και χρήσιμο εργαλείο αποδεικνύεται για τον ψάλτη ο ψηφιακός ισοκράτης. Μετά από σχεδόν ένα χρόνο χρήσης του η αξία του παραμένει μεγάλη για την τιμή του. Δεν μπορείς να περιγράψεις με λόγια την αξία του συγκεκριμένου λογισμικού παρά μόνο να το λειτουργήσεις μόνος σου για να καταλάβεις για τι πράγμα μιλάω. Εγώ προσωπικά απολαμβάνω την χρήση του και αυτό πιστεύω είναι αρκετό.
 

dimitris

Παλαιό Μέλος
Γιά πρῶτες φωνές παίζει τίποτα;
Γιατί ἐδῶ στήν ἐπαρχία ἐκτός ἀπό ἔλλειψη ἰσοκρατῶν ἔχουμε καί ἔλλειψη ψαλτῶν.
 

Μανώλης Παπαδάκης

Πρωτοψάλτης Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Εξω Μουλιανών
Εγώ θα θελα να ρωτήσω με ποιο τρόπο συνδέεται σ'ενα μόνιτορ. Υπάρχει USB να βγαίνει σε καρφί ή τέλος πάντων στο βύσμα για να συνδεθεί στην κονσόλα;
 

Lambros

Νέο μέλος
Αγαπητοί συνάδελφοι, Έχω προμηθευτεί τον ισοκράτη του κ. Μπακόπουλου εδώ και 11 μήνες. Έχω μείνει απόλυτα ικανοποιημένος με τον ήχο που αναπαράγει καθώς και την ευκολία στην χρήση του. Θεωρώ πως είναι απαραίτητο εργαλείο για κάθε ψάλτη. Τον χρησιμοποιώ είτε στα μαθήματα Β. Μ. που κάνω, είτε σε πρόβες χορωδίας. Το προτείνω ανεπιφύλακτα σε όλους τους συναδέλφους. Να είσαι καλά συνάδελφε και ο Θεός να σε στηρίζει πάντοτε. Με εκτίμηση: ΛΑΜΠΡΟΣ ΒΛΑΧΑΝΤΩΝΗΣ - ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
 

EIRYK EMNOSHELE

Qu'est-ce que je ferais sans toi?
Εγώ θα θελα να ρωτήσω με ποιο τρόπο συνδέεται σ'ενα μόνιτορ. Υπάρχει USB να βγαίνει σε καρφί ή τέλος πάντων στο βύσμα για να συνδεθεί στην κονσόλα;

Όταν λες μόνιτορ και κονσόλα εννοείς το ίδιο πράγμα; Αν εννοείς πως μπορούμε να ακούμε τον ήχο από εξωτερικά ηχεία είτε φορητά είτε σταθερά τότε η σύνδεση γίνεται ενσύρματα και ασύρματα. Από την έξοδο των ηχείων με το μικρό βύσμα (μικρό καρφί) 3.5mm καταλήγει στον ενισχυτή της εκκλησίας με μεγάλο βύσμα (μεγάλο καρφί) 6.3mm. Ή το πιο εύκολο που το βρίσκεις παντού, αγοράζεις ένα καλώδιο που έχει στις δύο άκρες του 3.5mm και μετά στο τέλος της μίας τοποθετείς ένα αντάπτορα που μετατρέπει το 3.5. σε 6.3.

Δες και τα βίντεο αυτά:
http://www.youtube.com/watch?v=JoA2Y6M3epI
και
www.youtube.com/watch?v=fU-Qlm_f0Ns

Αλλά και ασύρματα όπως δείχνουν εδώ: http://www.youtube.com/watch?v=MjF-amsRRUU για φορητά ηχεία.
 

