Προς έκδοση «Αναστασιματάριον Χρυσάφου του Νέου»

«Αναστασιματάριον Χρυσάφου του Νέου»

Μετενεχθέντα εις την νέαν μέθοδον παρά Χουρμουζίου Χαρτοφύλακος και νυν το πρώτον εις τύπον εκδιδόμενα υπό Διονύσιου Αθ. Σταματοπούλου με την μέθοδο των συνδρομητών.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι είναι έτοιμο προς έκδοση το πρώτο πόνημα του κ. Διονυσίου Αθ. Σταματοπούλου με τίτλο «Αναστασιματάριον Χρυσάφου του Νέου».

Περιέχει όλο το Αναστασιματάριον Χρυσάφου του Νέου όπως αυτό υπάρχει στους κώδικές της Μ.Π.Τ. 758 τοῦ ἔτους 1826 Ἀναστασιματάριο Παναγιώτου τοῦ νέου Χρυσάφου (τέλη α' τετάρτου - δ' τέταρτο ΙΖ' αἰ.) ἐξήγηση ἰδιόχειρη Χουρμουζίου.

Ο κ. Σταματόπουλος για να διευκολυνθεί για την έκδοση αυτή, εκδίδει το παραπάνω πόνημα με την μέθοδο των συνδρομητών.

Όποιος επιθυμεί και θέλει να συνδράμει στην προσπάθεια αυτή, παρακαλώ όπως επικοινωνήσει με τον ίδιο τον εκδότη είτε με προσωπικό μήνυμα στο Ψαλτολόγιο
είτε στα παρακάτω τηλέφωνα : 2612615028 & 6936902180 είτε στο προσωπικό του mail: stamatopoulosdionysis@gmail.com

Η τιμή τής συνδρομής καθορίζεται στα 30 ευρώ ανά σώμα.
 

Attachments

  • ΧΡΥΣΑΦΗΣ Α4.jpg
    ΧΡΥΣΑΦΗΣ Α4.jpg
    167.7 KB · Views: 706
  • Windows 10 printed document-7.jpg
    Windows 10 printed document-7.jpg
    233.5 KB · Views: 741
  • Windows 10 printed document-8.jpg
    Windows 10 printed document-8.jpg
    252.3 KB · Views: 717
  • Windows 10 printed document-9.jpg
    Windows 10 printed document-9.jpg
    237.3 KB · Views: 577
  • Windows 10 printed document-10.jpg
    Windows 10 printed document-10.jpg
    249.9 KB · Views: 537
  • Windows 10 printed document-11.jpg
    Windows 10 printed document-11.jpg
    231.2 KB · Views: 501

Diogenes

Νέο μέλος
Θα εκδοθεί συντόμως. Αναζητούνται ακόμη κι άλλοι συνδρομητές.
Ας βοηθήσουμε όλοι μαζί ώστε να εκδοθεί πιο γρήγορα αυτό το πολύτιμο έργο!
 

loki8

Member
Καλησπέρα, υπάρχει κάποια ενημέρωση ως προς το χρόνο της έκδοσης;
 
Καλησπέρα σε όλους και καλή χρονιά σε όλους.

Το παραπάνω έργο δεν έχει εκδοθεί ακόμα για τρεις λόγους.

1) Η οικονομική στενότητα των περισσότερων συναδέλφων στην παρούσα περίοδο που διανύουμε που το θέλουν δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα 30€ της συνδρομής.

2) Μιλάμε για έκδοση των 630 σελίδων με τετραχρωμία και πολύ καλό δέσιμο εξώφυλλο ήδη έχω δώσει δείγματα γραφής των δυο πρώτων μου βιβλίων.

3) Με τον πόλεμο στην Ουκρανία το κόστος έχει εκτιναχθεί συν 35% απο το αρχικό κοστολόγιο.

