[Ανακοίνωση] Ετήσιο μνημόσυνο εις μνήμην του Σίμωνος Καρά

Και τι μ'αυτο ; Πρωτοκλασσατα στελεχη του ΠΑΣΟΚ πριν κανα δυο μηνες , το πρωι διαφωνουσαν με στοιχεια και το βραδυ δινανε ψηφο εμπιστοσυνης στην κυβερνηση (Βασω Παπανδρεου κ.λ.π) . Αραγε υπαρχουν Κουρουμπληδες στη "γνωστη σχολη" ;;;

+ χίλια


Αν και εκτός θέματος, σου έβαλα ευχαριστήριο , γιατί επιτέλους θα συμφωνήσω μαζί σου σε κάτι ..
 

nikosthe

Νίκος Θεοτοκάτος
Δεν μπορώ να έχω προσωπική άποψη γιατί δεν έχω ακούσει κάτι σχετικό. Το είπα διότι, απ' όσο γνωρίζω και βλέπω, ο Αγγελόπουλος όπου σταθεί και όπου βρεθεί μνημονεύει τη μαθητεία του στον Σ. Καρά και προωθεί τις θεωρητικές θέσεις του δασκάλου του.
Το κριτήριο όμως για μένα δεν είναι το ότι κάποιος προωθεί τις θέσεις του θεωρητικού του δασκάλου του ή μνημονεύει τη μαθητεία του, αλλά το αν πραγματικά η διδασκαλία του στην πράξη είναι όμοια με του δασκάλου του. Από τα όσα έχω ακούσει, αυτό δεν ισχύει.
 

nikosthe

Νίκος Θεοτοκάτος
Πρωτοκλασσατα στελεχη του ΠΑΣΟΚ πριν κανα δυο μηνες , το πρωι διαφωνουσαν με στοιχεια και το βραδυ δινανε ψηφο εμπιστοσυνης στην κυβερνηση (Βασω Παπανδρεου κ.λ.π) .
Υπονοείς κάτι για τους διαφωνούντες με στοιχεία;
 

greek487

Tasos N.
Παραβρέθηκα στο μνημόσυνο και στο τέλος είχαμε φιλική και εκτενή συζήτηση με το Γιάννη Αρβανίτη, εκ της οποίας σας μεταφέρω την αρχή (ο νοών νοείτω):
ΝΘ: Καλημέρα "γνωστέ" Γιάννη...
ΙΑ: Καλωσήρθες στη "γνωστή σχολή"...

Φαίνεται δεδομένο ότι o όρος "γνωστή σχολή" ξεκίνησε και συνεχίζεται όχι για να περιγράψει την πραγματικότητα, αλλά για να γενικεύσει, να κριτικάρει, να απορρίψει, ίσως ακόμη και να καταδικάσει ένα σύνολο ανθρώπων που έχει επηρεαστεί από το έργο του αοιδίμου Σίμωνος Καρα.

Και δεν λέγεται 'Σχολή Καρα' γιατί είναι γνωστό ότι τα πάμπολλα άτομα που έχουν επηρεαστεί από τον ΣΚ δύσκολα μπορούν να τοποθετηθούν σε ένα καλούπι. Αφού υπάρχουν τόσες σημαντικές διαφορές μεταξύ τους. Το μόνο που ίσως τους ενώνει είναι το ότι βρήκαν κάτι καλό και χρήσιμο από το έργο του ΣΚ. Παραπέρα, δεν νομίζω να υπάρχει απόλυτοι συμφωνία μεταξύ τους.

Αλλά ο όρος 'γνωστή σχολή' είναι αρκετά αόριστος και νεφελώδης οπότε εύκολα μπορεί και να υπονοήσει κάτι ύποπτο και σαρκαστικό.

"Ποια χορωδία έψαλλε στο συνέδριο?"
"Και ρωτάς? Απ τη γνωστή σχολή φυσικά."

"Ποιος μουσικολόγος έγραψε το άρθρο / έκανε την ανακοίνωση?"
"Απ τη γνωστή σχολή είναι. Καλύτερα άστο."

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο όρος αυτός ποτέ δεν πρόκειται να εκφράσει κάτι θετικό. Μόνο διχόνοια, ειρωνεία, και απαξίωση πετυχαίνει.

Πολλή σωστά και ωραία απάντησε στον όρο 'γνωστή σχολή' και ο σεβαστός Λαοσυνακτης εδώ.


. . .
 
Top