ΣΜΚΩΝ: τιμητική εκδήλωση-Ιωβηλαίο Λ.Αστέρη (10 Ιανουαρίου 2011)

Αηδόνης

Παλαιό Μέλος
κ. Γιαννουκάκη,θα σας κάνω μία ερώτηση. O Στανίτσας εξέφρασε πολλάκις άποψη για σύγχρονούς του ψάλτες! Το κριτήριο της απόδοσης των τονιαίων διαστημάτων δεν το ελάμβανε υπ΄όψιν (διότι το αυτί όπως υποστηρίζετε δεν συλλαμβάνει τέτοιες λεπτομέρειες) ή μήπως χρησιμοποιούσε το πρόγραμμα που μας προτείνετε εσείς προκειμένου να διατυπώσει μία κρίση σχετικά με την απόδοση των διαστημάτων ενός ψάλτη; Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΩΝ, Κ. ΓΙΑΝΝΟΥΚΑΚΗ, ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ, ΟΠΩΣ ΜΕΓΑΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΤΥΠΩΝΕΙΣ ΚΡΙΣΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. ΕΦ' ΟΣΟΝ, ΛΟΙΠΟΝ, ΕΠΙΜΕΝΕΤΕ ΘΑ ΕΠΙΜΕΙΝΩ ΚΑΙ ΕΓΩ. ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΟΛΟ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΜΙΑΣ ΤΕΤΟΙΑΣ ΚΡΙΣΗΣ, ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ΟΧΙ ΟΤΙ Ο ΑΣΤΕΡΗΣ ΔΕΝ ΠΑΤΑΕΙ ΣΩΣΤΑ -ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ-, ΑΛΛΑ ΟΤΙ ΕΝΙΟΤΕ ΔΕΝ ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ, ΤΟΜΕΑΣ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ Ο ΣΤΑΝΙΤΣΑΣ, ΕΠΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙ, ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΓΡΑΜΜΟΣ. ΑΝ ΕΣΕΙΣ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΤΕ ΤΟ ΠΡΟΔΗΛΟΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣΤΕ ΤΟ!
 

Αηδόνης

Παλαιό Μέλος
Και για να μην νομίσετε ότι δεν θέλω να χρησιμοποιήσω το πρόγραμμα που μου προτείνετε, σας γνωρίζω ότι δεν γνωρίζω να χειρίζομαι τους υπολογιστές όπως η νεολαία. Διαφορετικά, πολύ ευχαρίστως θα το έκανα. Μπορείτε όμως εσείς, αν θέλετε, να με επιβεβαιώσετε. Αναρτήστε εδώ ορισμένες ηχογραφήσεις του Αστέρη. Θα τις ακούσω και θα σας γράψω αν στις συγκεκριμένες ηχογραφήσεις ακούω ασάφεια στην απόδοση των διαστημάτων. Αν ναι, θα σας υποδείξω λεπτομερειακώς το ακριβές σημείο. Είμαι σίγουρος 100% πως θα το διαπιστώσετε και στο πρόγραμμα. Δοκιμάστε την πρόκλησή μου.
 

dimitrios.zaganas

Παλαιό Μέλος
Η ομιλία του κ.Μ.Παππά αναρτήθηκε εδώ. Σημειωτέον πως λόγω της έκτακτης απουσίας του, αναγνώσθηκε από τον Πρόεδρο του ΣΜΚΩΝ.

Υγ. Η εκθείαση/έξαρση του προσώπου κ του έργου του Λ.Αστέρη εις βάρος των προκατόχων του ελέγχεται, κατ᾽εμέ, ως άστοχη κ υποκειμενική.
 
Last edited:

Nikolaos Giannoukakis

Παλαιό Μέλος
Ο κ. Αηδόνης, νομίζω, προσπαθεί να μειώσει τον κ. Αστέρη για λόγους που ο ίδιος μόνο γνωρίζει.

Συγκρίνει την εκτέλεση τινών τονικών διαστημάτων στο επίπεδο απόλυτης ακρίβειας αναμεταξύ του κ. Αστέρη και του Στανίτσα. Ποιά είναι τα συγκεκριμένα διαστήματα κ. Αηδόνη μου; Μας τα παρουσιάζετε σε ηχογραφήσεις συγκριτικές σημειώνωντας τα συγκεκριμένα σημεία και συχνότητες τις διαφοράς; Η διαφορά που επικαλείσθε έγινε ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ στιγμή, ή είναι συστηματική εκτέλεση (παρουσιάσετε τα συγκεκριμένα ηχητικά παρακαλώ).

κ. Αηδόνη μου,

ΣΕΙΣ προτείνετε οτι ο Αστέρης ΔΕΝ εκτελεί σωστά τινά διαστήματα.

ΣΕΙΣ επικαλείσθε το ευαίσθητο αυτί ΣΑΣ το οποίο ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ αντιλαμβάνεται αστοχίες ως προς τινα διαστήματα που εκτελεί ο κ. Αστέρης.

Στην επιστήμη κ. Αηδόνη όποιος προβάλλει την ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΙΡΗΞΕΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ και με ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ. Το ευαίσθητο αυτί το δικό Σας, είναι ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗ δοξασία.

Το να προβάλλετε ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΥΠΟΘΕΣΗ, χωρίς στοιχεία, και να ζητάτε απο τον συνομιλητή σας να σας ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ τις μετρήσεις, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ.