Είμαστε στο 70% των συνδρομητών

Παρόλα αυτά κάνουμε τα πάντα ώστε να εκδοθεί το συντομότερο δυνατό.

Σας ευχαριστώ πολύ.
 

NKontis

Παλαιό Μέλος
2) Μιλάμε για έκδοση των 630 σελίδων...

Επι τη ευκαιρία της συζήτησης σε αυτό το θέμα, επιτρέψτε μου να κάνω μία καθαρά τεχνική παρατήρηση που αφορά τη σελιδοποίηση των βιβλίων και δη των μουσικών βιβλίων, την οποία συνήθως αναλαμβάνουν άνθρωποι αμύητοι σε τεχνικές σελιδοποίησης και έχει επίπτωση φυσικά στο τελικό κόστος.

Παίρνοντας λοιπόν αφορμή από τα δείγματα σελίδας που μας έχετε αναρτήσει, βλέπω πως οι αποστάσεις μεταξύ των φθόγγων (kerning ονομάζεται στα...Ελληνικά!!!) είναι πραγματικά τεράστιες! Αν έγιναν έτσι με σκοπό την άνετη ανάγνωση, μάλλον δεν εκπληρώνουν τον σκοπό αυτό γιατί είναι σε υπερβολικό βαθμό αραιωμένοι οι χαρακτήρες. Θα έλεγα πως μάλλον το αντίθετο αποτέλεσμα φέρνουν γιατί το μάτι πρέπει να κινείται γρηγορότερα για να καλύψει μεγαλύτερη απόσταση για να διαβάσει μία γραμμή που θα την διάβαζε γρηγορότερα με μικρότερα διαστήματα. Για να μην παρεξηγηθώ: δεν αναφέρομαι στο αισθητικό κομμάτι. Εάν δηλ. είναι πιο ωραίο ή όχι. Εμένα προσωπικά δεν μου αρέσει το πολύ αραιό, αλλά αυτό είναι θέμα αισθητικής. Στο συγκεκριμένο όμως δείγμα η αραίωση είναι τόσο μεγάλη που νομίζω ξεπερνάει και την αισθητική κάποιου που θέλει αραιωμένους τους χαρακτήρες.

Γιατί το αναφέρω αυτό: σκοπός μου δεν είναι να κρίνω την αισθητική του έργου (συγγνώμη εάν το σχόλιό μου προκαλεί αυτή την εντύπωση, με κανένα τρόπο δεν το θέλω αυτό, και ούτε είναι και δική μου δουλειά στο κάτω κάτω να κρίνω τα έργα των άλλων). Ο μόνος λόγος για τον οποίο γράφω αυτό το σχόλιο είναι εντελώς πρακτικός.
Εξηγούμαι: εάν μειωθεί αρκετά το διάστημα των χαρακτήρων και ελάχιστα το διάστιχο των γραμμών (στα Ελληνικά...leading) αυτό θα έχει τρομερή επίδραση στον συνολικό αριθμό των σελίδων. Πιστέψτε με, το συγκεκριμένο έργο θα μειωθεί περίπου κατά 100 σελίδες!!! Το αναφέρω μετά βεβαιότητος γιατί έχω σελιδοποιήσει πάρα πολλά μουσικά βιβλία, και μάλιστα ένα από αυτά (δεν θα σας το κρύψω) είναι και αυτό το Αναστασιματάριο του Χρυσάφου από το χφ. 758 του Χουρμουζίου που εκδίδετε, το οποίο έχω δακτυλογραφήσει με την βοήθεια ενός φίλου στον Μελωδό εδώ και κάποια χρόνια και από τότε παραμένει στην ψηφιακή μου βιβλιοθήκη...και ᾽γω δεν ξέρω γιατί!!! Το Αναστασιματάριο λοιπόν αυτό, με εξώφυλλα, προλόγους κτλ κτλ και μεγάλη γραμματοσειρά για στραβούς (αλλά με κανονικά διαστήματα kerning και leading) είναι περί τις 520 σελίδες μεγέθους Β5 με περιθώρια 2 εκατοστών. Περίπου 100 λιγότερες από εκείνες της εκδόσεώς σας. Αν έβαζα δε και μικρότερη γραμματοσειρά (όχι για στραβούς, αλλά για κανονικούς ανθρώπους), θα έβγαιναν ακόμα λιγότερες σελίδες.
Φυσικά, αντιλαμβανόμαστε ότι μία έκδοση 100 σελίδων λιγότερων κοστίζει αρκετά λιγότερο. Ό,τι γλιτώνουμε καλό είναι και για το κόστος έκδοσης και για την τιμή πώλησης.