Attachments

  • adaptorasapo3.5se6.3.jpg
    adaptorasapo3.5se6.3.jpg
    3.6 KB · Views: 245
  • specs_buttons.jpg
    specs_buttons.jpg
    24.9 KB · Views: 17

Στέφανος

Στέφανος Συμεωνίδης
Αγαπητέ Γιάννη χαίρε,

Ήθελα να σου ευχηθώ ο Θεός να έχει καλά εσένα και την οικογένειά σου, και να σε αξιώνει να κάνεις όμορφα και χρήσιμα πράγματα ώστε να βοηθάς τον ιεροψαλτικό μας κόσμο.
Αν και άργησα ομολογουμένως να γράψω, όπως σου είχα πει τηλεφωνικώς, τις εντυπώσεις μου για τον Ψηφιακό Ισοκράτη, έφτασε πλέον η ώρα να σου πω και εγώ δυο λόγια για την πολύ ωραία προσπάθειά σου.
Έπειτα από χρήση σχεδόν δύο μηνών του Ψηφιακού Ισοκράτου, θέλω να σε συγχαρώ από τα βάθη της καρδιάς μου διότι έλυσες το πρόβλημα πολλών ιεροψαλτών οι οποίοι, για πολλούς και διαφόρους λόγους, δεν ήταν δυνατό να έχουν συνεχώς καλό ισοκράτημα να τους συνοδεύει στο ψάλσιμό τους.
Ο ψηφιακός ισοκράτης (ειδικά όταν ακούγεται σε καλό ηχείο και όχι του τηλεφώνου) έχει πάρα πολύ καλό άκουσμα, και δεν θυμίζει σε τίποτα συνθετική μουσική.
Βοηθάει αφάνταστα πολύ τον ψάλτη, ομορφαίνει και ξεκουράζει το ψάλσιμο ενώ ταυτόχρονα βοηθάει στο να μάθουν οι νέοι ενδιαφερόμενοι σωστό ισοκράτημα. Λέγοντας σωστό εννοώ, ακριβές, σταθερό και χωρίς διακυμάνσεις στην τονικότητα της φωνής που έχει ως αποτέλεσμα την συνεχή αυξομείωση των τόνων του ψάλτου σε κάθε μάθημα που υποχρεούται να ψάλλει.
Οφείλω να σου πω πως αρκετοί αναρωτήθηκαν, τί κάνει έτσι! (επόμενο ήταν αφού για πολλά χρόνια δεν άκουγαν ισοκράτημα). Το ύφος τους σε καμία περίπτωση δεν ήταν επικριτικό αλλά ήταν ενθουσιασμένοι με το άκουσμα. Μάλιστα κάποια ιερείς ακόμα, ρώτησαν πως, εάν αυτό που άκουσαν ήταν ισοκράτες, τότε πού ήταν;;;; Διότι δεν έβλεπαν κάτι!!! Βεβαίως σε άλλους ήσουν ήδη γνωστός και απλώς πλέκαμε το εγκώμιό σου.
Όταν λοιπόν τους εξήγησα για το πόνημά σου, θαύμασαν για την πρωτότυπη και σύγχρονη ιδέα αλλά και για την ποιότητα του ισοκρατήματος που είχε.
Σαφώς όλα αυτά τα καλά που διαπίστωνα κάθε φορά, και άλλα πολλά, τα έχεις ξανά ακούσει από πολλούς συναδέλφους ιεροψάλτες, δεν είναι δυνατό να τα καταγράψω διότι θα χρειαζόμουνα και πολύ χρόνο αλλά και θα σε "εκβίαζα" να κάνεις αγάπη και να τα διαβάσεις!!!
Εύχομαι να είναι πολλά τα έτη σου!! Άξιος!!!!!!
Με εκτίμηση,
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ
Ιεροψάλτης του Ιερού Ησυχαστηρίου Μεταμορφώσεως του Σωτήρος (Γέροντος Πορφυρίου) - Μήλεσι Αττικής.
 

Αντωνης Μιχελουδακης

παλαιόν στρουθίον μονάζον
Ο ψηφιακός ισοκράτης του κ.Μπακόπουλου, αποτελεί ένα άψογο ψηφιακό βοήθημα για κάθε αναλόγιο που δεν έχει την δυνατότητα φυσικού ισοκρατήματος.Γενικά ο ψηφιακός ισοκράτης, προσεγγίζει τον φυσικό ήχο τόσο με την τοποθέτηση των φωνών του, όσο και με τα πολύ σωστά διαστήματα που έχει.Σε εμένα είναι ένα πολύ χρήσιμο ψαλτικό εργαλείο τόσο στο αναλόγιο όσο και στις στουντιακές ηχογραφήσεις.Είμαι σίγουρος ότι και η τέταρτη αναβαθμισμένη έκδοση μας επιφυλλάσει ακόμα πιο ευχάριστες εκπλήξεις με το πιο εύχρηστο και αναβαθμισμένο πρόγραμμα που διαθέτει.Κύριε Μπακόπουλε να είστε πάντα καλά να ασχολείστε με την τεχνολογία της ψαλτικής ώστε να απολαμβάνουμε και μεις τους καρπούς της ενασχολησής σας.
Με τιμή
Αντώνης Μιχελουδάκης
πρωτοψάλτης Αγ.Γεωργίου Ρεθύμνου
 

