[Ψάχνω] Πρόγραμμα αναπαραγωγής Ανατολικών Οργάνων

PanagiotisK

ως άνωθεν^
Ψάχνω ένα πρόγραμμα (ή έναν τρόπο) να χρησιμοποιώ τον ήχο ενός οργάνου εξ ανατολής (κανονάκι, ούτι, σαντούρι κτλ) στον υπολογιστή, σαν MIDI, ή κάτι τέτοιο. Έχω διάφορα προγράμματα ( Pro 53 Native instruments, Cubase VTS/32, Amber, Cypher, Strobe, Fusor, XynAddSubFX, :eek::D:p) έχω κατεβάσει και τα VTS Plugins που χρειάζονται αλλά δεν μπορώ να τα κάνω να δουλέψουν:mad:.
Πλήρη μεσάνυχτα. Τα πλαγκίνς είναι σε μορφή .dll ενώ τα προγράμματα ζητάνε τα δικά τους. Νομίζω. Θα χαιρόμουν πραγματικά αν κάποιος μπορούσε να βοηθήσει λιγάκι...
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

ΥΓ Καταλάθος έβαλα "ανακοίνωση" αντί για "ψάχνω"
 
Last edited:

nikosthe

Νίκος Θεοτοκάτος
Εγώ δεν έχω κανένα από τα προγράμματα που ανέφερες, παρά μόνο το free προγραμματάκι vst host, το οποίο κάνει ακριβώς αυτό που ήθελα: ανοίγει αμέσως και παίζει εύκολα τα vst instruments που έχεις κατεβάσει από το internet. Έτσι, μετατρέπεις το παλιό σου αρμόνιο σε όργανο χιλιάδων ευρώ! (για να μη πω ότι είναι προτιμότερο να μην έχει καθόλου αρμόνιο, αλλά ένα απλό midi keyboard). Θα πρέπει να κατεβάσεις και τους Asio drivers, για να μην έχεις καθυστέρηση στον ήχο (latency). Για πιο απαιτητικές χρήσεις συνιστάται μια ακριβή κάρτα ήχου, εγώ όμως δεν έχω κι όλα δουλεύουν μια χαρά.

Για όργανα δεν θέλεις VSΤ plugins, αλλά VST instuments. Τα VSTi φυσικά και είναι σε μορφή dll, μερικά όμως μπορεί και να περιλαμβάνουν κι ένα φάκελο με επιπλέον ήχους και παραμέτρους. Τα βάζεις όλα σε ένα μέρος, ορίζεις στο VST Host πού βρίσκονται (File=> Set plugin path) κι αυτό τα αναγνωρίζει αυτόματα και μπορείς να φορτώσεις οποιονδήποτε ήχο ή να συνδυάσεις όσους ήχους θέλεις από το κουμπί Load plugin, που σου τους εμφανίζει όλους μαζί. Υπάρχουν πολλά VSTi στο net τα οποία θα πρέπει να δοκιμάσεις ένα-ένα για να βρεις ποια είναι καλά και ποια όχι. Χρήσιμο θα ήταν να ανεβάζαμε εδώ όλα τα όργανα vst που έχουμε βρει. Αν υπάρχει ενδιαφέρον, γράψτε και μπορώ ν' αρχίσω εγώ και βλέπουμε.
 

nikosthe

Νίκος Θεοτοκάτος
Ξέχασα να γράψω ότι:
α. Θα πρέπει ν' αγοράσεις κι ένα καλώδιο για να συνδέσεις το αρμόνιό σου με τον υπολογιστή με εξόδους από midi in-out σε usb. Εγώ αγόρασα αυτό.
β. Αν δεν σου βγάζει ήχο, αυτό που πρέπει να κάνεις είναι κάτι τελείως κουλό (το βρήκα σε ξένα μουσικά forums μετά από αρκετό ψάξιμο): στα windows 7 να κάνεις στο ηχείο δεξί κλικ=> συσκευές αναπαραγωγής και να... απενεργοποιήσεις τα ηχεία!! :eek: Ναι, σωστά άκουσες: ενώ το πρόγραμμα λειτουργεί καλά, εφόσον δεν ακούγεται ήχος, θεραπεύεται το πρόβλημα αν κάνεις στα ηχεία δεξί κλικ=> απενεργοποίηση!! Όταν τελειώσεις, κάνε ενεργοποίηση για ν' ακούγεται ο ήχος του υπολογιστή.
 
Top