1ο Παναυστραλιανό Συνέδριο Βυζαντινής Μουσικής από τη Σχολή της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας

π. Μάξιμος

Γενικός Συντονιστής


Ο Διαχειριστής μας, Δημήτριος Κουμπαρούλης.

PANAYSTRALIANO-SYNEDRIO-BYZANTINIS-MOYSIKIS7.jpg

PANAYSTRALIANO-SYNEDRIO-BYZANTINIS-MOYSIKIS12.jpg

--Η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου, διοργάνωσε το Σάββατο, 2 Μαρτίου, το πρώτο Παναυστραλιανό Συνέδριο με θέμα: «Διδασκαλία και Εκμάθηση της Εκκλησιαστικής Ψαλτικής Τέχνης στην Αυστραλία – Προκλήσεις και ευκαιρίες».
--Στόχος του Συνεδρίου ήταν να φέρει σε επαφή τους δασκάλους και τους μαθητές σε παναυστραλιανό επίπεδο και να συζητηθούν ζητήματα που απασχολούν τους διδάσκοντες και τους διδασκόμενους και προτάσεις για το μέλλον.
--Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερασούντος κ. Ευμένιος καλωσόρισε του συνέδρους στις εγκαταστάσεις της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Northcote Βικτώριας, στο Μοναστήρι «Άξιον Εστίν», και ανέγνωσε μήνυμα του Σεβασμιωτάτου κ.κ. Μακαρίου, συγχαίροντας όλους τους διοργανωτές, ιδιαίτερα τον διευθυντή της Σχολής στην Αδελαΐδα, κ. Νικόλαος Μπίρη, και τον διευθυντή της Σχολής στη Μελβούρνη, κ. Στυλιανό Ανδρέου.
--Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου έγιναν συνολικά 6 εισηγήσεις. Μίλησαν καταλλήλως για την εμπειρία τους ως δάσκαλοι της Βυζαντινής Μουσικής ο Διευθυντής της Σχολής στο Σύδνεϋ κ. Βασίλειος Ψιλάκος, ο επίσης δάσκαλος της Σχολής στο Σύδνεϋ κ. Δημήτριος Κουμπαρούλης, ο κ. Αλέξανδρος Καλλιονάτης που διδάσκει στην Καμπέρα και ο κ. Ανδρέας Ζιώγας, δάσκαλος στην Κουινσλάνδη. Τέλος, τις δικές τους εισηγήσεις έκαναν οι διευθυντές της Αδελαΐδος και της Μελβούρνης κ. Νικόλαος Μπίρης και κ. Στυλιανός Ανδρέου αντίστοιχα.
--Κατά τη διάρκεια των εισηγήσεων δόθηκε μία γενική εικόνα των συνθηκών που επικρατούν στην κάθε πόλη και εντοπίστηκαν οι αντικειμενικές δυσκολίες τόσο των δασκάλων, όσο και των μαθητών, στη διαδικασία της εκμάθησης της Βυζαντινής Μουσικής.
--Μετά τις εισηγήσεις, οι σύνεδροι χωρίστηκαν σε μικρότερες ομάδες και συζήτησαν ζητήματα που απασχολούν κυρίως τους μαθητές της Σχολής, και προτάθηκαν λύσεις και ιδέες για την πρόοδο της Σχολής.
--Οι διοργανωτές της πρώτου Παναυστραλιανού Συνεδρίου της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους για τη φροντίδα και μέριμνα του Σεβασμιωτάτου για τη διδασκαλία της Βυζαντινής Μουσικής μέσω της Σχολής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, και ευχαρίστησαν τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κερασούντος κ. Ευμένιο για την υποστήριξη και την παροχή κάθε δυνατής βοήθειας για την άρτια φιλοξενία των συνέδρων.
 
Top