dimitris

Παλαιό Μέλος
Ὅταν στό Πατριαρχεῖο δέν ὑπήρχαν ἰσοκράτες ὑπήρχαν ψάλτες.
Τότε στή δύση χρησιμοποιούσαν τό ὄργανο γιά νά πλουτίσουν τό ἄκουσμα.
Ἐδῶ, ἀνατολικά, τά ἀκούσματα ήσαν λιτότερα. Ἄν ὑπῆρχε ἰσοκτράτης ἄνθρωπός συμπροσευχόταν κι αὐτός.

Σήμερα ἔχουμε κάνει τήν ἐκκλησία μαγαζάκι τοῦ κάθε ψάλτη καί ἱερέως.
Σήμερα δίνουμε παράσταση.
Παλαιότερα ἐπροσεύχοντο μέ βοήθημα τήν τέχνη ἐπί τοῦ λόγου.
Παλαιότερα πρόσεχαν οἱ ψάλτες τά διαστήματα καί ἄλλες λεπτομέρειες.
Σήμερα χρησιμοποιοῦν τεχνικά μέσα γιά νά ἐπικαλύψουν τίς ἀτέλειες καί νά μή φύγουν άπ την βάση, κάτι πού παλιά ἦτο ἀκατανόητον γιά ψάλτη.

Σέ λίγο θά βγάλουν καί τσιπάκι γιά τό λαιμό ὥστε νά ἀκούγεται ἡ φωνή = 50 φωνές πρώτη καί άλλες τόσες ἰσοκράτημα.

Γιατί ὅλ αὐτά;
 

KTsepas

Κωνσταντίνος Ε. Τσέππας
Ματαιότης ματαιοτήτων...!!!
Τι τον θές τον ισοκράτη;;;
Ψάλλε σωστά, προσευχητικά, ταπεινά και μη χολοσκάς...!!!!!

ΥΓ Στην τελική αν είσαι μάγκας φτιάξε 2,3 ισοκράτες...!!! Βρές 2,3 παλληκάρια που εκκλησιάζονται στον ναό, κάνε τους μαθήματα και άρχισε να αξιοποιείς την μαγιά αυτή προς όφελος κοινό, και τελικά δικό σου.... Διότι θα αφήσεις και μαθητές σου...!!! Αλλά... ποιός ασχολείται με τέτοιες ιστορίες τώρα...!!!!
Εμ, ήθελές τα και παθές τα, λένε στο χωριό μου!!!
 
Last edited:

EIRYK EMNOSHELE

Qu'est-ce que je ferais sans toi?
Ματαιότης ματαιοτήτων...!!!
Τι τον θές τον ισοκράτη;;;
Ψάλλε σωστά, προσευχητικά, ταπεινά και μη χολοσκάς...!!!!!

ΥΓ Στην τελική αν είσαι μάγκας φτιάξε 2,3 ισοκράτες...!!! Βρές 2,3 παλληκάρια που εκκλησιάζονται στον ναό, κάνε τους μαθήματα και άρχισε να αξιοποιείς την μαγιά αυτή προς όφελος κοινό, και τελικά δικό σου.... Διότι θα αφήσεις και μαθητές σου...!!! Αλλά... ποιός ασχολείται με τέτοιες ιστορίες τώρα...!!!!
Εμ, ήθελές τα και παθές τα, λένε στο χωριό μου!!!