Αυτά τα έγραψα, επαναλαμβάνω, όχι με αρνητικό σκοπό, αλλά για να τα έχουν υπ᾽ όψιν όσοι ασχολούνται με την έκδοση βιβλίων, ώστε να ωφεληθούμε όλοι όσοι αγοράζουμε αυτά τα βιβλία. Ειδικά εσείς που έχετε ξεκινήσει με μεγάλη επιτυχία τις εκδόσεις βιβλίων, νομίζω πως θα σας βοηθούσε αυτή η παρατήρηση στο μέλλον για να συνεχίσετε στο έργο σας περισσότερο με λιγότερη οικονομική επιβάρυνση.

Συγγνώμη για την πολυλογία και για το...άσχετο του θέματος!

Ο Θεός να σας δίνει δύναμη να συνεχίσετε το ωραίο αυτό έργο σας!
 

socvass

Λαμπαδάριος
Πάντα υπάρχει ένα μπέρδεμα με τον Χρυσάφη αλλά γιατί ενώ στο μήνυμα γράφετε Παναγιώτου του Νέου Χρυσάφου , μέσα στην κεφαλίδα του βιβλίου αναφέρετε Μανουήλ Νέου Χρυσάφη;
 
Καλησπέρα σας
Μαζεύουμε της τελευταίες 30 συνδρομές και πάμε τυπογραφείο.....

Σχετικά με την σελιδοποίηση του βιβλίου θεωρώ πολύ καλή δουλειά που έγινε με τα Κοινωνικά Παλαιών διδασκάλων καλό είναι να μικρύνει ο όγκος του βιβλίου αλλά να μπορεί να διαβαστεί
 
Θα μπορουσε μηπως να ανεβει σε pdf ειτε δακτυλογραφημενο είτε σκαναρισμενο και για οσους δεν εχουν την οικονομικη ευχαιρια να το αγορασουν;
 
Ναι, ομως εγω θα το χρειαζομουν για προσωπικη χρηση καθως κανω πειραματισμους, μονον για προσωπικη αναγκη φυσικα. Καταλαβαινω τον κοπο, αλλα διαφορετικα δεν γινεται... 🙄😔
 

giorgosgoudi

Νέο μέλος
Για εντελώς δωρεάν μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει το πρωτογενές χειρόγραφο 758.

Βέβαια θα μπορούσε να κυκλοφορήσει και μια ηλεκτρονική έκδοση σε μια καλύτερη τιμή για όσους την προτιμούν. Οι πωλήσεις της θα κάλυπταν ίσως το κεφάλαιο που αυτή τη στιγμή λείπει για την έκδοση της έντυπης. Πιθανόν να ήταν και πιο κερδοφόρα.
 
Last edited:

mmamais

Μαμάης Μιχάλης
Από τη στιγμή που είναι βιβλίο που προορίζεται για πώληση, δεν μπορείτε να ζητάτε ένα δωρεάν pdf. Ακόμα και για προσωπική σας χρήση.

"Δεν θέλω να δώσω τα λεφτά να αγοράσω το αυτοκίνητο, μου το χαρίζετε; Θα κάνω μόνο προσωπική χρήση, δεν πρόκειται να πάρω ποτέ επιβάτη"
 
Top