Γράφετε στο προηγούμενο μύνημά Σας

Και για να μην νομίσετε ότι δεν θέλω να χρησιμοποιήσω το πρόγραμμα που μου προτείνετε, σας γνωρίζω ότι δεν γνωρίζω να χειρίζομαι τους υπολογιστές όπως η νεολαία.


Δόξα τω Θεώ υπάρχουν αρκετοί νέοι εδώ στο Φόρουμ που είναι σε θέση να Σας βοηθήσουν με το λογίσμικό. Απλώς, ανοίξετε νέο θέμα ζητώντας την βοήθειά τους.....


Γράφετε στο προηγούμενο μύνημά Σας

Μπορείτε όμως εσείς, αν θέλετε, να με επιβεβαιώσετε.

Να σας επιβεβαιώσω ΕΓΩ; ΠΟΙΟΣ πρόβαλλε ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ, εγώ η ΣΕΙΣ; vide supra.....

Γράφετε στο προηγούμενο μύνημά Σας

Αναρτήστε εδώ ορισμένες ηχογραφήσεις του Αστέρη. Θα τις ακούσω και θα σας γράψω αν στις συγκεκριμένες ηχογραφήσεις ακούω ασάφεια στην απόδοση των διαστημάτων.

Το ΑΚΟΥΩ κ. Αηδόνη μου ΔΕΝ παραδίδει ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ συμπεράσματα. Το αυτί αυταπατάται ΣΕ ΠΟΛΛΑ. Ρωτήστε και κάποιον ειδικό επι της ψυχοακοουστικής. Τα συμπεράσματα απο την μέθοδο ΑΚΟΥΩ υπόκεινται στην ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ. ΜΟΝΟ οι ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ μπορούν να υποστηρίξουν την υπόθεσή Σας. Δείξτε μου τα στοιχεία πως το αυτί σας διεκρίνει και το χιλιοστό της συχνότητας....

Γράφετε στο προηγούμενο μύνημά Σας

Αν ναι, θα σας υποδείξω λεπτομερειακώς το ακριβές σημείο.

ΑΝ ΟΧΙ;

Γράφετε στο προηγούμενο μύνημά Σας

Είμαι σίγουρος 100% πως θα το διαπιστώσετε και στο πρόγραμμα.

Προδικάζετε το αποτέλεσμα ΧΩΡΙΣ να γνωρίζετε ΠΟΙΑ ΜΕΘΟΔΟ θα ακολουθήσω!!! Τόσο σίγουρος είστε ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ;;;;

Οταν αποφασίσετε ΣΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΤΕ στοιχεία που υποστηρίζουν την υπόθεσή σας, τότε συνεχίζουμε την συζήτηση.

Δεν έχει νόημα πλέον να ισχυρίζεστε Σεις βάσει του ευαίσθητου αυτιού Σας, και να επιμένω εγώ να υποδείξετε ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΩΣ την ευαισθησία του Αυτιού Σας ΚΑΙ τις ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ δια μέσου λογισμικού που υποστηρίζουν την υπόθεσή Σας.

NG
 
Last edited:

dimitris

Παλαιό Μέλος
Άλλο η διαφορά ύφους και άλλο η διαφορά διαστημάτων.
Μπορεί κάποιος να ψάλλει σε διαφορετικό ύφος με τα ίδια διαστήματα.
Αλλο ύφος είχαν ο Πρίγγος και Στανίτσας εντός Πατριαρχείου και άλλο εκτός.
Άλλαξαν τα διαστήματα; του βαρέως ας πούμε;
Μα πώς να ψάλλεις διαφορετικό βαρύ αφού ένα και μόνο έχεις γνωρίσει;
Απλά αλλάζει το ύφος μέχρι ενός σημείου και όχι παραπέρα.
Από πατριαρχικό το ύφος μπορεί να γίνει εκκλησιαστικό. Τα σαμπαχί του Πρίγγου και τα "του δείπνου σου του μυστικού" του Στανίτσα ψάλθηκαν εκτός Πατριαρχείου.
Εκκλησιαστικό ύφος και όχι Πατριαρχικό είχαν ο Καμαράδος ο Νικόλαος Σμύρνης , ο Πρίγγος και Στανίτσας εκτός Πατριαρχείου κ.α.
 

Nikolaos Giannoukakis

Παλαιό Μέλος
...ο κ. Αηδόνης είναι σαφής. Δεν σχολιάζει το ύφος. Σχολιάζει κάποια ανεπάρκεια εκτέλεσης τινών διαστημάτων (τα οποία δεν μας τα παρουσιάζει).

Και αυτό βάσει την ευαισθησία του αυτιού του.

Ας μας παρουσιάσει τα ηχητικά όπου υποθέτει, ο κ. Αηδόνης, πως ο κ. Αστέρης είναι τονικά ανεπαρκής.

ΝΓ
 

nicos

Νικόλαος Κουμαραδιός
Η ομιλία του κ.Μ.Παππά αναρτήθηκε εδώ. Σημειωτέον πως λόγω της έκτακτης απουσίας του, αναγνώσθηκε από τον Πρόεδρο του ΣΜΚΩΝ.

Υγ. Η εκθείαση/έξαρση του προσώπου κ του έργου του Λ.Αστέρη εις βάρος των προκατόχων του ελέγχεται, κατ᾽εμέ, ως άστοχη κ υποκειμενική.

Πάντως αφού μάθαμε ότι προσέφερε και τα φώτα του στον Στανίτσα, ας του το συγχωρέσουμε...
 
Top