Δηλαδή όσοι έχουν ισοκράτη χολοσκάνε και δε ψάλλουν σωστά προσευχητικά και ταπεινά; Ότι αρκετές φορές η χρήση ψηφιακού - μηχανικού ισοκράτη συμβαδίζει με έναν μοντέρνο τρόπο ψαλσίματος είναι γεγονός. Όμως όχι να το προχωρώ και σε πνευματικά θέματα. Έτσι δεν είναι; Για τον εαυτό μου έστω και ας μη το πιστεύω, μπορώ να πω ότι δε ψάλλω ταπεινά. Ναι έχω εγωισμό στο ψάλσιμό μου και δε βοηθώ τους πιστούς να προσευχηθούν. Για τους άλλους όμως; Πως μπορώ να πω ότι δεν ψάλλουν ταπεινά όσοι χρησιμοποιούν τον ψηφιακό ισοκράτη και μάλιστα σε ένα θέμα που υπάρχει κάποιος που έχει κοπιάσει αρκετά για τη δημιουργία ψηφιακού ισοκράτη; Που ξέρω τι αισθάνεται μέσα του ο κάθε ψάλτης; Και ακόμα αν η σύγκριση αυτή γίνεται με βάση το δικό μου ψάλσιμο τότε ουσιαστικά αυτό που λέω είναι πως εγώ είμαι ο σωστός ενώ ο άλλος λάθος. Οπότε όσο και σεμνά και χαμηλόφωνα να ψάλλω και χωρίς μικρόφωνα και χωρίς ψηφιακούς ισοκράτες είναι δώρον άδωρον.
Χίλιες φορές να έχω ψηφιακό ισοκράτη και να ευχαριστώ το δημιουργό του και να χαίρομαι που ψάλλω, παρά από τη μια να μην έχω ισοκράτη αλλά να έχω άσχημους και υποτιμητικούς λογισμούς για όσους τον χρησιμοποιούν. Έτσι δεν είναι;
Ακόμα μας λες πως είναι σχετικά εύκολο να βρεις ισοκράτες και ακόμα πως δεν υπάρχει ενδιαφέρον και όρεξη από τη μεριά των ιεροψαλτών. Πάλι και εδώ δηλαδή φταίνε οι άλλοι οι κακοί, οι τεμπέληδες και οι χωρίς όρεξη ψάλτες που βολεύονται με τον ψηφιακό ισοκράτη. Αυτά δηλαδή γράφουν τα λειτουργικά κείμενα; Να μιλώ στη θεωρία για ματαιότητες και να επιρρίπτω τις ευθύνες στους άλλους αφήνοντας να εννοηθεί πως εγώ δεν είμαι έτσι και εγώ δεν έχω ξεπέσει και την ξέρω τη λύση στα προβλήματα αυτά αλλά τώρα τι λέμε αφού δεν ενδιαφέρεται κανείς για να πράξει το σωστό!
 
ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΙΕΡΟΨΑΛΤΕΣ

!!!!!!!! ΠΡΟΣΟΧΗ !!!!!!!!

Επειδή παρουσιάστηκε πρόβλημα δυσλειτουργίας στις εφαρμογές: DIGITAL ISOKRATIS + ANALOGION & ISOKRATIS κατά την αναβάθμιση των συσκευών IPOD, IPHONE, IPAD, IPAD mini από ios 6, σε ios 7, μην επιχειρήσετε σε καμία περίπτωση να αναβαθμίσετε τις παραπάνω συσκευές σας από ios 6, σε ios 7.
Επαναλαμβάνουμε μην επιχειρήσετε σε καμία περίπτωση να αναβαθμίσετε τις συσκευές σας: ipod, iphone , ipad, ipad mini από ios 6, σε ios 7. Όταν το πρόβλημα επιλυθεί οριστικά, απλώς θα αποσυρθεί και η παραπάνω ενημέρωση η οποία βρίσκεται ανηρτημένη στην ιστοσελίδα: www.isokratis.com. Έως τότε υπομονή και προσοχή στις αναβαθμίσεις.
Να ξέρετε φυσικά πως σε καμία περίπτωση δεν ευθύνεται η εφαρμογή μας, αλλά οι ενημερώσεις που θα πρέπει να κάνουν οι προγραμματιστές της apple, προκειμένου να τρέχει κανονικότατα η εφαρμογή: DIGITAL ISOKRATIS + ANALOGION & ISOKRATIS και στο ios 7. Αυτό λογικά θα επιτευχθεί κάποια στιγμή, με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο. Έως τότε όμως, μείνετε σταθερά στο ios 6, προς αποφυγή δική σας ταλαιπωρίας.
 
Last edited:
και πάλι σας έχω εξηγήσει κ. Καλπακίδη και πάλι επιμένετε σε κάτι που δεν ευσταθεί. σας είπα λοιπόν, σας το λέω και πάλι ότι το τυπικό δεν είναι ενσωματωμένο μέσα στην εφαρμογή. απλώς όποιος θέλει το κατεβάζει δωρεάν στον υπολογιστή του και στην συνέχεια το ενσωματώνει μέσα στο πρόγραμμα αν θέλει. εξάλλου το τυπικό δεν θα ήταν σκόπιμο να το εντάξουμε μέσα στα αρχεία του προγράμματος γιατί ξέρετε πολύ καλά ότι κάθε χρόνο αλλάζει...

καλό ΙΕ ΑΥΓΟΥΣΤΟ.

Και εκτός αυτού δεν χρειάζεται και ισοκράτημα :rolleyes: (ενν. το τυπικό).:D
 

Γρηγόριος

Νέο μέλος
Ἡ συσκευὴ τοῦ Κου Μπακοπούλου εἶναι ὄντως ὅ,τι πιὸ ἐξελιγμένο στὸν τομέα τοῦ ἰσοκρατήματος, ποὺ μὲ τὶς κατάλληλες ἠχητικὲς ῥυθμίσεις ἀποδίδει ἕναν πραγματικὰ φυσικὸ καὶ καλαίσθητο ἦχο. Προφανῶς ἡ τιμὴ τοῦ εἶναι ἀσυναγώνιστη σὲ σχέσι μὲ μεγᾶλες συσκευές, ἀλλὰ καὶ ἡ δυνατότητα νὰ τὸν ἔχει κανεῖς πάντα μαζί του στὸ smartphone του εἶναι πολὺ ἐξυπηρετική. Τόσο κατὰ τὴν ὧρα τῆς λατρείας ὄσο καὶ στὴ διδασκαλία καὶ πρόβα, ἀλλὰ καὶ κατὰ τὴν ἠχογράφησι, ἔχει νὰ προσφέρει πολλά! Ἀκόμα καὶ γιὰ τὴν ἐκπαίδευσι νέων ἰσοκρατῶν (καθῶς οἱ καλοὶ καὶ ἀληθινοὶ ἰσοκρᾶτες εἶναι μετρημένοι), ἀλλὰ καὶ γιὰ νὰ μάθει ξανὰ τὸ αὐτὶ τοῦ κόσμου στὴν λογικὴ τοῦ δικοῦ μας ἰσοκρατήματος, τὴν οὐσία τῶν ἦχων μας καὶ νὰ ξεκολλήσει ἀπὸ τὶς δυτικὲς ἀρμονίες καὶ τὶς πολλὲς φωνές. Νὰ εἶναι καλὰ ὁ Κος Μπακόπουλος νὰ τὸν βελτιώνει συνεχῶς καὶ νὰ μὰς δίνει ἔτσι τὴ δυνατότητα νὰ ἀπολαμβάνουμε ἕνα τέτοιο χρήσιμο ἐργαλεῖο.

Δὲν ὑπάρχει καλύτερο πράγμα ἀπὸ τὴ χορωδία· ἀπὸ τὴ συμμετοχὴ νέων ἀνθρώπων καὶ τὴ μαθητεῖα τους στὴ μουσικὴ τῆς Ῥωμανίας· ἀλλὰ μέχρι νὰ προσελκύσει κανεῖς τοὺς ἀνθρώπους καὶ νὰ τοὺς μάθει, ἀλλὰ καὶ γιὰ νὰ τοὺς μάθει καὶ ἐνὼ τοὺς μαθαίνει, ἡ διακριτικὴ χρήσι ἰσοκρατη εἶναι βοηθητική, ἀρκεῖ νὰ μὴν στηριζόμαστε στὸν ἰσοκράτη καὶ ὄταν μποροῦμε νὰ ψάλλουμε κάτι ἀρμονικὰ μόνο οἱ χορωδοὶ νὰ μὴν τὸν ἀφἠνουμε νὰ παρεισφρύσει.

Θὰ γυρίσουμε κάποτε στὴν ἀγάπη -καὶ γνώσι- ὅλου τοὺ κόσμου γιὰ τὴν πατρῶα μας μουσική. Ἕως τότε καλὸ εἶναι ὡς βοήθημα ὁ ἰσοκράτης.
 
Προμηθεύτηκα και εγώ την εφαρμογή Ψηφιακός Ισοκράτης του κυρίου Μπακόπουλου. Ομολογώ ότι είμαι πολύ ικανοποιημένος από την απόδοσή της σε ότι αφορά την ορθότητα - καλαισθησία των ηχογραφημένων φωνών. Αυτό το αντιλαμβάνεται κανείς συνδέοντας το κινητό απλά με 2 καλά ηχεία. Στον χώρο της Εκκλησίας όπου οι καμπύλες επιφάνειες βοηθούν στην καλύτερη ακουστική και με το συνδυασμό μιας καλής μικροφωνικής εγκατάστασης έχεις πάντα δυνατή παρέα ισοκρατών στο αναλόγιό σου.
Από τα δυνατά σημεία της εφαρμογής κάτι που εξαλλου έχουν επισημάνει οι πάντες, είναι το μικρό μέγεθος, οι αυτόματες εναλλαγές στις τονικότητες χωρίς κενά και η ιδιαίτερα προσιτή τιμή..
Για όλα τα παραπάνω και για τις μελλοντικές αναβαθμίσεις που θα απογειώσουν την εν λόγω εφαρμογή αξίζουν συγχαρητήρια στον κ. Μπακόπουλο και τη ομάδα του..
 

dimitris

Παλαιό Μέλος
ΥΓ Στην τελική αν είσαι μάγκας φτιάξε 2,3 ισοκράτες...!!! Βρές 2,3 παλληκάρια που εκκλησιάζονται στον ναό, κάνε τους μαθήματα και άρχισε να αξιοποιείς την μαγιά αυτή προς όφελος κοινό, και τελικά δικό σου.... Διότι θα αφήσεις και μαθητές σου...!!! Αλλά... ποιός ασχολείται με τέτοιες ιστορίες τώρα...!!!!
Εμ, ήθελές τα και παθές τα, λένε στο χωριό μου!!!
Συμφωνῶ.
Πρό ἡμερῶν τοῦ Σταυροῦ ἀνέβηκα σέ ἕνα ἀναλόγιο χωρίς ἠλεκτρονικό ἰσοκράτη. Ἦλθε ἕνα παιδί τό ὁποῖο κάνει μιά χαρά ἰσοκράτημα ἀλλά σέ λίγο ἔφυγε προφανῶς περίλυπο γιατί ὁ Ναός μεγάλος καί τά 3 μικρόφωνα κατηλειμένα.
Τώρα ποιός φταίει πού δέν ἀνεβαίνουν τά παιδιά στό ἀναλόγιο;
Ἐμεῖς οἱ μεγάλοι φυσικά.
Γιά νά ἐπιστρέψω στό θέμα, κι ἐγώ δέν πατάω σέ ἐκκλησία πού ἔχει ἰσοκράτη, γιατί εἶμαι ψάλτης καί θέλω νά κάνω καί ἰσοκράτημα σέ μερικά σημεία ἤ γενικά.
Ἄν ὁ Ναός ἔχει ἠλ. ἰσοκράτη, ἀπλά δέν πατάω.

Συγχαίρω τόν κ. Μπακόπουλο γιά τήν ἔρευνά του καί εἶναι πρός δόξαν Θεοῦ. Προσωπικά θά τό χρησιμοποιοῦσα σπίτι μέ παρέα ἤ σέ κάποια συναυλία. Ὄχι ὅμως στήν Ἐκκλησία.
 

kladis

Νέο μέλος
Αγαπητέ κ. Μπακόπουλε.... ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ... για τον ισοκράτη σας ,
Ο ισοκράτης με βοήθησε πολύ στην απόδοση βυζαντινών μελών καθώς και στην τοπική εκκλησιαστική μουσική (Ζακυνθινά), τόσο μέσα στο ναό όσο και κατά τη διάρκεια της πρόβας με τη χορωδία.
 
Top